UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

INSTAGRAM, PLATFORMUNDA AÇIK BULAN 10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA 10 BİN DOLAR ÖDEDİ!..

INSTAGRAM, PLATFORMUNDA AÇIK BULAN 10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA 10 BİN DOLAR ÖDEDİ!..

INSTAGRAM, PLATFORMUNDA AÇIK BULAN 10 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA 10 BİN DOLAR ÖDEDİ!..

Instagram’da açık bulan 10 yaşındaki Finlandiyalı Jani’ye şirket 10 bin dolar ödeme yaptı. Küçük çocuk Instagram'dan ödül alan en küçük kişi oldu.

10 yaşındaki küçük çocuk Instagram’da hata buldu.

Finlandiyalı Jani, sosyal paylaşım sitesi Instagram’ın yorum bölümünde bir hata tespit etti. Bu hata sayesinde Instagram’ın ‘yorum’ bölümünü ele geçirebilen Jani durumu şirkete bildirdi.

EN KÜÇÜK HATA AVCISI

Jani’nin tespit ettiği açığı düzelten Instagram, küçük çocuğa 10 bin dolarlık ödeme yaptı. Bir çok online şirket gibi Instagram da sistemindeki hataları bulanları ödüllendirmek için “Bounty Bug” (Hata Avcısı) uygulamasını kullanıyor.

Instagram Finlandiyalı Jani’nin Bounty Bug’tan para kazanan en küçük kişi olduğunu açıkladı.

Yaşı küçük olduğu için soyadı açıklanmayan Jani, bulduğu açıkla Amerikalı pop ve R&B şarkıcısı Justin Bieber’ın hesabını bile ele geçirebileceğini belirtti.

Büyüdüğünde siber güvenlik alanında uzmanlaşmak isteyen Jani, kazandığı parayla kendisine yeni bir bisiklet alacağını söyledi.

6 YILDA 4 MİLYON DOLAR

Instagram 2011 yılında uygulamaya başladığı Bounty Bug projesi kapsamında şimdiye kadar 800’den fazla kişiye 4 milyon 300 bin dolar (12 milyon 310 bin lira) ödeme yaptığını açıkladı.

Şirketler Bounty Bug projesiyle, sistemlerindeki açıkları kötü amaçla kullanılmadan önce kapatmayı hedefliyor. Bu açıkları bulanlara White Hackers (İyi Hackerlar) deniyor.

Sosyal paylaşım devi Facebook, 2012 yılında Instagram'ı 1 milyar dolar karşılığında satın almıştı. Bu paranın 300 milyon doları nakit olarak verilirken, kalan 700 milyon dolar Instagram'ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger'a Facebook hissesi olarak ödenmişti.

Instagram'ın şimdiki değerinin 50 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERinstagram  hata avcısı  küçük çocuk