UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

YÜKSEL AYTUĞ, SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Yüksel Aytuğ – Sabah Günaydın
BANA DA ACIYIN!..

Düşünün; Arif Erkin, 
İlhan Şeşen ve Ünal Silver aynı dizide... Sanırsınız; Messi, Neymar ve Suarez'li Barcelona forveti...
İzlenmez mi? İzlenir tabii...
Ben de Fox TV'nin yeni dizisi 
Aşk Yalanı Sever için heyecanla ekran başına geçtim.
Ama karşıma gelen 'klişeler manzumesi ile derin bir hayal kırıklığına uğradım.
Bu aralar sözde 'romantik komediler' tutuyor ya, hemen girip kapılmışlar dümen suyuna... Şimdilerde ekrandaki zengin aileler ya çocuklarını, ya büyüklerini mutlu etmek için düzmece hikayeler uyduruyorlar.
Birini parayla kiralıyorlar.
Bu bazen sahte bir baba ya da anne oluyor, bazen de kiralık bir aşk... Bu kez Koçoğlu Ailesi, bir gözü toprağa bakan dedelerini hayata bağlamaya çalışıyor.
Onu, ameliyata razı etmeye uğraşıyorlar. Adam, Nuh deyip peygamber demeyince yıllar önce kaybettiği torununu ona kavuşturup ikna etmesini planlıyorlar. Gerisi malum... Parayla kiralanan genç kız; önce dedenin, sonra da evin genç delikanlısının gönlünü çalıyor.
Eh, sonrası zaten Allah Kerim!
Hikayenin yanına birkaç ergen aşkı, Karadenizli bir mafya filan gibi diğer 'gerekli klişeleri' de ekleyip azıcık mizahla tatlandırınca oldu size romantik komedi dizisi... Şimdi size son beş yıl içinde aynı konuyu aynı tarzda işleyen en az 10 dizi sayarım ama inanın isimlerini burada saymak bile beni fena halde yoracak.
Siz yine şanslısınız; zaping yapma, o diziyi izlememe özgürlüğünüz var. Ama her yeni diziyi seyredip yorumlamak zorunda olan şu garip kulunuz ne yapsın? Yok mu bana acıyan?

Sina Koloğlu – Milliyet Cadde
DİZİ ÇOK, EV YOK!

Dizilerin çekildiği evlere baktığımızda bir yerde dizi çok, mekan yok anlamını da çıkarabiliyoruz. Diziler çok olunca mekanlar da o kadar çok tüketiliyor ki... Bu işi ‘meslek’ edinenler de var. Ev yaşamak için değil, diziler için varoluyor. Sanırım onlardan birine ‘Paramparça’da rastladım. Deniz’in taşındığı ev. Daha önce kimler kalmıştı? ‘Güneşin Kızları’nda Güneş, yine ‘Güneşi Beklerken’de Demet’le Zeynep.

Ali Eyüboğlu – Milliyet Cadde

“AŞK YALANI SEVER” VE MITHRIL...
FOX’un yeni dizisi “Aşk Yalanı Sever”
in ilk bölümü pazartesi akşamı yayınlandı. Ekip diziyi Crowne Plaza Florya’da izledi. Yapımcılığını Mia Film - Banu Akdeniz’in, yönetmenliğini Murat Düzgünoğlu’nun üstlendiği, Buse Arslan, Eren Hacısalihoğlu ve Seda Güven’in başrollerini paylaştığı dizinin yemeğinin gözdesi Jack Russell cinsi bir yaşındaki “Mithril” adlı köpekti. Şimdiye kadar “Köstebekgiller 2”, “Kaçma Birader” ve “Küçük Esnaf” adlı üç filmden sonra ilk kez bir dizide oynayan “Mithril”in “Aşk Yalanı Sever”le yıldızı parlarsa ve bir çocuk dizisinde başrolü kaparsa hiç şaşırmam valla. Dizinin başrol oyuncuları Buse Arslan ve Seda Güven, yemek boyunca sevimli köpeği kucaklarından indirmedi.
‘KARAYİP KORSANLARI’NIN PLATOSUNDA ‘BARBAROSSA’
“Aşk Yalanı Sever”
in yemeğinde karşılaştığım yapımcı Şükrü Avşar’la yeni projelerini konuştuk. “Karagül”ün bu sezon “final” yapacağını vurgulayan Avşar, FOX’a “Kalbim Yangın Yeri” adlı yeni bir dizi çektiklerini açıkladı. Özcan Deniz ve Gani Müjde’yle de ortaklaşa film projelerinin olduğunu yineleyen Avşar, şunları söyledi:

“Özcan’ın yönetip, başrolünü Nurgül Yeşilçay’la paylaşacağı filminin hazırlıkları sürüyor. Gani’nin yazıp çekeceği Barbaros Hayrettin Paşa’nın sinema filmi ‘Barbarossa’ var. ‘Karayip Korsanları’ filmi için Malta’da yapılmış stüdyoları kullanacağız. Anlaşmamızı yaptık.”

Mevlet Tezel – Sabah Günaydın
AZİZ SANCAR ÇİZGİ ROMAN OLDU!
Geçtiğimiz yıl Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Türk biliminsanı Aziz Sancar'ın hayatı çizgi roman oldu. Adam Olmuş Çocuklar serisinden 'Ben Aziz Sancar' adıyla çıkan çizgi romanı, yazar Suat Turgut kaleme aldı. Hikayeyi çizen ise Oğan Kandemiroğlu. Sancar'ı çocuklara rol modeli olarak sunmalıyız. Bunun da en kestirme yolu çizgi roman. Sancar'ın hayat hikayesinin çizgi romana dönüştürülmesi güzel . Bu arada çizgi roman; İngilizce olarak da hazırlandı, yakında Fransızca'sı da piyasaya çıkacak. Mardin'de çiftçilik yapan sekiz çocuklu bir ailenin yedinci çocuğu olarak dünyaya gelen Sancar'ın başarı hikayesini her çocuk okumalı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları