UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!..YÜKSEL ATTUĞ, SİNA KOLOĞLU, OYA DOĞAN VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!..YÜKSEL ATTUĞ, SİNA KOLOĞLU, OYA DOĞAN VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!..YÜKSEL ATTUĞ, SİNA KOLOĞLU, OYA DOĞAN VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Yüksel Aytuğ Sabah - Günaydın

BEHZAT Ç. İMAMLARIN OYUNUNA GELİR Mİ?

Türkiye bir senaryo cenneti.

Dizi ya da film konusu bulmak için öyle saatler boyu hayal âlemlerine dalıp beyin patlatmaya gerek yok. Sadece son bir yıl içinde ülkemizde olup bitenleri televizyondan izlemek yeterli.

Ben senarist olsam, bu süre içinde beş gerilim filmi, 10 polisiye/ mafya/derin devlet dizisi çıkartmıştım.

Tabii ki krizi fırsata çevirenler de yok değil. Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı Pana Film, Kurtlar Vadisi: Darbe filmi için kolları sıvadı bile.

Uzun süredir ekranlardan uzak kalan Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi'nin senaristi Emrah Serbes ise Cumhuriyet gazetesine verdiği röportajda Behzat Ç.'nin darbe girişimini anlatan Behzat Ç. İmamların Öcü serisiyle ekrana döneceğini müjdeledi.

Dizi, 15 Temmuz'la sonuçlanan girişimin beş gün öncesinden başlayacak.

17-25 Aralık olayının ardından emniyette yeterli polis kalmadığı için Behzat Ç.'yi yeniden göreve çağıracaklar.

Daha önce 10 Ekim Ankara Garı saldırısını da yaşayan Behzat, çok daha koyu ve sivri bir karakter olarak geri dönecek ve yine senaristinin ifadesine göre 'Kendi demokrasi nöbetini tutacak...' Ama tıpkı Titanik filmleri gibi bu dizinin sonu da, başından belli ne yazık ki... Behzat Ç. emniyet imamlarına karşı nöbetini yeterince tutabilmiş olsaydı, 15 Temmuz gecesi yaşanır mıydı?


Sina Koloğlu Miliyet - Cadde

YEDİ KİŞİ TARTIŞIYOR

Tarafsız BölgeCNN Türk’te, ‘Enine Boyuna’ Habertürk’te ekrana geliyor.  Yedi kişi, dört bir tarafta toplaşmış  tartışıyorlar. İki kilo kuru pasta, bol bol çay servisi ‘Tarafsız Bölge’de. ‘Enine Boyuna’ cimri davranmış!

Katılanların çoğu tanıdık. Haftanın üç günü konuşuyorlar. Ha bir de Ankara bağlantılı olanlar var. İstanbul’da oturanlar şanslı. Garibim Ankara stüdyosundakiler ‘şimdi geliyorum oraya’ halinde.

Artık bu ‘yedi kişilik, bol katılımlı’ sözde tartışmalardan vazgeçelim. Sesi yüksek

olan, ağzı iyi laf yapan malı götürüyor. “Biz buraya oturmaya mı geldik?” diye bakışan gözleri görüyorum ve üzülüyorum abiye sonra. Benim de favorilerim var. Bakıyorum yedili arasında, “Hah bu iyi konuşur, şimdi ötekiyle dalaşır bi bakayım” diyorum. Ev

ahalisi, “Dün izledim daha adamı, yine çıkmış” dedi. Yani iş Vatan kurtarmaktan, dizi izlemeye dönüyor söyleyeyim.


Oya Doğan Vatan

BODRUM MASALI BÜYÜTÜRKEN TEMİZLEYEN BİR HİKÂYE

Yapımcılığını TMC-Erol Avcı’nın yaptığı, Reaksiyon Film’in projesi olan, proje tasarım ve senaryoda Emre Özdür ve Başar Başaran imzası bulunan, yönetmen koltuğunda Mehmet Ada Öztekin’in oturduğu Bodrum Masalı geçtiğimiz perşembe akşamı Kanal D’de başladı. Timuçin Esen, Şevval Sam, Murat Aygen, Alperen Duymaz, Toprak Sağlam, Dilan Deniz Çiçek, Hilmicem İntepe, Bora Cengiz, Serhan Önal, Kaan Çakır, Ebru Unurtan, Ezgi Şenler, Serel Yereli, Zehra Yılmaz, Nazlı Kar, Basri Albayrak, Tülin Yazkan, Ozan Uçar, Cemalettin Çekmece, Tugay Bahşi’nin rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 3.17 reytingle 2’nci, AB’de 2.49’la 5’inci, ABC1’de 3.01’le 3’üncü oldu. Senaristleri arkadaşım olduğu için çok uzun süredir haberdar olduğum bir proje Bodrum Masalı. Hikayesini de çok seviyorum. Çünkü hepimizin hayatında en az bir kere dibe vurma anısı var. Biliyoruz ki, dibe vurmak acıtır, her acı da insanı büyütürken hem kirletir, hem de temizler. Bodrum Masalı aslında tam olarak bunu anlatıyor. Hayatında hiç yokluk görmemiş bir aile, mutlu olduğunu zannediyor. Ancak bir yalanın içinde yaşadığını acı bir şekilde tecrübe ediyorlar ve alıştıkları hayattan vazgeçmek zorunda kalıyorlar. Karakter tasarımları çok sağlam! Herkes duruma hemen adapte oluyor ve bir ailenin düştükleri yerden kalkma mücadelesi başlıyor. İlk bölüm derdini anlattı ama bize göstereceği daha çok hikâyesi var. Daha yüksek reytingleri hak eden bir proje! Benim favori karakterim şimdiden Kelebek! Bu diziden sonra ekran çok fazla genç yetenek de kazanacak demedi demeyin!


Mesut Yar Posta

UMUDUMUZ ÇOCUKLAR…

Show TV ekranında yayınlanan Güldüy Güldüy Show Çocuk hakikaten fena izlenmiyor. Kimilerine sinema filmlerinden ya da dizilerden aşina olduğumuz çocuk oyuncular deyim yerindeyse çaplarının çok üstünde yeteneklerine sahip. İzleyip, kaçmak için bahane arayan neşemizi buluyoruz.. Ve bir de önemli soru ortaya çıkıyor; “Çocuklar bu kadar çok izlenmesine rağmen büyüklerin şovlarının rağbet görmemesi hayra alamet midir?...

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları  yazar  köşe yazarı