UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MHP'DEN FIRAT KALKANI OPERASYONUNA TAM DESTEK! "ABD SÖZÜNÜ TUTMADI"

MHP'DEN FIRAT KALKANI OPERASYONUNA TAM DESTEK! "ABD SÖZÜNÜ TUTMADI"

MHP'DEN FIRAT KALKANI OPERASYONUNA TAM DESTEK! "ABD SÖZÜNÜ TUTMADI"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fırat Kalkanı operasyonuna dair, "MHP, Celabrus’a yönelik başlatılan askeri harekatı çok olumlu bir gelişme olarak görmekte ve bütünüyle desteklemektedir." dedi.

Devlet Bahçeli, partisinin Fırat Kalkanı operasyonunu desteklediğini belirterek bu bölgedeki Türkiye-Suriye sınırının güvenliğinin tam olarak sağlanması, İŞİD'in lojistik ve insan kaynakları ikmal yollarının kesilmesi ve sınırdan terörist sızmalarının önlenmesinin en acil ihtiyaç olduğuna işaret etti.

Bahçeli, yazılı açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İŞİD kontrolündeki Cerablus ve Keklice bölgelerinde koalisyon güçleriyle birlikte hava harekatı başlattığını, sınır boyunca konuşlu askeri unsurların top ve tank atışlarıyla DAEŞ hedeflerini vurduğunu anımsattı.

Yıllara yayılan Suriye’deki iç savaşın Türkiye’nin iç ve dış güvenliği için çok ciddi bir tehdit ortaya çıkardığının altını çizen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin sınırına mücavir bölgeler PKK’nın Suriye kolu PYD’nin ve İŞID’ın kontrolüne girmiştir. PKK/PYD, Suriye sınırımız boyunca üç sözde kanton oluşturmuştur. Nihai amaç, bu üç kantonu birleştirip daha da genişleterek sınırımız boyunca Barzani modelinde özerk yönetim bölgesi oluşturmaktır. İlerde bu bölge bağımsız Suriye-Kürt Devleti’ne dönüştürülecektir. 'Dört parçalı büyük Kürdistan' hayalinin Irak’tan sonra Suriye bölümü de bu şekilde hayata geçirilecektir.

PKK’nın Kobani ile Afrin kantonları arasındaki bölge de uzunca bir süredir İŞİD’ın kontrolü altındadır. İŞİD’ın bu bölgedeki mevcudiyeti ve yaşanan yoğun çatışmalar sınır bölgemizdeki yerleşim alanlarımız için çok vahim güvenlik riskleri oluşturmuştur. İŞİD’ın Türkiye’nin içinde de terör eylemi yapma potansiyeli kazanmış olduğu bir vakıadır."

"Kürt koridorunun oluşturulmasının önüne geçilmesi hayati önem taşımaktadır"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin başlattığı askeri harekatın öncelikli amacının bu bölgeyi İŞİD terör unsurlarından temizlemek olduğunun açıklandığını anımsatarak, bu konunun acil olduğunu ifade etti.

"Milliyetçi Hareket Partisi, Celabrus’a yönelik başlatılan askeri harekatı çok olumlu bir gelişme olarak görmekte ve bütünüyle desteklemektedir. Siyasi iradenin kararlı ve tavizsiz tutumunun arkasında milletçe durduğumuzu bu vesileyle açık ve güçlü bir şekilde ifade etmek isterim." görüşünü vurgulayan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bu bölgedeki Türkiye-Suriye sınırının güvenliğinin tam olarak sağlanması, İŞID’ın lojistik ve insan kaynakları ikmal yollarının kesilmesi ve sınırımızdan terörist sızmalarının önlenmesi en acil ihtiyaçtır. Cerablus ve mücavir alanların İŞID unsurlarından temizlenmesi, Türkiye’ye yönelik güvenlik tehdidinin bertaraf edilmesinde çok önemli bir adım olacaktır. Ancak İŞID’den arındırılacak bu bölgeye PKK/PYD terör unsurlarının yerleşmesinin önlenmesi, PKK’nın üç kantonunun birleştirilerek sınırımız boyunca bir Kürt koridoru oluşturulmasının önüne geçilmesi de hayati önem taşımaktadır.

PYD’nin Fırat’ın batısına geçmesinin önlenmesinin Türkiye’nin kırmızı çizgisi olduğu açıklanmıştı. Ancak PYD maalesef Fırat’ın batısına geçmiştir. PYD’nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri Cerablus’un güneyindeki Menbiç’e girmiştir."

ABD sözünü tutmadı

Devlet Bahçeli, Fırat'ın batısı ile ilgili olarak ABD'nin daha önce verdiği sözleri tutmadığını bildirdi. PYD'nin Menbiç'ten ayrılarak Fırat'ın doğusuna çekilmesinin sağlanmasının büyük önem taşıdığını, önemli bir başka hususun da Halep’te yaşanan çatışmaların seyrine göre Türkiye’ye yönelik yeni bir göç dalgasının Suriye toprakları içinde tutulması olduğunu kaydetti. Bahçeli, "Bunlar hiç kimsenin karşı çıkamayacağı meşru güvenlik ihtiyaçlarıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli açıklamasında şunları ifade etti:

"Türkiye’nin bu düşüncelerle derinliği askeri ihtiyaçlara göre belirlenecek şekilde Cerablus bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolünde bir 'Güvenli Bölge' oluşturulması üzerinde önemli durulması yerinde olacaktır. Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması Türkiye için olduğu kadar bölgesel barış ve istikrar için de hayati önem taşımaktadır. Türkiye’nin oluşturacağı bu 'Güvenli Bölge' geçici bir süre için öngörülmelidir. Bu süreyi de Suriye’de yaşanacak gelişmeler tayin edecektir."

Bahçeli, dualarının, harekata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının başarısı için olduğunu da vurguladı.

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBAHÇELİ  ABD  CERABLUS  FIRAT KALKANI  FETÖ