UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DARBECİLERİN KORKUNÇ B PLANINA ULAŞILDI!.. BAKIN, CUNTACILAR NE YAPACAKMIŞ?..

DARBECİLERİN KORKUNÇ B PLANINA ULAŞILDI!.. BAKIN, CUNTACILAR NE YAPACAKMIŞ?..

DARBECİLERİN KORKUNÇ B PLANINA ULAŞILDI!.. BAKIN, CUNTACILAR NE YAPACAKMIŞ?..

FETÖ’cü cuntanın, 15 Temmuz’daki darbe planının uygulamaya konulamaması durumuna karşı B Planı’nın olduğu anlaşıldı. B Planı’nın da 18 Temmuz’daki Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nın kuruluş yildönümü terönlerinde uygulanacağı anlaşıldı. Darbecilerin, tören gerekçesiyle toplayacakları devletin zirvesine suikast gerçekleştirmeyi planladıkları ortaya çıktı.

DAVETİYEDEKİ DETAY

18 Temmuz Pazartesi akşamı saat 18’de gerçekleştirilmesi planlanan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Cumhurbaşkanı’nın tüm danışmanları davet edildi. Kanlı planın işaretleri de, tören davetiyelerinin dağıtımı sırasında verildi. Cuntacılar, davetiyenin bırakıldığı makamdaki kişinin katılımına ilişkin kesin bilgi isterken, davetiyede yer alan “LCV” telefon numarası yerine, başka bir telefon numarası vererek, katılım bilgisinin verilen numaraya kesin olarak iletilmesini istedi. Verilen numaranın, aslında törende yapılması planlanan “suikast” girişimi için önemli bir ayrıntıyı oluşturduğu ortaya çıktı. Telefon numarasına iletilen katılım bilgisine göre kimlerin nereye oturtulacağına kadar tören düzeninin, “suikast” girişimine göre şekillendirileceği iddia edildi.

SUİKASTÇİLER BELİRLENMİŞ

İddialar, o gece için planlanan suikastın, devletin zirvesini aynı anda ortadan kaldırmayı hedeflediği yönünde. Buna göre, önceden belirlenmiş askerler, devreye gireceklerdi. Tören sırasında askeri kıyafetli bir FETÖ’cü terörist, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte devlet protokolünü tarayacak, diğer birkaç asker de, protokolü tarayan askeri öldürerek planı gerçekleştirecekti. Olay sonrasında ise, “Bir asker cinnet getirdi. Bu asker de, diğer askerler tarafından öldürüldü” denilecekti. Böylece olayın faili de ortadan kaldırılmış olacaktı.

O YARBAY TUTUKLANDI

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı’nda da operasyon yapıldı. Gözaltı kararı verilen 300 askerden aralarında TRT’yi basanların da bulunduğu 283 asker gözaltına alındı. Sözde bildiriyi okutan Yarbay Ümit Gencer ise tutuklandı.

STAR

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDARBE  B PLANI