UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, OYA DOĞAN, ALİ EYÜBOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?.

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, OYA DOĞAN, ALİ EYÜBOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?.

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!..  SİNA KOLOĞLU, OYA DOĞAN, ALİ EYÜBOĞLU VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?.

Sina Koloğlu Milliyet - Cadde

MERYEM UZERLİ YENİ DİZİSİNDE

Meryem Uzerli’nin ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisine katılacağı haberi yayıldı. Öğrendiğim, bu doğru bir bilgi. Şu an bir anlaşma yapılmadı. Duyumlarıma göre bu kesinleşecek. Oynayacağı karakter üzerinde çalışmalar yapıldığına göre, Meryem Uzerli yeni sezonda bu dizide yer alacak. Uzerli, bundan önceki dizisinde başarılı olamamıştı. Bu köşede “Türkiye’de artık işi bitti, yorumlarına şahsen katılmıyorum. Meryem Uzerli defteri daha kapanmadı” diye yazmıştım. Mart 2016’da.Bu durumda galiba haklı çıktım. Her şey yönetmene ve senaryoya bağlı. Sonuçta dizi, bir tiyatro oyunu değil. Belli kabiliyeti olan, doğru yönetimle başarılı olur. ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinin iki başrol oyuncusuna bakalım.

Ali Eyüboğlu Milliyet - Cadde

BİZ KİME GÜVENELİM?

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, “Akın (Öztürk) Paşa kesinlikle doğru söylemiyor. Genelkurmay’ın açıklaması da doğru değil. Hiçbirine kefil değilim. Güvenecek kimse kalmadı” demiş.

Bu haber üstüne Ünal, “Hava Kuvvetleri olarak kendi içimizde yaptığımız bir konuşma maksatlı olarak ve çarpıtılarak medyaya yansıtıldı” diye açıklama yaptı ve Genelkurmay’la uyum içinde çalıştıklarını vurguladı, ama Akın Öztürk kısmına değinmedi. Demek ki görüşü aynı…

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in ifadesinde, “Kapı açıldı Orgeneral Akın Öztürk’ün sesini duydum. ‘Yav Yaşar, sen burada ne geziyorsun? Senin burada olduğundan haberim yoktu’ dedi. Gözlerimi bağlayan bezi kendisi açtı” dedi.

Darbe girişiminin bir numarası olduğu söylenen Orgeneral Akın Öztürk’ün, FETÖ’cü subaylar tarafından rehin alınıp Akıncı Üssü’ne getirilip, elleri - gözleri bağlı halde yere yatırılan Genelkurmay

2. Başkanı’na, “Yav Yaşar, sen burada ne geziyorsun?” demesi, nerede durduğunun açık bir kanıtı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in bu ifadelerine rağmen TSK’nın şöyle bir yazılı açıklama yapmasını anlayan varsa bana da anlatsın: “Hava Kuvvetleri Komutanı, Ankara’da Akıncı Üssü lojmanları bölgesinde bulunan Orgeneral Akın Öztürk’ü arayarak kendisine 4’üncü Ana Jet Üssü Akıncı’dan kalkan uçakların yasa dışı olduğunu, ivedilikle Akıncı’ya giderek oradaki kalkışmada bulunanları ikna etmesini istemiştir.”

