UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GENEL KURMAY 2. BAŞKANI ORG. YAŞAR GÜLER’İN İFADESİ İLK KEZ ORTAYA ÇIKTI! AKIN ÖZTÜRK YARDIM ETTİ Mİ, ETMEDİ Mİ?

GENEL KURMAY 2. BAŞKANI ORG. YAŞAR GÜLER’İN İFADESİ İLK KEZ ORTAYA ÇIKTI! AKIN ÖZTÜRK YARDIM ETTİ Mİ, ETMEDİ Mİ?

GENEL KURMAY 2. BAŞKANI ORG. YAŞAR GÜLER’İN İFADESİ İLK KEZ ORTAYA ÇIKTI! AKIN ÖZTÜRK YARDIM ETTİ Mİ, ETMEDİ Mİ?

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler 15 Temmuz'da yaşadıklarını savcıya anlattı.

Orgeneral Güler: “Odamda makamımda yalnızdım. İlk önce İçeri girenleri görmedim. Kafamı kaldırdığımda 10 tane eli silahlı personel gördüm. 'Yere yat!' denildi. Resmen saldırı düzenlendi. Ben bunların bir tanesini fırlattım, sinirlendiler. Yere yatırıp kafama basarak etkisiz hale getirdiler. 'Bu bir tatbikat' diyerek alaycı bir ifadeyle konuştu. O kişinin her şeyini bilen emir subayı Mehmet Akkurt olduğunu belirten Güler, “Hızla beni koridora sürükleyip kapıdan çıkardılar. Araca bindirdiler. Tehditler savurdular. Olduğum araca mermiler isabet ediyordu. Bir kişi şehit oldu. Sonra yaka paça araçtan çıkarıldım. Dar bir merdivenden indirildim. ‘Konuşma, kafanı kaldırma!’ şeklinde emirler verildi. Sonra beni helikoptere bindirdiler.

Karanlık ortamda koltuğa oturtuldum. Önce ellerim önden bağlandı, sonra içeri giren kişi bunu görünce sinirlendi ev gözlerimi bağladı. Dizlerimin kanadığını farkettim. Yardım istedim ama kimse yardım etmedi. Daha sonra başka bir asker koltuk getirerek yardımcı oldu."

ORG. YAŞAR GÜLER’İ AKIN ÖZTÜRK MÜ KURTARDI?

Güler, açıklamasına şöyle devam etti: “F4’ün seslerini duydum. 3. Şahıs odaya geldi.” Gözleri bağlı olmasına rağmen Akın Öztürk olduğunu tanıyan Org. Yaşar Güler, “Akın Öztürk bana ‘sen burada ne geziyorsun?” dedi.

Burada olduğundan haberim yok' dedi bana. Onun yan odada olduğumu bilmemesi mümkün değil. Ve maket bıçağıyla ellerimdeki ve ayaklarımdaki kelepçeleri kesti. Gözlerimi o açtı. Sonra ‘çabuk açın komutanın elini ve ailesini arayıp sağ salim olduğunu söyleyin dedi. Eşimi arayıp haber verdiler. Ama telefonu bana vermediler. Kendi Astsubayı olduğunu söylediği bir astsubaya çay su ve çerez getirtti. Beni Akıncı Üssü'nden Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan gelen ekip kurtardı."

A Haber

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13