UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“BİRÇOK TERÖR ÖRGÜTÜ ÜLKEMİZİ HEDEF ALIYOR. BİRBİRLERİYLE MÜCADELE EDİYORMUŞ GİBİ YAPIYORLAR AMA HEPSİNİN HEDEFİ TÜRKİYE!..”

“BİRÇOK TERÖR ÖRGÜTÜ ÜLKEMİZİ HEDEF ALIYOR. BİRBİRLERİYLE MÜCADELE EDİYORMUŞ GİBİ YAPIYORLAR AMA HEPSİNİN HEDEFİ TÜRKİYE!..”

“BİRÇOK TERÖR ÖRGÜTÜ ÜLKEMİZİ HEDEF ALIYOR. BİRBİRLERİYLE MÜCADELE EDİYORMUŞ GİBİ YAPIYORLAR AMA HEPSİNİN HEDEFİ TÜRKİYE!..”

Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları:

Devlet olarak millet olarak zor dönemlerden geçiyoruz. Birçok terör örgütü ülkemizi milletimizi hedef alıyor. Adları farklı olsa da hepsinin amacı aynı. Birbirleriyle mücadele ediyormuş gibi yapıyorlar ama hepsinin hedefi Türkiye.

SALDIRIYI LANETLİYORUM

PKK Ankara’da sivil vatandaşlarımıza, Cumartesi günü de DAEŞ İstiklal Caddesi’nde canlı bomba eylemi gerçekleştirdi.

Brüksel’deki saldırıları lanetliyorum.

Terör örgütü tarihinde bu kadar destek gördüğü bir ortam bulamamıştır. Kandil hükümet değişmeli diye açıklama yapıyor. Birkaç gün sonra sözde akademisyenler PKK'ya tek laf etmeyen devleti suçlayan bildiri yayınlıyor.

Acaba Belçika'daki saldırıdan sonra orada herhangi bir akademisyen hükümete karşı bildiri yayınlayacak mı?

Birileri çıkıp devlete katil, Cumhurbaşkanına katil diyor, teröristlere tek laf etmiyor.

AÇIK VE NET OLUN

Kim teröristlerin yanındaysa, açık ve net bir şekilde ortaya çıksın, kim milletin yanındaysa da açık şekilde tavrını koysun. Ortada durmayın.

Korkmadık korkmayacağız, ayaktayız ayakta olacağız. Bu milletin namusunu korumak için canımızı bile vereceğiz.

Şu son bir ay içinde onlarca insan canlı bomba saldırılarında katledilmiş, güvenlik güçlerimiz PKK tarafından şehit edilmiş. Neredesiniz ey aydınlar akademisyenler. Neden PKK'yı lanetleyen bildiri, bırakın bir eleştiri cümlesi dahi yayınlayamıyorsunuz. İşte terör örgütü bu tablodan cesaret alıyor. Biz ise milletimizden güç alıyoruz

Terör örgütleri, iş birlikçi medyaya güvenerek, 'ben saldırımı yapayım zaten bu medya beni aklar' diyerek saldırılarına devam ediyor.

Belçika'da Fransa'da saldırı olduğunda belli bir hassasiyet ortaya çıkar, ama Türkiye'de saldırı olunca devlet suçlanıyor. Milletimize yönelik kim tek söz sarf ederse ona da hak ettiği cevabı vereceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NA 'TERÖR' ÇAĞRISI

Canlı bombanın taziyesine giden, sokağa davet ettiği vandallarla 50 vatandaşımızın ölümüne yol açan, her gün hükümeti eleştirip PKK'ya tek laf etmeyen HDP'nin durumu ortada. Ama beni asıl şaşırtan CHP. Sayın Kılıçdaroğlu'nun terör eylemleri ile ilgili çok klasik ezber bir tutumu var. Kendisinden halen net bir tutum görebilmiş değiliz. Sadece temelsiz bir Ak Parti eleştirisi.

GÜLEN'E YANIT

Yeni bir beddua kaseti çıkmış görmüşsünüzdür. Onlar beddualara devam etsin, biz milletimizin duasını almaya devam edeceğiz.

