UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

REYTİNG REKORTMENİ DİZİDE TARİHÇİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKEN BÜYÜK HATA!..

REYTİNG REKORTMENİ DİZİDE TARİHÇİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKEN BÜYÜK HATA!..

REYTİNG REKORTMENİ DİZİDE TARİHÇİLERİN TEPKİSİNİ ÇEKEN BÜYÜK HATA!..

GÖREVİNDEN ALINDI

1245 yılında Ahlat ve Amid'i ele geçirdi. 1246 yılında yeni Moğol hükümdarı Güyük Han tarafından görevinden alındı ve yerine Eljigidei getirildi. Güyük Han'ın ölümünden sonra, 1251 yılında yeni Moğol Hanı olan Möngke'nin kendi hanlığına karşı gelen Eljigidei'yi öldürtmesiyle Baycu Noyan yeniden İran topraklarındaki Moğol ordularının komutanlığına getirildi.

KONYA'YI KUŞATACAĞI SIRADA...

Hülagü'nün İran ve batı bölgelerini "İlhan" unvanıyla idare için ordusuyla bölgeye gelmesi üzerine, askerleriyle Azerbaycan'daki Mugan ordugahından ayrılarak yaylak ve kışlak bulmak amacıyla yeniden Anadolu topraklarına girdi. Ordusuyla Aksaray'a kadar gelen Baycu, isteklerinin yerine getirilmemesi üzerine yapılan savaşta Anadolu Selçuklu ordusunu yenilgiye uğrattı. 1256 yılında ordusuyla Konya'yı kuşatacağı sırada, Konya halkının topladığı altınları kendisine teslim etmesi üzerine sadece şehrin surlarını yıktırarak geri çekildi. 1258 yılında Hülagü Han'ın Bağdat seferine katılmak üzere çıktığı seferde Elbistan'ı ele geçirdi. Aynı yıl Düceyil Muharebesi'nde Abbasi ordusunu tamamen imha etti. Bağdat Kuşatması'na katılarak şehrin alınmasında yardımcı oldu.

NASIL ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BİLİNMİYOR

Baycu Noyan'ın ne zaman ve nasıl öldüğüyle ilgili bilgiler sınırlıdır. Bazı kaynaklara göre, Bağdat seferi sırasında kendisine katılmakta tereddüt etmesi ve Halife Mustasım Billah ile gizlice yazışmasından dolayı Bağdat'ın ele geçirilmesinden sonra Hülagü Han tarafından öldürtülmüştür.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERDİRİLİŞ ERTUĞRUL