UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ!.. "ROKETATAR VE AĞIR MAKİNALI SALDIRI, VAHİM BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ!.. "ROKETATAR VE AĞIR MAKİNALI SALDIRI, VAHİM BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ!.. "ROKETATAR VE AĞIR MAKİNALI SALDIRI, VAHİM BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında ateş açıldı. Kılıçdaroğlu'nun danışmanının CNNTürk'e verdiği bilgiye göre konvoy güzergahında çatışma çıktı. Kılıçdaroğlu güvenlik gerekçesiyle aracında bekletiliyor. Durumu iyi. Heyette yaralanan yok.

 CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise, canlı yayında şu bilgileri verdi:

VAHİM BİR TABLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

CHP lideri yoldan geçerken uzak bir bölgeden ateş açıldığına dair bilgiler geldi. Korumalarla ateş açanlar arasında çatışma yaşandı. Biz de daha yeni duyduk. Genel Başkanımız, güvenlikli  bölgede. Anlamaya çalışıyoruz neyin ne olduğunu. Şuanda bir yaralanma bize ulaşmadı ama güvenlikli bir yerde olması son derece düşündürücü. Vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Arkadaşlarla teması sürdürüyoruz. Konvoydan bir arkadaşa ulaşamadık. Belki sinyaller kesilmiştir.

DURUMU İYİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, "Kılıçdaroğlu'na ulaşamadık ama durumunun iyi olduklarını biliyoruz" dedi.

'BU OLASILIKLAR HER ZAMAN HESAPLANIYOR'

Olayla ilgili bilgi veren CHP'li Gürsel Tekin, "Sayın Genel Başkanımızın güzergahında bir çatışma olduğu bilgisi aldık. Silahların şu an sustuğu ama operasyonun devam ettiği bilgisini aldım. Çok şükür arkadaşlarımızda bir sorun yok. Hangi örgüt henüz bilgi yok. Arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre güzergahta çok yoğun Özel Harekatçıların olması bölgede bir olay olduğunu gösteriyor. Güvenlik mensupları konvoyun ilerlemesine izin vermedi. Büyük ihtimalle geri dönecekler. Özel bir bilgi almış değiliz ama bu olasılıklar her zaman hesaplanıyor. Karadeniz'de Artvin gibi bölgelerde böyle bir şey beklemiyorduk ama demek ki oralarda da yaşanıyormuş" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Artvin'de düzenlenen saldırı için, "Roketatar ve ağır makinalı silahla saldırı" dedi.

CHP'li Özgür Özel Meclis'te basın açıklaması düzenledi. Özel, "3 askerimizin, birinin ağır yaralı olmak üzere yaralandığını ifade etti kendisi. Orada Sayın Genel Başkana eşlik edenlerin bilgileri birleştirildiğinde, ağır makineli silah ve roketatarla bir suikast girişiminde olduğu yönünde" dedi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCHP  KONVOY  SALDIRI  ŞAVŞAT  ARTVİN  KILIÇDAROĞLU