UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 94. YIL KUTLAMALARI ÖNCESİNDE ANITKABİR'DE BİR İLK YAŞANIYOR!..

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 94. YIL KUTLAMALARI ÖNCESİNDE ANITKABİR'DE BİR İLK YAŞANIYOR!..

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 94. YIL KUTLAMALARI ÖNCESİNDE ANITKABİR'DE BİR İLK YAŞANIYOR!..

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl kutlamaları birazdan başlayacak. İlk tören Anıtkabir’de olacak. Anıtkabir’de bu yıl çok daha fazla sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Anıtkabir’e giden tüm yollar trafiğe kapatıldı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bu yıl Anıtkabir’de ilk kez bir uygulamaya tanık olunuyor. Anıtkabir’deki törenlere katılacak askerler kimlik kontrolünden ve X-Ray cihazlarından geçirilerek içeriye alınıyor.

İLK KEZ BARİYERLER KONULDU

Anıtkabir avlusuna bu yıl ilk kez bariyerler konuldu.30 Ağustos kutlamaları için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 09.45’te diğer protokolle birlikte Anıtkabir’de Aslanlı Yoldan yürümeye başlayacak.

Atatürk'ün mozolesine çiçek bıraktıktan sonra Erdoğan Misak-ı Milli Kulesi’nde özel deftere günün anlamına hitaben mesaj yazacak. Ankara’daki kutlamalar gün boyunca devam edecek.

Tank ve top gibi zırhlı araçlar, savaş uçakları ve helikopterler, 30 Ağustos törenlerinde ilk kez yer almayacak.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası sivillleşme ve güvenliğe dönük atılan adımlar, 15 Temmuz sonrasının ilk 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına da yansıdı. Tank ve top gibi zırhlı araçlar, savaş uçakları ve helikopterler, 30 Ağustos törenlerinde ilk kez yer almayacak. Büyük Zafer'in 94. yıldönümü dolayısıyla Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de düzenlenecek.

DEVLETİN ZİRVESİ ANITKABİR'E GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan önderliğindeki devlet erkânı, Atatürk'ün huzuruna çıkacak. Törene Başbakan Binali Yıldırım ile hükümet üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile kuvvet komutanları, yüksek yargı organlarının başkanları ve Ankara Garnizonu'nda görevli subaylar katılacak.

TÜRK YILDIZLARI UÇMAYACAK, TANKLAR GEÇMEYECEK

İkinci tören, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenecek. Her yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) vurucu gücünün sergilendiği törene bu kez sivil bir görünüm hâkim olacak. Gelenekselleşen Türk Yıldızları gösteri uçuşu yapılmayacak. Tank ve top gibi zırhlı araçlarla helikopterler de törenlerde olmayacak. İlk kez sivil lise öğrencileri geçit törenine katılacak, askerlerle birlikte protokol tribününü selamlayacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13