UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAKAN AVCI'DAN DARBE DEĞERLENDİRMESİ: TURİSTLERİN KİTLESEL HALDE DÖNMELERİNE YOL AÇMADI

BAKAN AVCI'DAN DARBE DEĞERLENDİRMESİ: TURİSTLERİN KİTLESEL HALDE DÖNMELERİNE YOL AÇMADI

BAKAN AVCI'DAN DARBE DEĞERLENDİRMESİ: TURİSTLERİN KİTLESEL HALDE DÖNMELERİNE YOL AÇMADI

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Ne 15 Temmuz ne de diğer saldırılar, ülkemizdeki turistlerin kitlesel halde dönmelerine yol açmadı” dedi.

İspanya’nın başkenti Madrid’de, Türk turizmini desteklemek için Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü ile bir mutabakat zaptı imzalayan ve ikili görüşmeler yapan Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, basın toplantısı düzenledi.

Ritz Hotel’de düzenlenen ve yabancı basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği basın toplantısında konuşan Bakan Avcı, bu toplantının Türkiye’de 15 Temmuz gecesi yaşanan dramatik hadiselerden sonra yurt dışında gerçekleştirdikleri ilk toplantı olması hasebiyle anlamlı olduğunu ifade etti.

Bakan Avcı 15 Temmuz askeri darbe girişimini "Bu darbe teşebbüsü yirmi dört saat geçmeden Cumartesi günü saat 11:00 civarında tümüyle tüm yurtta bütün Türkiye’de İstanbul’da Ankara’da kontrol altına alınmıştır. Halkımızın da desteği ile bu darbe teşebbüsüne katılanlardan 10 bin 400'ü gözaltına alınmıştır. Bunlardan 4 bin 60'ı da tutuklanmıştır. Darbe gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi yani Türkiye Parlamentosu'nda üyesi bulunan tüm partiler, meclise gelerek, darbeyi tanımadıklarını ortak bir açıklama ile duyurmuşlardır. Sendikalar, sivil toplum kuruluşları, hep birlikte yaptıkları açıklamalar ile gerek bir araya gelerek, gerek ayrı ayrı yaptıkları açıklamalar ile seçilmiş meşru hükümetin yanında olduklarını, demokrasiden yana olduklarını açıkça beyan etmişlerdir. Yüksek yargı kurumları darbeyi tanımadıklarını açıkça bildirmişlerdir. Hükümeti destekleyen ya da desteklemeyen tüm medya kuruluşları o gece bütün televizyonlar, bu darbeyi tanımadıklarını gösteren yayınlar yapmışlardır. O gece pek çok televizyon kanalı darbecilerin bombalama tehditlerine rağmen darbecilerin hazırladıkları bildiriyi okumamışlardır.

Dolayısıyla bu darbe hem devlet olarak, hem millet olarak bütün Türkiye’ye karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu darbeyi düzenleyen Silahlı Kuvvetler içinde yuvalanmış olan grubun arkasında Fethullahçı terör örgütü vardır. Bu terör örgütü Türkiye'de 30 yıldan beri özellikle askeri okullara yerleştirdikleri öğrenciler, oradan yetiştirdiği öğrenciler üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sızmıştır. Bu örgütün yargıda, bütün devlet kurumlarında, eğitimde, çok gizlilik esasına göre çalışan uzantıları olduğu, darbeden sonra yapılan ilk soruşturmalarda da ortalığa dökülmüştür" dedi ve  "Türk demokrasisi parlamentosuyla, seçilmiş hükümetiyle, seçilmiş organlarıyla, yargısıyla, emniyetiyle, ordusuyla, iş dünyasıyla, sendikalarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla bugün dimdik ayaktadır" mesajı verdi.

Bir Takım Girişimler Oldu Diye Ülkemizdeki Misafirler Panik Yapmadılar Ülkelerine Dönmek İçin Öyle Kitlesel Bir Hamle Olmadı

Bakan Avcı, konuşmasının ardından bir basın mensubu tarafından kendisine yöneltilen Atatürk Havalimanı'ndaki patlamanın turizme etkisi ile ilgili soruya da şu yanıtı verdi:

“Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırı bildiğiniz gibi benzer saldırılarda görülmeyen bir sürat ile bertaraf edilmişti. Mesela, benzer bir saldırı olarak Brüksel Havalimanı'na yapılan saldırının ardından havalimanının normale dönmesi 11 günü bulmuştu. Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırının ardından havalimanı bütün fonksiyonları ile 6 saatte hizmete girdi. Bu tip olayların psikolojik etkileri, turizme etkileri her yerde olduğu gibi burada da vardır. Ama bu etkileri de doğru bilgilendirme ile Türkiye'nin genelinde herhangi bir güvenlik sorunu olmadığını buna benzer noktasal saldırıların dünyanın her yerinde olduğu düşünülürse, bunun uluslararası bir sorun olduğu dolayısı ile sadece Türkiye'ye mahsus bir sorundan söz edilemeyeceğini doğru anlatmamız gerekiyordu. Zaten dünya kamuoyu da artık yaygın terör saldırıları nedeni ile bunun herhangi bir ülkenin özel sorunu olmadığını bunun ile mücadelenin de tek tek ülkelerin meselesi değil, tüm uluslararası camianın dayanışması ile giderilebilecek bir mesele olduğunu gördüler. Dolayısı ile turizm üzerinde çok büyük bir etkisi olmadı. Ne Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırılar, 15 Temmuz, ne de diğer saldırılar, ülkemizdeki turistlerin kitlesel halde dönmelerine yol açmadı.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERnabi avcı  bakan