UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VATANDAŞLAR DİKKAT! SAĞLIK BAKANLIĞI, EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÇALIŞMA BAŞLATTI! BUNDAN SONRA SAĞLIKTA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS!..

VATANDAŞLAR DİKKAT! SAĞLIK BAKANLIĞI, EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÇALIŞMA BAŞLATTI! BUNDAN SONRA SAĞLIKTA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS!..

VATANDAŞLAR DİKKAT! SAĞLIK BAKANLIĞI, EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İLE ÇALIŞMA BAŞLATTI! BUNDAN SONRA SAĞLIKTA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS!..

Sağlık Bakanlığı, sağlık personeline yönelik şiddete karşı yeni bir çalışma başlattı. Hazırlanan protokolde hastanelere emniyet gücü takviyesi, doktorları polislerin koruması gibi önemli önlemler de yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı, sağlık personeline yönelik şiddetin önüne geçebilmek için Emniyet Genel Müdürlüğü ile bir çalışma başlattı.‘Sağlıkta Şiddete Sıfır Tolerans Eylem Planı’ adı verilen çalışma sürecinde. Sağlık ve adalet bakanlıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü, üniversiteler, özel sektör temsilcilerinden oluşan bir yürütme kurulu oluşturuldu. Bu kurulun uygulanmasını sağlayacağı eylem planında yer alan ayrıntılar şöyle:

ACİL TANIMI DEĞİŞİYOR

Şu anda hastanelerde polisler ancak olay olduktan sonra müdahale edebiliyor. Eylem planı uygulanmaya başladıktan sonra hastanelerdeki polis sayısı artırılacak ve polis önleyici kolluk kuvveti olarak görev yapacak.

Acil tanımı Ssosyal Güvenlik Kurumu ile yeniden tanımlanacak. Poliklinikler ihtiyaç olan branşlarda gece 20.00 veya 22.00’ye kadar açık tutulacak.

SİVİL ÖZEL GÜVENLİK

Şiddeti meşrulaştıran kültür ögeleri ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak bir çalışma yürütülecek.

Özel güvenlik personeline eğitim modülleri oluşturulacak. Özel güvenlikler gerektiğinde sivil olacaklar.

Randevu sistemi gözden geçirilecek. Çatışmaya karşı randevu saatleri gün içine yayılacak.

Kamera sistemlerinin görmediği kör noktalar gözden geçirilecek, oralara da kamera yerleştirilecek.

Kronik hastalığı olanların prosedür işlemleri hızlandırılacak. Hasta yakınları daha fazla bilgilendirilecek.

Sağlık çalışanlarına psikolojik rehabilitasyona ağırlık verilecek.

Mahkeme kararları kamuoyuyla paylaşılarak caydırıcılığı artırılacak.

Hasta, hasta yakınları ve çalışanlar kaynaklı şiddet vakaları analiz edilerek kalıcı çözüm yöntemleri hayata geçirilecek.

HAKARETE GÖZALTI

Sağlık Bakanlığı, doktor ve diğer sağlık personeline hakaret eden kişilerin geceyi gözaltında geçirmelerini sağlayacak bir maddeyi de hazırladığı kanun taslağına ekledi. Bundan sonra sözlü hakaret ve zarar vermemiş olsa da fiili saldırı tutuklama nedeni sayılabilecek.  Kanun taslağına devlet hastanelerinin yanı sıra devlet ve vakıf üniversite hastaneleri ile özel sağlık tesislerinde çalışanlar ve hatta hakkında dava açılan taşeron personel de avukatlık giderlerini ödemeyecek maddesi eklendi

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERdoktor  hapis  hakaret  sağlık bakanlığı  tolerans