UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ASTROLOJİ DÜNYASININ USTA İSMİ ŞENAY YANGEL’DEN AŞKA DAİR HER ŞEY!..

ASTROLOJİ DÜNYASININ USTA İSMİ ŞENAY YANGEL’DEN AŞKA DAİR HER ŞEY!..

ASTROLOJİ DÜNYASININ USTA İSMİ ŞENAY YANGEL’DEN AŞKA DAİR HER ŞEY!..

VENÜS’ÜN KIZINDAN AŞKIN HALLERİ!..

Astrodeha Dr. Şenay Yangel, üçüncü kitabını çıkarmanın mutluluğunu paylaşıyor. Uçankuş TV’de günlük yorumlarla astroloji gündemini değerlendiren Yangel, ‘AŞKtroloji’ isimli kitabında aşkın her halini ele alıyor. ABD Kepler College’dan mezun ve orada bölüm başkanı olarak eğitim vermeye devam eden Dr. Şenay Yangel ile kitabını konuştuk.

Üçüncü kitabınızda raflardaki yerini aldı. Neler hissediyorsunuz?

“Özü insan temeli, aşk rehberi gökyüzü” olan herkese hitap eden bir kitap oldu. İçinde sevmenin sevilmenin, nefretin, aşkın, tutkunun doğum haritalarımızdaki yeri ve önemini anlatan bölümler yer alıyor. Birlikte olduğunuz kişiyle yıldızınız barışık mı? Hangi gezegen bize evliliği aşkı getirirken hangi gezegen ayrılıklara aşkta hayal kırıklıklarına neden oluyor? Kendinizin ve sevdiğiniz insanın şifrelerini bu kitapla çözeceksiniz.

ASTROLOG İLE FALCIYI KARIŞTIRMAYIN!

Ülkemizde astroloji doğru algılanıyor mu? 

Maalesef ki hayır. Osmanlı döneminde “Mekteb-i Fenni ilmi nucm” adıyla ilk astroloji okulunu kurmuş bir millet olarak, kadim bilgilerin tozlu raflar arasında yerini alması araştırılmaması yüzünden algılanamıyor. Astroloji ile falı, astrolog ile falcıyı karıştırmamalıyız. Bu durumla Türkiye’de sıklıkla karşılaşabiliyoruz. İlim ve bilime aksi ispat edilene kadar saygı duyulmalı. Çünkü “Dünyanın öküzün boynuzları üzerindeki bir tepsi oldugˆunu; öküz hareket ettikçe deprem olduğunu” söyleyen aynı ilim, bugün bu söyleme “safsata” diyor. Ne gariptir ki, sözünü ettiğim dönemde sizin bugün savunduğunuz ilmi savunanları ateşlere atıp, diri diri yakıyorlardı. Ancak o dönemlerde dahi ‘usturlap’ diye adlandırılan gemilerin de kullandığı açıölçerle gökyüzündeki çıplak gözle görülebilen planetlerin açıları ölçülür. O açı konumunda dünyada insanlar üzerinde ne etkileri olduğu incelenirdi. İşte 6500 yıllık bu kayıtlar astrolojinin temel bilgilerini oluşturuyor. Doğum haritamız Yüce Yaradan’ın bizlere çizmiş olduğu hayat planını yorumlayan bir rehberdir ve yalnızca eğitimini almış astrologlar tarafından hakkıyla değerlendirebilir

Türkiye’de ABD Kepler College’dan mezun ve orada bölüm başkanı olan tek astrologsunuz...

Evet. Aynı zamanda Dirah Academy İnternational’dan mezunuyum. Astroloji, okumakla bitmez. Halen uluslararası çalışma ve araştırmalarım devam ediyor. Ayurveda üzerine de eğitimim var. “Hint Astrolojisi” üzerine de doktora yaptım. A Kepler Collage Türkiye bölüm başkanı olarak uzaktan eğitim programı ile Batı ve Hint Astrolojisi eğitimleri veriyorum. 

GÜNLÜK BURÇ YORUMLARI DOĞRU

Ülkemizdeki bulunan astorologların sanırım birçoğunun diploması yok...

Ülkemizde yurtdışında olduğu gibi astroloji alanında bir meslek lisesi, meslek yüksek okulu, üniversite yok. Yurtdışında bu eğitimi alarak diploması olan astrolog sayısı da çok az. Fakat ülkemizde kendi kendisine astrolog unvanı bahşeden çok fazla kişi var. Bu büyük bir astrolog enflasyonu yaratıyor. Onların yaptığı yalan yanlış işler de mesleğimize astrolojiye zarar veriyor.

Peki, günlük burçlar ne kadar doğru?   

Günlük burç yorumları sadece güneş burcuna göre yazılmış yorumlardır. Evet! bu yorumlar doğrudur. Fakat her harita kişiye özel parmak izi gibidir. Kişinin doğum haritası kadar doğru ve net bilgi vermez. Günlük yorumlardan faydalanmak için kimin yazdığına dikkat etmeli ve doğdukları gün burçlarının hangi kısmında olduğuna dikkat ederek yorumları değerlendirmeliler.

Günümüzdeki aşkları nasıl buluyorsunuz?

Şimdilerde aşk anlamını da kıymetini de geçmiş dönemlere göre fazlasıyla yitirmiş durumda. Tahammülsüzlüklerimiz egolarımız ve yönetme isteğimiz emekle tutkuyla heyecanla bazen gözyaşıyla beslenen o yüce duyguyu maalesef ki alt etmekte. Peki bu böyle nereye kadar sürüp gidebilir birbirimizi tanımadan tamamlamadan aşk hak ettiği değeri görür mü? Ne diyor yine aşk için Şems-i Tebrizi “Ya tam açacaksın yüreğini ya da hiç yeltenmeyeceksin.” Gerisi yoktur aşkın, ya siyahı, ya beyazı seçeceksin.

,

Akşam


AŞKIN ASTROLOJİSİ

Astroloji merakı malum aldı başını yürüdü. Dr. Şenay Yangel’in kitabı da Aşk hayatınızda yıldızların etkisini ele alıyor. İlginç bilgilerle dolu olan bu kitapta sevgilinizle yıldızınız barışık mı, hangi gezegen aşk hayatınızı yönlendiriyor gibi soruların cevabı var. Kafayı aşka takanlardansanız çok seveceksiniz.

Posta

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERŞENAY YANGEL  AŞKIN HER HALİ