UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ ŞARKICI EBRU POLAT’IN ŞOKE EDEN 'BEYNİMİ SİLDİRDİM' AÇIKLAMASINA PROF. DR. ÇETİN’DEN BİLİMSEL CEVAP GELDİ!..

ÜNLÜ ŞARKICI EBRU POLAT’IN ŞOKE EDEN 'BEYNİMİ SİLDİRDİM' AÇIKLAMASINA PROF. DR. ÇETİN’DEN BİLİMSEL CEVAP GELDİ!..

ÜNLÜ ŞARKICI EBRU POLAT’IN ŞOKE EDEN 'BEYNİMİ SİLDİRDİM' AÇIKLAMASINA PROF. DR. ÇETİN’DEN BİLİMSEL CEVAP GELDİ!..

“Beynimi sildirdim” açıklamasıyla gündem oluşturan Ebru Polat’ın söylemine bilimsel açıklama geldi. Psikofarmakoloji Kongresi açılışında kendisine bu konuyla ilgili soru sorulan Prof. Dr. Mesut Çetin “Beyin silinmesi diye bir tedavi yöntemi yoktur” dedi.

BİLİMSEL AÇIKLAMA GELDİ

Psikofarmakoloji Derneği’nin “Beyin Aklımızda” sloganı ile düzenlediği 8nci Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi & 4ncü Çocuk ve Ergen Psikofarmakolojisi Sempozyumu’nun açılışı Antalya’da yapıldı. Kongredeki bilimsel paneller ve konferanslar esnasında “Beyin silinmesi diye bir tedavi yöntemi var mıdır?” sorusuna Prof. Dr. Mesut Çetin “Beyin silinmesi diye bir tedavi yöntemi yoktur. Orada bahsedilen TMU dediğimiz veya TMS (Trans Manyetik Stimülasyon) denen tedavi şekli bizim de uyguladığımız bir tedavi şeklidir. Özellikle EKT gibi tedavilerle unutkanlık gibi hafıza bozukluklarına neden olabilmektedir o tedavi şekilleri. TMS ve TMU dediğimiz tedavi yönteminde aksine hafıza bozuklukları olmamaktadır o yüzden bizim özellikle tercih ettiğimiz bir tedavi yöntemidir. 8.Uluslararası Psikofarmakoloji Kongremizde bu konu detaylı olarak tartışılacak, workshop ve videolarla izleyicilere aktarılacaktır” açıklamasında bulundu.

BEYİN SİLİNİR Mİ?

Psikofarmakoloji Derneği’nin “Beyin Aklımızda” sloganı ile düzenlediği 8nci Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi & 4ncü Çocuk ve Ergen Psikofarmakolojisi Sempozyumu Antalya’da başladı. Kongre, son günlerin gündem konusu “Beyin Silinir Mi?” tartışmasına da, uzmanları ve bilimsel tartışmaları ile ışık tutacak.

Dünyanın önde gelen meslek kuruluşları ile 7 paralel salonda; 3 konferans, 1 münazara, 39 panel, 7 uluslararası dernekle 12 ortak panel, 21 kurs, 6 uydu sempozyumu, 17 çalışma grubu ve 2 uzmanla buluşma toplantısının gerçekleşeceği kongre Antalya Lara Kervansaray Otel’de başladı. “Beyin Silinir Mi?” olarak tartışma konusu olan TMS (Trans Manyetik Stimülasyon) tedavisi ise bilimsel verilerle incelenecek.

Psikiyatrik hastalıkların tedavisi konusunda Türkiye’de düzenlenen en geniş kapsamlı kongresinde her yıl olduğu gibi bu yıl da 1000’den fazla hekim katılırken, konularında ülkemizden 243’e yakın ve dünyadan söz sahibi 40’a yakın konuşmacı ve oturum başkanı görev alacak. Son gelişmelere ilişkin konferanslar, psikiyatrik hastalıklardaki kanıt-hastalık ilişkisi oturumları, klinik ve laboratuvarlardaki güncel konuları içeren sempozyumlar, kongrenin ana başlıklarını oluşturuyor.

Bağımlılık, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, şizofreni, depresyon, kaygı bozuklukları, akılcı ilaç kullanımı, ruh sağlığını olumsuz etkileyen bir çok konuda panellerin, konferansların ve kursların düzenleneceği kongrede, dünyadan 600’e yakın poster ve 100’e yakın sözel bildiri sunumu da yapılacak.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEREBRU POLAT