UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

OSCAR AKADEMESİ HANGİ ÜNLÜ TÜRK YÖNETMENLERE ÜYELİK DAVETİYESİ YOLLADI?..

OSCAR AKADEMESİ HANGİ ÜNLÜ TÜRK YÖNETMENLERE ÜYELİK DAVETİYESİ YOLLADI?..

OSCAR AKADEMESİ HANGİ ÜNLÜ TÜRK YÖNETMENLERE ÜYELİK DAVETİYESİ YOLLADI?..

Oscar Akademisi, yönetmen Nuri Bilge Ceylan ve "Mustang" filmiyle Fransa'dan yabancı film kategorisinde Oscar adayı olan yönetmen Deniz Gamze Ergüven'e üyelik davetiyesi yolladı.

“Kış Uykusu” filmiyle 2014 yılında Altın Palmiye kazanan yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Oscar yolcusu.

Beyazlardan yana ayrımcılık yapıldığı ve siyahi adayların azlığı nedeniyle eleştiri oklarının hedefine oturtulan Akademi, değerlendirme ekibine dahil etmek üzere Nuri Bilge Ceylan’a üyelik davetiyesi gönderdi.

88. OSCAR'A MUSTANG'LE ADAY OLDU

Üyeleri seçerken kadın ve azınlık yeteneklere odaklanılarak 683 yeni üyenin dahil edildiği Akademi’nin film değerlendirme grubuna, Ceylan’ın yanı sıra "Mustang" filmiyle Fransa'nın Oscar adayı olarak yabancı film kategorisinde aday olan Deniz Gamze Ergüven de davet edildi.

Ayrıca Nuri Bilge Ceylan'ın filmleriyle öne çıkan görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki de 7789 üye sayısına ulaşan seçici kurulun üyeleri arasına dahil edildi.

'OSCAR ÇOK BEYAZ' ELEŞTİRİLERİNE ÇÖZÜM

Bu yıl Oscar’da beyazlardan yana ayrımcılık yapıldığı eleştirileriyle karşılaşan Akademi, gelecek yıl için eleştirileri dikkate alarak, film ödüllerini oylayacak olan üyeleri seçerken kadın ve azınlık yeteneklere odaklanıldığını açıkladı. Davet edilen üyelerin yüzde 46’sının kadın, yüzde 41’inin de farklı etnik kimliklerden olduğu, 24 ile 91 yaş arasındaki üyeler arasında yönetmen, yapımcı, görüntü yönetmeni ve müzisyenlerin de olduğu belirtildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13