UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

EĞER YARGITAY ONARSA TEKRAR CEZAEVİNE!.. ÇİLEM DOĞAN İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI!..

EĞER YARGITAY ONARSA TEKRAR CEZAEVİNE!.. ÇİLEM DOĞAN İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI!..

EĞER YARGITAY ONARSA TEKRAR CEZAEVİNE!..  ÇİLEM DOĞAN İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI!..

Fuhuşa zorlayan eşini öldürdüğü için 15 yıl hapis cezası alan, 50 bin lira kefaletle tahliye edilen Çilem Doğan için “Çilem’e Özgürlük” adıyla imza kampanyası başlatıldı. Kampanyaya 7 günde toplam 132 bin 88 kişi destek verdi.

Cinsiyetçilik karşıtı online platform "Erktolia", Adana'da geçen yıl kendisine şiddet uygulayan ve fuhuşa zorlayan eşini öldürdüğü için 15 yıl hapis cezası alan ve kefaletle tahliye olan 24 yaşındaki bir çocuk annesi Çilem Doğan'ın hiç ceza almaması için imza kampanyası başlattı. Tüm dünyada "İmza toplama sitesi" olarak bilinen change.org'da, "Çilem'e Özgürlük' adıyla 20 Haziran'da Türkçe ve İngilizce olarak başlatılan kampanyada, Çilem Doğan'ın yıllarca eski eşi Hasan Karabulut'un sistematik şiddetine maruz kaldığı anlatıldı.

MEŞRU MÜDAFAA HAKKI

Genç kadının bu nedenle defalarca polise başvurarak şikâyette bulunduğu ve koruma istediği belirtilen kampanyada, 9 kez koruma kararı alınmasına rağmen korunmayan Çilem Doğan'ın, son olarak geçen 10 Temmuz'da yine şiddete uğrayınca meşru müdafaa hakkını kullandığı ifade edildi. Kendisini savunmak için öldürmek zorunda kaldığı öne sürülen Çilem Doğan'ın, olay meşru müdafaa sayılmadan 15 yıl hapse çarptırıldığı, mahkeme başkanının ise Doğan'ın meşru müdafaa hükümlerinden yararlanması yönünde oy kullandığı hatırlatıldı.

KAMU OYUNUN ROLÜ BÜYÜK

Meşru müdafaayla hayatını savunduğu öne sürülen Çilem Doğan'ın, dirayetli duruşuyla şiddet gören kadınlar için umut olduğu anlatılan kampanyada, cezanın bozulması ve meşru müdafaa gerekçesiyle beraat etmesi istendi. Avukatlarının itirazları sonucu kefaletle tahliye edilen ve yargılaması tutuksuz olarak devam edecek olan Çilem Doğan'ın, tahliyesinde kamuoyu desteğinin de büyük rolü olduğu ifade edilen kampanyada, dayanışmanın büyütülerek tahliyeyi beraata çevirme çağrısı yapıldı. Büyük ilgi gören kampanyaya 7 günde 132 bin 88 kişi destek verdi.

YARGITAY ONARSA TEKRAR CEZAEVİNE...

Müebbetle yargılandığı davada, haksız tahrik indirimiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Çilem Doğan'ın davasında mahkeme başkanı karara, "Meşru müdafaa" uygulanması yönünde şerh koymuştu. Ardından avukatlarının başvurusuyla 50 bin lira kefaletle tahliye olan Çilem Doğan, 11 ay sonra kızına kavuşmuştu. Yargıtay kararı onarsa, Çilem Doğan, yeniden cezaevine girecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERÇİLEM DOĞAN