UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İDO YENİKAPI İSKELESİ’NDEKİ YOĞUNLUK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ! YOĞUN FERİBOT TRAFİĞİ KAMERALARA BAKIN NASIL YANSIDI?..

İDO YENİKAPI İSKELESİ’NDEKİ YOĞUNLUK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ! YOĞUN FERİBOT TRAFİĞİ KAMERALARA BAKIN NASIL YANSIDI?..

İDO YENİKAPI İSKELESİ’NDEKİ YOĞUNLUK HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ! YOĞUN FERİBOT TRAFİĞİ KAMERALARA BAKIN NASIL YANSIDI?..

İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) seferlerine yaklaşan bayram tatili dolayısıyla gösterilen yoğun ilgi Yenikapı İskelesi’nden havadan drone ile görüntülendi. Trafikten kaçmak isteyen vatandaşların oluşturduğu araç trafiği ve feribottan koşarak çıkan vatandaşların telaşı kameralara yansıdı. 
Ramazan Bayramı tatili sebebiyle İstanbul’dan İzmir, Bursa ve Yalova’ya gidecek vatandaşların önemli bir bölümünün deniz ulaşımını tercih etmesi nedeniyle İDO seferlerinde oluşan yoğunluk havadan drone ile görüntülendi. Vatandaşların yoğun ilgisi karşısında İDO, seferlerine 10 gün boyunca bayrama özel ek seferler eklendi. İDO ile bayram tatilinde, tüm hatlarda 6 bin 500’ü aşkın sefer gerçekleştirilecek. Hızlı feribot, deniz otobüsü ve arabalı vapur dahil tüm hatlarında 460 bini aşkın araç ve 5.5 milyon yolcu taşınacak. Bu yoğunluk da havadan drone ile görüntülendi. Görüntülerde uzun araç kuyruğu görülüyor. Vatandaşlar karayolundaki trafikten kaçmak için feribotları tercih etti. Bu telaş da kameralara yansıdı. Öte yandan feribotlara yaya binerek hızla servis alanına koşan vatandaşların telaşı da ilginç anlar oluşturdu.
“460 bin araç 5,5 milyon yaya için kapasite ayırdık”
Bayram tatili dolayısıyla İDO’da sefer sayılarının arttırıldığını dile getiren İstanbul Deniz Otobüsü Bölge Sorumlusu Yakup Akbaş, "Yaz tarifesinde açıkladığımız bir gün içerisindeki 1390 sefere, ilave olarak yaklaşık yüzde 15 ek seferli 170 tane daha sefer ekledik. Bunların yaklaşık 96 tanesi feribot seferi olmak üzere 56 tane de deniz otobüsü seferi olarak yolcularımıza hizmet vermek amacıyla eklendi. Ek seferlerle bizim beklediğimiz yolcu yoğunluğu 460 bin araç 5,5 milyonda yaya için kapasite ayırdık” dedi.
“İki hafta önceden yer buldum”
Samet Beki isimli vatandaş, “İki hafta önceden yer buldum. Önceden daha kötüydü, 12 13 yıldır özellikle bayramlarda Balıkesir’e gidip geliyorum. Şu anda sefer sayısı baya fazla, yoğunluk beklentim vardı” diye konuştu.
İDO’nun Ramazan Bayramı tarifesinde 10 gün boyunca, 860’ı dış hat hızlı feribot, 536’sı dış hat deniz otobüsü, 520’si iç hat deniz otobüsü ve 4.666’sı da araba vapuru olmak üzere, toplam 6 bin 582 seferi yer alıyor.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!..

İHA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİDO  trafik  yoğunluk