UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANTISI SONA ERDİ!.. BAŞBAKAN YILDIRIM, YAŞ KARARLARINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ONAYINA SUNDU!..

YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANTISI SONA ERDİ!.. BAŞBAKAN YILDIRIM, YAŞ KARARLARINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ONAYINA SUNDU!..

YÜKSEK ASKERİ ŞURA TOPLANTISI SONA ERDİ!.. BAŞBAKAN YILDIRIM, YAŞ KARARLARINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ONAYINA SUNDU!..

Saat 11.00'de başlayan Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Kritik zirve 5 saat sürdü. Komutanlar Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. Başbakan Yıldırım, YAŞ kararlarını Erdoğan'ın onayına sundu.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Kritik YAŞ ilklere sahne oldu. YAŞ üyesi komutanların yanında emir subaylarının yer almadığı görülürken, Köşk'te yapılan toplantıda kapıda asker yerine polisler bekledi.

Yıldırım başkanlığındaki heyetin Anıtkabir'i ziyaretinin ardından şura üyeleri Çankaya Köşkü'ne geçti.

Şura üyelerinin toplantı için hazırlanan salonda yerlerini almalarının ardından Yüksek Askeri Şuranın olağan toplantısı başladı. Böylece daha önce Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki "Çakmak Salonu"nda yapılan "çok gizli" nitelikli toplantı ilk defa karargah dışına taşınmış oldu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk kez başkanlık ettiği toplantıda, Fikri Işık da Milli Savunma Bakanı olarak ilk kez yer aldı. Türk Silahlı Kuvvetlerindeki terfi ve atamanın ele alındığı şuranın en önemli gündemini ise Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi oluşturdu. Toplantıda FETÖ'nün TSK'da yapılanma çalışmaları da ele alındı.

Çalışmalar bir günde tamamlandı
Daha önceki yıllarda 3 gün süren şura çalışmaları Başbakan Yıldırım'ın açıklamasına göre bir günde tamamlandı. Şura kapsamında alınan kararların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulmasının ardından kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

Öte yandan toplantı dolayısıyla Çankaya Köşkü çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bir polis helikopteri Çankaya Köşkü üzerinde uçarken köşk çevresinde özel harekat polislerine ait zırhlı araçlar bekledi.

Kapıda asker yerine polisler bekledi
Kritik YAŞ ilklere de sahne oldu. YAŞ üyesi komutanların yanında emir subaylarının yer almadığı görülürken, Köşk'te yapılan toplantıda kapıda asker yerine polisler bekledi.

Görüntüler paylaşıldı
Başbakan Binali Yıldırım'ın ilk defa başkanlık ettiği Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele de katıldı.

Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilenlerin arasında yer alan eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti'nin yerine atanan Temel, masadaki korgeneral rütbeli tek isim.

Darbe girişimi sırasında rehin alınan ve ardından yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle bir süre GATA'da tedavi gören Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Mendi de toplantıya katıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerindeki terfi ve atamaların ele alındığı şuranın en önemli gündemini FETÖ'nün darbe girişimi oluşturdu. Toplantıda Fetullahçı Terör Örgütü'nün TSK'daki yapılanma çalışmaları da ele alındı.

YAŞ SONA ERDİ
5 saat süren kritik Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ve komutanlar Çankaya Köşkü'nden ayrıldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERasKERİ ŞURA  ERDOĞAN