UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ AÇILIYOR!.. AÇILIŞTA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞMA YAPIYOR; "TEMELİ SAYIN GÜL İLE BİRLİKTE ATTIK!.."

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ AÇILIYOR!.. AÇILIŞTA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞMA YAPIYOR; "TEMELİ SAYIN GÜL İLE BİRLİKTE ATTIK!.."

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ AÇILIYOR!.. AÇILIŞTA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞMA YAPIYOR; "TEMELİ SAYIN GÜL İLE BİRLİKTE ATTIK!.."

Dünyanın en geniş ve en uzun asma köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım katılım ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan katılım sağladı.

Eski Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından notlar;

* Bir millet ülkesinin gönül coğrafyasının kaderini yüreğinde bileğinde tutarak bir zafer kazandı. İstanbul her şeye layıktır. İstanbul'un her şeyin en iyisine layıktır. 26 Ağustos bir tarihi yıl olarak, dünyanın en uzun ve en donanımlı köprüsünün açılış günü olarak anılacak.

* Bugün bayramımıza gölge düşürmek isteyip dün dahi Cizre'de katliam yapanlara bu bayrak birdir, bu millet ebediyen özgürdür, özgür kalacak.

* Aziz Cumhurbaşkanım sizin sayenizde nice projeleri devreye sokacağız. 14 yıllık Ak Parti'nin hizmet anlayışıdır bu projeler. Bütün Bakanlarımıza, müteahhit firmaya ki ne kadar titiz çalıştıklarını biliyorum ve en çok da işçilerimize teşekkür ediyorum.

Ahmet Arslan'ın konuşmasından notlar;

* Biz aile olarak sizlere dünden daha fazla muhtacız. 15 Temmuz dahil hainlerin hainliklerine inat biz gecemizi gündüzümüze katacağız.

* Sizin liderliğinizde Başbakanımız, kabinedeki arkadaşlarımız dünden daha çok çalışacağız. Bu proje birçok ilki içeriyor. Bunların fikir babaları olan sizler olduğundan bunlara girmiyorum.

* Dünden daha çok çalışacağız. Siyasetimizde başlayan YİD projeleri Amerika'da doktora dersi olarak okutuluyorsa bunlar sizin ileri görüşünüz sayesinde.

* Bundan sonra da yine dünyada gıpta ile izlenecek Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin projesi denecek birçok projeyi hizmete sokacağız.

* Mühendisinden teknikerine teknisyenine işçisine hepsine çok çok teşekkür ediyoruz. Sizlere saygılar sunuyoruz. Projemiz ve bağlantı yolları dünyaya hayırlı olsun diyorum.

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmasından satırbaşları:

Başbakan Binali Yıldırım konuşmak için sahnede yerini aldı. Yıldırım, "Yavuz Sultan Selim geliyor. Bugün 26 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal'in büyük taaruza başladığı günün yıldönümü. Bugün günlerden Türk'ün gücünün tüm dünyaya gösterildiği gündür. Bugün aynı zamanda Fırat Kaplanı'nın başarısının günüdür. 29 Mayıs 2013'te bu köprünün temelini attık. Bu köprüyü yapmaya karar verirken Cumhurbaşkanımızla üzerinde çok düşündük. En az üç ay güzergahları inceledik" dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün konuşmasından satırbaşları:

Gül, "Böyle bir mutlu günde hep beraber olmaktan tüm dostlarımızla birlikte çok sevinç duyuyoruz. Bundan üç yıl önce bu köprünün temel atma törenine katılmış ve bu köprünün adının Yavuz Sultan Selim olduğunu açıklamasını yapmıştım. Sadece köprüyü değil, köprüyle birlikte muhteşem otobanları da açıyoruz. Bu köprü sadece İstanbullulara değil, herkese hizmet edecek" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

Erdoğan, "Açılışını yaptığımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün ve Kuzey Çevre Otoyolunun İstanbulumuza milletimize Avrupa ve Asya kıtalarımıza, tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Bu köprünün projesinin hazırlanmasından inşaatına kadar tüm aşamalarında emeği geçen bakanlarımızı bürokratlarımızı yüklenici firmalarımızı mühendislerimizi işçilerimizi özellikle tebrik ediyorum. Tabi ki bu süreçte üç başbakan ve bir de az önce dinledik sayın Gül ile birlikte çalıştık. Temeli sayın Gül ile birlikte attık. Başbakandım ve o zaman ulaştırma bakanı da bugün başbakan sayın Yıldırım’dı. Büyük bir coşkuyla attık. Dalgalarını geçenler oldu, yaptırmayacağız diyenler oldu. Buralara gelip gösteri yapanlar oldu. Ama biz dedik ki bu yoldan dönmek yok. Yapacağız dedik ve Allah’a hamd olsun, işte halep oradaysa arşın burada. Siz tankların topların F-16’ların önünde duran bir milletsiniz, siz onlara prim vermediniz. Size de bu eserler yakışırdı" şeklinde konuştu.

AYRINTILAR GELİYOR...

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13