Oya Doğan - Vatan

TANSEL ÖNGEL İZLEMEK KEYİFLİ

Kanıt Ateş Üstünde eski Kanıt tadı vermese de, ekranda çeşitlilik yapan diziler arasına girdi bile! Ne yalan söyleyeyim, Kanıt yeniden başlayacak dediklerinde kadrosu değişse bile dökü-drama izleyeceğimiz için çok heyecanlanmıştım. Ancak yeni Kanıt’ın en büyük özelliği sadece drama olması! Keşke Prof. Dr. Sevil Atasoy dizide oynamak yerine yine bize hikâyeler anlatsaydı! İkinci itirazım müziklerine… Kanıt’ın müzikleri oldukça güzeldi. Aynı müziği olaylar çözülürken kullansalar heyecan dozunu artıracaklarını ve eski Kanıt’la bir bağ kurabileceğimizi düşünüyorum. Gelelim, yeni Kanıt’ın kazançlarına… Öncelikle Tansel Öngel çok doğru bir seçim olmuş. Kaan, rolüne o kadar inandırarak hayat veriyor ki, hiç yabancılık çekmeden hikâyenin içine giriyorsunuz. Öngel’i izlemek keyif veriyor.

YENİ KAVAK YELLERİ Mİ?

Yakında Show TV’de yeni bir dizi başlıyor. Adı “Arkadaşlar İyidir”. Her ne kadar adı hiç dikkat çekici olmasa da arkasında sağlam bir ekip var dizinin. O3 Medya yapımcılığını, Ekin Atalar’ın senaristliğini, Zeynep Günay Tan’ın yaratıcı yönetmenliğini, Deniz Koloş’un yönetmenliğini üstlendiği dizide; Aslı Melisa Uzun, İdris Nebi Taşkan, Su Kutlu, Akın Akınözü, Hayal Köseoğlu, Cankat Aydos, Didem İnselel, Neslihan Yeldan, Ece Dizdar ve Ahmet Mekin rol alıyor. Üniversite öğrencisi beş gencin aşklarını, ilk heyecanlarını, dostluklarını, aile ilişkilerini anlatan dizide kısaca büyümek kirlenmektir ama arkadaşlar iyidir mesajı verilecek. Bana Kavak Yelleri’ni anımsattı proje! Uzun süredir ekranda bir gençlik dizisi olmadığından yakınıyordum. Arkadaşlar İyidir, iyi uygulanırsa bu boşluğu doldurabilir ve yeni bir Kavak Yelleri etkisi yaratabilir.

Mevlüt Tezel Sabah - Günaydın

MONAKO’NUN FB’LİLERE SINIRI KAPATMASI

Fransa'ya bağlı özerk bir krallık olan Monako'da hükümetin aldığı karara göre; Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında, 3 Ağustos günü Monaco takımı ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe'nin taraftarlarının şehre alınmayacağı açıklandı.

14 Temmuz'da Fransa'nın Nice kentinde yaşanan terörist saldırı ve son zamanlarda Avrupa'nın birçok yerinde yaşanan terör olayları sebebiyle bu kararın alındığı belirtildi. Resmi açıklamada; 'şiddet uygulama ve zarar verme riski yüksek' olarak tanımlanan Fenerbahçelilerin, daha önceki Avrupa kupası maçlarında karıştığı olayların tekrarlanmasını engellemek için böyle bir karar alındığı yazıyor.

Dünyanın en sosyetik ülkesi Monako, bizim Kasımpaşa semtinden bile ufak bir yer ve çıkabilecek olaylardan korkuyorlar.

Bu kararda, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin de etkisi olabilir ama bu korku onları haklı göstermez. Avrupa maçlarında sadece Fenerbahçe taraftarı mı olay çıkarıyor? Rus ve İngiliz taraftarların yaptıkları unutuluyor mu? Monaco tur atlarsa ve kurada İngiliz veya Rus takımı çıkarsa, aynı yasağı onlara da uygulayacaklar mı? Hepsini geçtim, Fenerbahçe taraftarının stadyuma alınmaması haksız rekabete yol açar. UEFA bu karara ne diyecek? Özetle; fazlasıyla keyfi ve faşizanca bir karar.

Bu noktada hükümetin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ve Fenerbahçe Kulübü'nün, Monako'ya karşı bir yanıtı ve yaptırımı olmalı. Fenerbahçe taraftarını potansiyel suçlu, hatta terörist gibi gösteren bu faşist karara karşı tavır alınmalı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV