UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK: "KIZILAY MEYDANI'NIN ADI 15 TEMMUZ KIZILAY DEMOKRASİ MEYDANI OLACAK"

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK: "KIZILAY MEYDANI'NIN ADI 15 TEMMUZ KIZILAY DEMOKRASİ MEYDANI OLACAK"

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MELİH GÖKÇEK: "KIZILAY MEYDANI'NIN ADI 15 TEMMUZ KIZILAY DEMOKRASİ MEYDANI OLACAK"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 10. gününde devam eden demokrasi nöbetinde Genelkurmay Meydanı'nın adının '15 Temmuz Şehitler Meydanı', Kızılay'ın adının da '15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı' olarak değiştirileceğini söyledi. Kızılay'daki demokrasi nöbetine katılan Bilal Erdoğan ise, "Allah bizim birlikteliğimizi bozmasın. Bu darbe girişimi bizim birliğimizi kuvvetlendirmek için, istikametimizi doğrultmak ve güçlendirmek için bir vesile olsun" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, FETÖ mensubu askerlerin 15 Temmuz gecesi darbe girişimini başlattığı yerlerden olan, çok sayıda sivil ve askerin şehit olduğu Genelkurmay Başkanlığı'nın önünün "15 Temmuz Şehitler Meydanı", günlerdir vatandaşların demokrasi nöbeti tuttuğu Kızılay Meydanı'nın adının da "15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı" olacağını ve her iki alana da anıt dikileceğini açıkladı.

Darbeye karşı demokrasi nöbetinin 10'ncu gününde de on binlerce Başkentli, Kızılay Meydanı'nda ülkesine ve geleceğine sahip çıkmayı sürdürdü. Kızılay Meydanı'ndaki nöbete her gece olduğu gibi Başkan Gökçek'in yanı sıra milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sporcular ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da katılarak vatandaşlara destek verdi. Kızılay Meydanı'ndaki halka hitaben konuşan Başkan Gökçek, Ankara'daki demokrasi kahramanlarını bir kez daha selamladığını belirterek, hayatın devam ettiğini ve bu süre içinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sporcularının büyük başarı elde ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin 2 sporcusunun, 655'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde büyük başarı elde ederek yüzlerini güldürdüğünü kaydeden Başkan Gökçek, Recep Kara'nın birincilik alarak Başpehlivan, Şaban Yılmaz'ın da üçüncü olarak kendilerini gururlandığını söyledi.

"GENELKURMAY'IN ÖNÜ ŞEHİTLER MEYDANI OLACAK"

Sporcuların ardından konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, alanı dolduran vatandaşlara 4 konu hakkında oylama yapacağını belirterek, önerilerini tek tek sıralayarak vatandaşların onayını istedi. Başbakan Binalı Yıldırım'ın İstanbul Boğaz Köprüsü'nün adının değiştirilerek "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" yapılacağını açıkladığını belirten Başkan Gökçek, "İstanbul'un olduğu gibi Ankara'nın da şehitleri var. Genelkurmay önündeki meydanın resmen konulmuş bir adı yok. Burada o hain FETÖ'cülerin helikopterden açtıkları ateş sonucunda pek çok kardeşimiz şehit oldu. O yüzden diyorum ki ilk Belediye Meclisi'nde bu alanın adını '15 Temmuz Şehitler Meydanı' olarak koyalım. Yine aynı yerin göbeğine de 15 Temmuz Şehitler Anıtı koyalım" ifadelerini kullandı.

Önerisini kabul edenlerin bayraklarını havaya kaldırmasını isteyen Başkan Gökçek, vatandaşların coşkulu şekilde bayraklarını kaldırarak "evet" demesi üzerine "hayırlı olsun" diyerek karşılık verdi.

"KIZILAY SEMBOL OLDU"

15 Temmuz darbe gecesinde verilen şehitlerin yanı sıra vatandaşların demokrasiye sahip çıktığı alan olarak da Kızılay'ın sembol haline geldiğini ifade eden Başkan Gökçek'in Kızılay'ın adının "15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı" olması, Güvenpark'a da "Demokrasi Anıtı" yapılması önerisi vatandaşlardan onay aldı. Oylamasını yaptığı önerilerini ilk Belediye Meclisi'ne sunacaklarını kaydeden Başkan Gökçek, vatandaşlara, "Meclis'te de sizin seçtiğiniz üyeler var, onlar da sizin bu kararınıza onay verecektir, şimdiden hayırlı olsun" diyerek düşüncelerini dile getirdi.

"ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN"

Kızılay'daki demokrasi nöbetine katılarak konuşma yapan Bilal Erdoğan ise, Ankara'nın 15 Temmuz darbe gecesinde Gölbaşı'nda, Kazan'da, Kızılay'da çok şehitler verdiğini belirterek, "Niçin verdik? Ülkemize hainler eliyle dış odakların kurguladıkları bir hayasız akını durdurmak için. Ama bu mücadelede de muvaffak olduk, kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Tankların önünde can veren şehitler gibi Cumhurbaşkanı'nın da Marmaris'ten İstanbul'a gelerek tankların önünde durma iradesine sahip olduğunu gösterdiğini ifade eden Bilal Erdoğan, "Milletim, bizim böyle bir başkumandanımız varsa ben de gerektiği anda tankların önünde yerimi alırım dedi" diye konuştu.

Konuşmasında vatan için canını veren 246 şehide rahmet ve Allah'ın kendilerini onların yollarından ayırmamasını dileyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Allah bizi onların yolundan ayırmasın ki, yarınımız bugünden, geleceğimiz bu gecemizden daha aydınlık olsun ve Allah bizim birlikteliğimizi bozmasın. Bu darbe girişimi, bizim birliğimizi kuvvetlendirmek için, istikametimizi doğrultmak ve güçlendirmek için bir vesile olsun."

Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Görsel İletişim Merkezi'nin Kızılay alanına kurduğu canlı yayın araçlarından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Millet Camii önüne canlı bağlantıyla bağlanarak vatandaşları selamlayıp, Kızılay Meydanı ve Genelkurmay meydanlarının yeni adlarının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

DEMOKRASİ NÖBETİNE DEVAM

Kızılay Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde Kur'an tilaveti okunup, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da konser verdi. Çeşitli videolarla 15 Temmuz gecesi yapılan darbe girişiminde özellikle Büyükşehir Belediyesi'ne ait kamyonun tanka çarparak engellemeye çalışmasına yönelik mücadelesi gösterilirken, Başbakan Binali Yıldırım'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası çıkması da canlı yayınla alandaki dev ekranlardan yayınlanarak vatandaşlara izletildi.

 

İHA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMELİH GÖKÇEK  KIZILAY MEYDANI