UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ENDONEZYA'DA ÇOCUK İSTİSMARCILARINI BUNDAN SONRA HADIM ETME YA DA ÖLÜM CEZASI BEKLİYOR!..

ENDONEZYA'DA ÇOCUK İSTİSMARCILARINI BUNDAN SONRA HADIM ETME YA DA ÖLÜM CEZASI BEKLİYOR!..

ENDONEZYA'DA ÇOCUK İSTİSMARCILARINI BUNDAN SONRA HADIM ETME YA DA ÖLÜM CEZASI BEKLİYOR!..

Endonezya'da çocukların cinsel istismarı suçunu işleyenlere verilen cezalar Devlet Başkanı Joko Widodo'nun imzaladığı kararnameyle ciddi ölçüde sertleştirildi. Bundan böyle çocuklara tecavüz edenleri bundan sonra hadım etme ya da ölüm cezası bekliyor.

ÜST SINIR ÖLÜM CEZASI

Daha önceki düzenlemeye göre kurban çocuk yaşta dahi olsa fail en fazla 14 yıl hapis cezası alıyordu. Yürürlüğe giren yeni yasada üst sınır ölüm cezası olarak belirlendi.

KİMYASAL YOLLA HADIM EDİLECEKLER

Ayrıca tecavüzcüler kimyasal yoldan hadım edilebilecek. Kimyasal kastrasyon olarak da bilinen yöntem vücuda kimyasal madde enjekte edilerek, kişinin kendi başına cinsel ilişki başlatma imkanının ortadan kaldırılmasını öngörüyor.

SUMATRA'DAKİ VAKA TARTIŞMA YARATMIŞTI

Endonezya'nın Sumatra adasında 14 yaşında bir kız öğrenci 7 alkollü gencin saldırısına uğramış, kız grubun tecavüzüne uğradıktan sonra öldürülmüştü. Sanıklar yakalanıp cezaevine konmuş ancak Nisan ayında meydana gelen olay ülkede tartışmaya yol açmıştı.

"CİNSEL SUÇLARA, OLAĞANÜSTÜ SUÇLAR MUAMELESİ YAPILACAK"

Kamuoyunun da baskısıyla yasaları sertleştiren kanun hükmünde kararnameyi imzalayan Devlet Başkanı Joko Widodo, "Çocukların hayatını tehdit eden cinsel suçlara olağanüstü suçlar muamelesi yapılacak" dedi.

HADIM CEZASI UYGULANAN ÜLKELER...

Kimyasal kastrasyon aralarında Polonya ve ABD'nin bazı eyaletlerinin de bulunduğu az sayıda ülke tarafından uygulanıyor. Cezalandırma yöntemi 2011 yılından bu yana Güney Kore'de de uygulanıyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERendonezya  cinsel istismar  ağır ceza