UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

UZUN BAYRAM TATİLİ VE YOĞUN SICAKLAR RÜZGARIYLA MEŞHUR ALAÇATI'YA OLAN İLGİYİ ARTTIRDI!..

UZUN BAYRAM TATİLİ VE YOĞUN SICAKLAR RÜZGARIYLA MEŞHUR ALAÇATI'YA OLAN İLGİYİ ARTTIRDI!..

UZUN BAYRAM TATİLİ VE YOĞUN SICAKLAR RÜZGARIYLA MEŞHUR ALAÇATI'YA OLAN İLGİYİ ARTTIRDI!..

Yılın her günü rüzgarlı havası sayesinde özellikle rüzgar sörfüyle ilgilenenleri kendisine çeken Alaçatı, Ramazan Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılması ile adeta turist akınına uğradı. Buradaki butik otellere rağbet artarken özellikle çok sayıda turistin birden rezervasyon yaptırmasıyla gecelik ücretlerin de yükseldiği gözlendi. Türkiye’nin önde gelen gözde tatil beldelerinden Çeşme ve Alaçatı hemen her sene çok sayıda turisti kendisine çekiyor. Doğallığı ve huzuru bir arada bulmanızı sağlayan bu tatil beldeleri turizm piyasasında yaşanan krizden özellikle uzun bayram tatili sayesinde çıkmış görünüyor.

ALAÇATI’NIN DÜNYACA MEŞHUR BUTİK OTELLERİ

Alaçatı'nın daha beldeye giden yolda başlayan ve sizi sarıveren farklı bir havası var. Alaçatı'nın begonvillerle kaplı mis kokulu sokaklarının oluşturduğu atmosfer ve huzur dolu ambiyans, İzmir Alaçatı'nın neden son yılların en gözde tatil beldelerinden biri olduğunu hissettiriyor. Türkiye'nin en iyi butik otellerinden bazılarına da ev sahipliği yapan Alaçatı, gerek sevgililer günü tatilinde gerekse yaz döneminde iyi bir tatil keyfi yapmak isteyenleri ağırlamayı bekliyor. 

Alaçatı otelleri, beldenin hemen her yerinde dağılmış durumda. Bir çoğu da kalabalığın taş evlerin sıralandığı sokakları doldurduğu merkeze yakın. Bu butik otellerin bir çoğu oda kahvaltı şeklinde hizmet veriyor. Ticari bir işletme zihniyetinden uzak, evlerine gelen tatilcileri bir misafirmiş gibi ağırlayan Alaçatı butik otelleri, kahvaltısıyla, odalarının kendine münhasır tasarımıyla, tarihi dokusu ve bahçelerinin güzelliğiyle göz dolduruyor.

SÖRFÇÜLERİN UĞRAK YERİ

Alaçatı, konumu gereği oldukça rüzgarlı! Ve bu durum da ister istemez denizin dalgalı olmasını gerektiriyor. Rüzgar denize girmek isteyenler için olumsuz bir durum olsa da sörf tutkunları için biçilmiş kaftan. Alaçatı'da yazın sörf yarışmalarının düzenlenmesi de bölgeye ayrı bir turizm hareketi katıyor. Denize girenler için ise daha sakin sahiller de yok değil. Ayrıca gençlerin uğrak noktası haline gelen birçok beach club'lar sırayla açılıyor. Bu beachlerde güneşin ve denizin tadını doyasıya yaşayabiliyorsunuz.

ILICA PLAJI VE DİĞERLERİ

Çeşme'de kalınacak en güzel yerlerden birisi bölgenin en güzel plajlarından birisine sahip olan Ilıca, Türkiye'nin Maldivleri olarak ön plana çıkıyor. Altın sarısı kumlar ve pırıl pırıl turkuaz denizi ile Ilıca tam bir deniz tatili cenneti. Ilıca'da kumsala sıfır durumda bulunan çok sayıda güzel ve kaliteli otel var. Boyalık Mevkii, Çeşme'de kalacak bir başka güzel yer. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERALAÇATI  ÇEŞME  RÜZGAR  TATİL