UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FRANCE 24 KANALINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!.. "O TEDBİRLERİ ALMAK ZORUNDAYIZ!.."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FRANCE 24 KANALINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!.. "O TEDBİRLERİ ALMAK ZORUNDAYIZ!.."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FRANCE 24 KANALINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU!.. "O TEDBİRLERİ ALMAK ZORUNDAYIZ!.."

Cumhurbaşkanı Erdoğan France 24 kanalına verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 15 Temmuz gecesi FETÖ'cü teröristlerin Genelkurmay Başkanı Akar'ı teröristbaşı Gülen'le görüştürmek istediklerini açıkladı. Erdoğan, "Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan görevinin başındadır" dedi.

DEREYİ GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifa edip etmeyeceği konusunda, "Bizde bir söz vardır dereyi geçerken at değiştirilmez, şu anda görevlerine devam edecekler" dedi.

Erdoğan'ın röportajından önemli başlıklar şöyle oldu:

Şu anda itirafçılar var, bunlar talimatı kimden aldıklarını söylüyor.

Bu teröristlerden biri Genelkurmay Başkanı'na sizi Fetullah Gülen'le görüştürelim diyor. Bunu ilk kez sizin kanalınızda açıklıyorum.

ABD'deki iiz kuleler yıkıldı. Fransa ve Belçika'daki saldırılarda da istihbarat zaafları oldu. Bunlarda istihbaratın görevine son verilmesine dair sorular sorulmadı.

Fransa'da 3 ay ohal ilan edildi, sonra bu 3 ay daha uzatıldı. Sonra Belçika'da 6 ay ilan edildi. Münih'te de ilan edildi. Kaç kişi öldü? 6. Ben size 246 kişinin öldüğünü söylüyorum. Ancak bu ülkelerin hiçbiri bizim yaşadığımızı yaşamadı.

TÜRKİYE'DE YAŞANAN BİR DARBE GİRİŞİMİDİR

Türkiye'de yaşanan bir darbe girişimidir. Bunun amacı bir devleti yok etmektir. Yazılı ve görsel medya bu darbe grişiminin arkasındaysa, onlar da yaptıklarının bedelini ödemek zorundadır. Bu da hukukun bir parçasıdır.

Biz bu ülkede görüyoruz ki insanlar Pensilvanya'dan talimat alıyor, darbe girişiminde bulunuyor. İnsanlar itiraflarına başladılar. Bazı kişiler Fethullah Gülen'le görüşmek istediklerini bile açıkladılar. Biz bu tür şeylerle karşı karşıyayız.

MİLLETİM İSTERSE HER ŞEY DEĞİŞİR

İdam cezası dünyanın pek çok ülkesinde idam bugün uygulanan bir yöntem. Millet bunu istedikten sonra bizim için her şey değişir.

ABD'de, Rusya'da, Çin'de idam cezası var. Siz Avrupa üyesi bir ülke olmak istiyorsanız idam cezasını getirmek tersi bir anlama gelebilir. Ancak milletim isterse her şey değişir.

Biz yıllardır bekliyoruz. Bizim başvurumuzun ardından birçok ülke Avrupa'ya üye oldu. Biz onlardan daha az gelişmiş mi bir ülkeyiz?

BİZ SÖZÜMÜZÜ TUTTUK AMA ONLAR TUTMADI

Vize serbestisi konusunda da aynı tavrı takındılar. Bize söz vermelerine rağmen vize serbestisini uygulamadılar. Biz sözümüzü tuttuk ama onlar tutmadı. Önce kendilerine bakmalılar.

Türkiye ile Görüşmeler yapılıyor ancak bunlara rağmen farklı açıklamalar yapılıyor. Türkiye'ye karşı önyargılılar ve bu önyargılı tutumlarına devam edeceklerini düşünüyorum.

Benim kınadığım şey askerin terör örgütü lideri olan Fetyllah Gülen'i dinlemesidir.

Avrupalılar orantısız güç kullanıldığından bahsediyor. Bu teröristler bu ülkenin tanklarını milletine çevirdiler.

BU ÖRGÜT HASAN SABBAH'I TAKİP EDİYOR

Şöyle düşünün, bir batı vatandaşının elinde sadece bir bayrak olsun, ancak Avrupalılar bu tarz masum vatandaşları desteklemiyor da bir terör örgütünü destekelyen askerleri savunmaya çalışıyor. Bu beni çok şaşırtıyor. Bu acımasız terör eylemi tarihimizde görülmemiş olaydır. Bu Hasan Sabbah'ın saldırı yöntemlerini takip eden terör örgütüdür.

Ortada bir dare girişimi var ve bu girişimin failleri ortada. biz çalışmalarımızda Fetullah Gülen'in bu terör örgütünün başında olduğuna vardık. İstediğimiz şey şu; Gülen'in iadesini istiyoruz ancak ABD bizden sürekli kanıt istemeye devam ediyor. Biz ilgili belgeleri yollayacağız.

BUGÜN KENDİNİZİ TEHLİKEDE HİSSEDİYOR MUSUNUZ?

Bu tarz tedbirleri almak zorundayız. Paris'teki tedbirleri görmüştüm. Aslında onları görünce bizimkiler daha hafif kalıyor. Darbe girişimi olan bir dönemdeyiz bu tedbirleri almak zorundayız. Gelişmiş ülkelerin yaptıklarından farklı bir şey yapmıyoruz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERFRANSA24  CUMHURBAŞKANI  AÇIKLAMA