UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MEVLÜT TEZEL, SİNA KOLOĞLU VE ONUR BAŞTÜRK BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MEVLÜT TEZEL, SİNA KOLOĞLU VE ONUR BAŞTÜRK BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MEVLÜT TEZEL, SİNA KOLOĞLU VE ONUR BAŞTÜRK BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Mevlüt Tezel – Sabah Günaydın

TUBA’NIN KORKUSU!

Tuba Büyüküstün'e yeni bir dizide oynayıp oynamayacağı sorulmuş. O da "Halit Ergenç'le sinema filmi yapacağız. Reytinglerden dolayı şu an dizi düşünmüyorum" demiş. Enteresan bir açıklama!.. Tuba'yı rakipleri Meryem Uzerli ve Beren Saat'in dizilerinin tutmaması mı korkuttu acaba? Böyle bir korku, son dönemde her star oyuncuda var aslında. Star oyuncuya dayalı dev bütçeli yapımlar, birbiri ardına ekranda kayboldu gitti. Bunun birçok nedeni olabilir. Bu nedenlerden biri de Türk izleyicisinin dizilere doyması. 'Türk izleyicisi zor beğenir ve daha seçici oldu, senaryonun önemi arttı' söylemine de katılmıyorum. İş yapan dizilerin senaryo derinliği ve yönetmen tercihleri de ortada. Artık daha basit, daha kolay izlenen diziler tutuyor. Temel çelişki şurada: Star oyuncular, farklı etkileyici senaryo, kaliteli kamera arkası ekipleriyle çalışmayı tercih ediyorlar. Oyunculuk kariyerlerine artısı olacak roller peşindeler ama kalite her zaman başarıyı getirmiyor. Büyüküstün gibi starları da bu durum korkutuyor. Bu süreçte star oyuncuların alacağı ücretler düşecek gibi gözüküyor!

Sina Koloğlu – Milliyet Cadde
BÜYÜK TESADÜF!

‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ dizisinde Hülya Avşar’la Cihan Ünal var. Vildan Atasever de diziye katıldı. Rolü, Safiye Sultan’ın (Hülya Avşar) kızı Hümaşah Sultan. Bu üçlü ‘Kadın İsterse’de de birlikte oynamışlardı. Bu tesadüf mü? Bir de Avşar o dizide Canan rolüyle, Atasever’in (Buket) annesi rolündeydi. 11 yıl sonra yine tarihi bir dizide anne - kızı oynuyorlar. Dizi sektörünün kitabı epey kalın. Böyle nice uyumlu roller mevcut, bunları yeniden çıkarmak sanırım birikim ve takip ister. 
Kösem tamam mı, devam mı?
Dizinin yapımcısı Timur Savcı altını çiziyor, “Dizimiz AB grubunda gün birincisi. Bu proje ayrıca ihracat şampiyonu.” Tersi söylenmiyor ama ülkede izlenme oranı olarak beklenen bu rakam mıydı? Bir de oyunculuk var, çok eleştiri alıyor. Tarihi kurguyla ilgili de epey söz edildi. Star TV bildiğim, 26 bölüm garantiyle yayınlıyor. Sonrası izlenme oranı durumuna göre değerlendirilecek. AB grubu yetiyorsa, yurt dışı bağlantılarıyla ilgili devam gerekiyorsa, Savcı’nın saptaması doğru olacak. Yani seneye bugün bu dizi devam edecek mi göreceğiz.
 

Onur Baştürk – Hürriyet - Kelebek
BU YAZ HEPİMİZ BİRER YAZLIK GAZİNOYUZ

Tarkan'ın Ahde Vefa albümünü önce "Nasıl olmuş?" merakıyla dinledim, sonra da kapılıp gittim. Çünkü Tarkan tüm şarkıları öyle sakin, öyle yormadan, öyle gösterişsiz ve aynı zamanda “içli” (olayı özetleyen kelime bu aslında) okumuş ki, tekrar tekrar dinlemek istiyorsun. Sanki hiç görmediğin, gitmediğin o nostaljik, naif yazlık gazinolardan birindesin. Masalardan birine gizlice kurulmuş, papyonuyla sahneye çıkan Tarkan’ın alaturkalarıyla kah hüzünlenip kah cilvelenmektesin... Akşam oldu hüzünlendim ben yine derken Tarkan, ah çekip uzaklara dalmaktasın. Kadehinde zehir olsa ben içerim bana getir diye coştuğunda ise alkışlarınla kibar kibar tempo tutmaktasın. Ahde Vefa’nın yarattığı his tam olarak da bu. O yüzden bu yaz hepimiz birer yazlık gazinoyuz. Dillerde mırıl mırıl tekrar hatırlanan o şarkılarla, bu histen kaçış pek yok: “Söyleme bilmesinler, bu aşkın bittiğini...” 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları