UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'LA RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADIMIR PUTIN'İN TELEFON GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI!.. İŞTE AYRINTILAR!..

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'LA RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADIMIR PUTIN'İN TELEFON GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI!.. İŞTE AYRINTILAR!..

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'LA RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADIMIR PUTIN'İN TELEFON GÖRÜŞMESİ TAMAMLANDI!.. İŞTE AYRINTILAR!..

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İstanbul'daki terör saldırısının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının aktardığı bilgiye göre görüşme olumlu geçti. Görüşmede irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda mutabık kalındığı açıklandı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya lideri Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştüğü duyuruldu.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları görüşmenin 'çok verimli ve olumlu' geçtiğini bildirdi.

Erdoğan-Putin görüşmesi, beklenildiği üzere TSİ 12.00'da yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e Pazartesi günü gönderdiği mektubun ardından iki liderin bugün telefonda görüşeceği açıklanmıştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı'ndan görüşmeye dair yapılan basın açıklaması şöyle;

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin, görüşmede, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ilişkilerin normalleşmesinin önemi üzerinde durmuşlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Putin, ikili ilişkileri yeniden canlandırmak için gerekli adımları atmanın yanı sıra, bölgedeki siyasi, ekonomik ve insani krizler karşısında işbirliği içinde olmanın önemine de işaret etmişlerdir.

Sayın Putin, görüşme sırasında, İstanbul'daki menfur terör saldırısını da kınayarak, Cumhurbaşkanımızın şahsında tüm Türk halkına taziyelerini iletmiştir.

İkili ilişkilerin yeniden canlandırılması ve terörle ortak mücadele konularında kararlılıklarını vurgulayan iki lider, irtibat halinde olma ve yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kalmışlardır."

ZAHAROVA: ORTAK ACIMIZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise Facebook hesabından yaptığı açıklamada, havalimanındaki saldırıları 'şeytanca bir katliam' olarak tanımladı, saldırı için 'ortak acımız' ifadesini kullandı.

Zaharova şöyle yazdı: "İstanbul'daki havalimanında gerçekleşen patlamalar uzun zamandır kanıt gerektirmeyen bir şeyi kanıtlıyor:  Bu yapılan saldırı, belirli amaçlara ulaşmak için öldürme ve korkutma yöntemidir" dedi.

"SALDIRININ HEDEFİ..."

Öte yandan DHA'nın haberine göre Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komite Başkanı Konstantin Kosaçev, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının Türkiye'nin, Rusya ve İsrail ile ilişkilerini düzeltmeye çalışmasına karşı olduğunu bildirdi.

Türk hükümetinin saldırıdan IŞİD'in sorumlu olduğunu öne sürmesinin en yüksek ihtimal olduğunu belirten Kosaçev konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Terör saldırısının Türk hükümetinin Rusya ve İsrail ile ilişkilerini düzeltme çabalarına yönelik olduğu ortada. Türkiye'yi başta Rus diplomatların önderliğinde oluşturulan tek terör karşıtı cephesine katılmaması için uyarıyorlar" ifadesini kullandı.

Senatör terörün Rus ve Türk liderlerinin diyaloğunu bozmayacağını, aksine yakınlaştıracağını belirterek, "Her şeye rağmen Türk halkıyla bugün birlik içerisindeyiz" dedi.

Kosaçev olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

PUŞKOV'DAN BAŞSAĞLIĞI

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Tüm dünyadaki terör saldırılarının kurbanları suçsuz insanlardır. Rusya'dan, İstanbul, Brüksel ve Paris'i anlıyoruz. Başımızı eğiyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Unutmuyoruz."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERCUMHURBAŞKANI  PUTİN  GÖRÜŞME