İnsanlarımızın dini duygularını istismar eden suç örgütünden başka bir şey değiller. Bunlar bu yapıya sahip çıkıyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'de meydana gelen ve terörün küresel yüzünü bir kez daha gösteren saldırıyı lanetlediğini, Belçika hükümetine ve halkına taziyelerini sunduğunu belirterek, "Buradan tekrar Küresel teröre ve her türlü teröre karşı bütün insanlığı birlikte davranmaya davet ediyorum" dedi.
Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramını kutlayarak, "Bu ülkenin havasına, suyuna, taşına, toprağına selam olsun. Yeni baharımız güzel günlerin başlangıcı olsun, Nevruz bayramımız kutlu olsun. İnşallah ülkemize bahar ile birlikte huzur ve güzellikler de gelir. Bunu canı gönülden niyaz ediyorum" dedi. Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla bütün şehitleri rahmetle yad ettiğini belirten Davutoğlu, "101 sene sonra Çanakkale'den Türkiye'ye yayılan ruh bir kez daha göstermiştir ki şehitlerimizin ve gazilerimizin izini süren milletimizin Çanakkale ruhunu sonsuza kadar koruyacaktır" diye konuştu. Çanakkale ve Çanakkale'nin sembolize ettiği bayrağın, sancağın, istiklalin hiçbir zaman yere düşmeyeceğini ifade eden Davutoğlu, Çanakkale destanının tarihte bir kere yazılmış ve bitmiş bir destan olmadığını; bu destanın milletçe yazılmaya ve yaşatmaya devam edileceğini kaydetti. Davutoğlu, şunları söyledi: "Bu topraklarda istiklal ruhu asla kaybolmayacak, bu milletin yiğit evlatları tarafından korunacaktır. 100 yıl sonra tekrar ve daha gür bir sesle istiklalimiz ve istikbalimiz için 78 milyonun tek bir yürek olduğunu buradan haykırıyoruz. Hain hesap ve planlarla bu milletin iradesini esir alabileceğini zannedenler daima kaybettiler ve bundan sonra da kaybedecekler. TBMM çatısı altında bu milletin istiklaline ve istikbaline asla halel getirmeyeceğimize bir kere daha AK Parti grubu adına söz veriyorum. Çünkü milletin ideallerini savunan AK Parti Grubu var ve Mecliste daima olacak. 101 sene önce yedi düvele karşı Çanakkale'de istiklalimizi savunmuştuk. Şimdi de bütün eşkıyalar, çeteler, terör odaklarına karşı bu sancağı, bayrağı daima dik tutacağız. Bu vesileyle bu sabah saatlerinde Brüksel'de meydana gelen ve terörün küresel yüzünü bir kez daha gösteren saldırıyı lanetliyor, Belçika hükümetine ve halkına taziyelerimi sunuyor, milletimizin adına dayanışma duygularını paylaşmak istiyorum. Geçtiğimiz hafta Brüksel'deydik. Bugün burada tekrar küresel teröre ve her türlü teröre, DAEŞ, PKK ya da DHPKC, her türlü teröre karşı bütün insanlığı birlikte davranmaya davet ediyorum."
'BİRBİRİNİN DEVAMI NİTELİĞİNDE EYLEMLER'
Devlet ve millet olarak zor bir dönemden geçildiğini belirten Davutoğlu, birçok terör örgütünün aynı anda ve koordineli bir şekilde ülkeyi, milleti ve hükümeti hedef aldığını dile getirdi. "Adları farklı olsa da hepsinin amacı aynı. Birbirleriyle mücadele ediyor görünmelerine rağmen söz konusu Türkiye olduğunda hepsi aynı talimatla hareket ediyor" diyen Davutoğlu, şunları ifade etti:
 

"Yanyana gelemeyecek örgütler, karşıtmış gibi görünen örgütler tek bir çatı altında bize karşı toplanıyor. Türkiye'yi güçsüzleştirmek ve istikrarsızlaştırmak için vahşice yöntemlere başvuruyorlar. Adeta tek bir noktadan kontrol edilen bu terör örgütleri sürekli ve birbirinin devamı niteliğinde eylemler yapıyor. 17 Şubatta Ankara'da PKK/PYD terör örgütü bombalı saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırıdan hemen sonra 3 martta DKHPC terör örgütü İstanbul çevik kuvvet müdürlüğümüze saldırdı. 13 martta yine PKK/PYD terör örgütü Ankara'da sivil vatandaşlarımıza canlı bomba saldırısı gerçekleştirdi ve 19 martta eli kanlı terör örgütü DAEŞ İstiklal Caddesi'nde bir canlı bomba eylemi gerçekleştirdi. Peş peşe gerçekleştirilen bu saldırılar terör örgütlerinin nasıl koordineli çalıştığını, nasıl birbirini tamamladıklarını, nasıl aynı merkezden Türkiye'ye saldırmak üzere yönetildiklerini gösteriyor. Bazen PKK'nın imdadına DAEŞ yetişiyor, bazen DAEŞ'in imdadına DHKPC, bu terör örgütlerinin tümünün imdadına da sürekli olarak paralel örgüt yetişiyor. Ölen yabancı uyrukluların ailelerine ve ülkelerine taziyelerimi bildiriyorum. Terör dolayısıyla hayatını kaybeden, şehit olan sivil, asker bütün vatandaşlarıma Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralanan vatandaşlarımıza şifa diliyorum. Bu şehitlerimiz artık Çanakkale haftasında Çanakkale şehitleriyle birlikte hep anılacaklar ve nasıl Çanakkale ruhu o zaman bir milletin tekrar ayağa kalkışını simgelediyse şimdi bu şehitlerimizin manevi emaneti de 21. yüzyılın Çanakkale emaneti olarak ebediyen aramazda yaşayacak."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBAŞBAKAN DAVUTOĞLU