UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SICAK GELİŞME!.. BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM KAZAN'DA HALKA HİTAP ETTİ!.. "AKINCI ÜSSÜ KAPATILACAK"

SICAK GELİŞME!.. BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM KAZAN'DA HALKA HİTAP ETTİ!.. "AKINCI ÜSSÜ KAPATILACAK"

SICAK GELİŞME!.. BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM KAZAN'DA HALKA HİTAP ETTİ!.. "AKINCI ÜSSÜ KAPATILACAK"

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 9 şehit veren Ankara’nın Kazan ilçesinde halka hitap eden Başbakan Binali Yıldırım,  tank çıkarılan, helikopter kaldırılan bütün kışlaların kapatılacağını söyledi.

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

"Şehitler kalbimizde. Kazan'ın 9 evladı hepimizin kalbindedir. Onlar ölmedi, onlar yaşıyor. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran birer yıldızdır. O gün hainler harekete geçtiğinde bir gür ses yükseldi. O ses başkomutanın sesiydi. O ses Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiydi. Sizlere Cumhurbaşkanı'nın selamını getirdim. Sizlerle gurur duyuyoruz.

15 Temmuz darbe girişimin önleyen kahraman Kazan halkı da kahramanlığının karşılığını aldı. Lokman kardeşimiz, belediye başkanımız ve sizler tek yürek oldunuz. Darbecilerin önünde dimdik durdunuz. Şimdi buradan Kazan meydanından herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı Akıncı Üssü kapatılacaktır. Şehitlerin anısının yaşatılacağı yer haline getirelecektir.

Amerika'daki terörist başını Türkiye'ye getireceğiz. Asla ve asla bu milletin birliğini bozamazlar. 

15 Temmuz, Türkiye'nin ikinci büyük kurtuluş mücadelesinin adıdır. Her yıl Demokrasi Şehitleri Günü olarak kutlayacağız.

Siz 79 milyon vatan evladı yurdun her köşesinde kahramanlık destanı yazdınız. Tarihe isimlerinizi altın harflerle yazdınız. Allah sizlerden razı olsun. Milli iradeye karşı büyük kalkışmayı bir olarak, beraber olarak boşa çıkardınız. O gece Türk milletini, demokrasisini hedef alan hainlere hak ettiği cevap verilmiştir. Kim olursa olsun bu milleti bölmeye çalışanlar ölümden ölüm beğensinler.

Ankara ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Tankları yürütenler orada tankları bulamayacaklar. İnsanları piknik yaptığı alanlar olacak. Ne işi var tankların Ankara'nın, İstanbul'un içinde. Düşman Ankara'da değil, İstanbul'da değil. Her şey daha güzel olacak. Sizler 79 milyon bir oldunuz, beraber oldunuz, birlikte Türkiye oldunuz.

15 Temmuz her türlü partinin, sivil toplumun kenetlendiği gündür. Nasıl dostluklarımızı dışarıda artırıyoruz, içeride de dostluklarımızı artırıyoruz. Hainlere gereken dersi Kazan'da verdik. Bugünden sonra ülke olarak, millet olarak daha da güçlü olacağız"

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbiNALİ YILDIRIM  ANKARA  KAZAN