UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

''YİTİK KUŞLAR'' SETİNDE BÜYÜK BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİ!..

''YİTİK KUŞLAR'' SETİNDE BÜYÜK BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİ!..

''YİTİK KUŞLAR'' SETİNDE BÜYÜK BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİ!..

1915 yılında yaşanan Ermeni tehcirini yaşanan acılardan bir asır sonra iki küçük çocuğun gözünden anlatan Türkiye’de çekilmiş ilk uzun metrajlı film ‘Yitik Kuşlar’  1 Nisan’da sinema izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Temmuz ayında Kapadokya’da çekimleri gerçekleştirilen filmin en kilit bölümlerinden fırtına çıktığı sahnede ve bomboş köyde Bedo ile Maryam’ın tüm ailesinin bilinmeyen bir yolculuğa gittiği anlarda herkesi ağlatan bir mucize gerçekleşti. Tüm prodüksiyon hazır olmasına rağmen sahne doğal yollarla çekilince ekip gözyaşlarına boğuldu. Yaz sıcağında fırtına sahnesi çekimi yapmak için hazırlanan ekip, çekimi daha natürel görünmesi için akşamüstü saatlerine almaya karar verdi. Filmi yetiştirmek için tüm hazırlıkları yapan, rüzgar için fanları temin eden ve yağmur makinesini hazırlatan yönetmenler Aren Perdeci ve Ela Alyamaç, bir deneme çekimi yapmak için prova kaydı alırken, gökyüzü kararmaya başlayınca kayda girdi. ‘Kayıt’ denildiği anda bir hortumun başladığı ve şimşeklerin çaktığı çekimler sonucu bardaktan boşanırcasına yağmur yağdı.  Çekimler hiçbir dış etkenin yardımı olmadan tamamen doğal gidişatında çekilince oyuncular ve yönetmenler uzun süre duygulu anlar yaşadı. 

‘DOĞA ANA ELİMİZDEN TUTTU’

Yönetmenlerden Ela Alyamaç ‘Daha doğal bir görüntü elde etmek için sahneyi akşamüstü çekmeye karar vermiştik. Yine de film üzerinde dijital düzenlemeler yapmamız gerekecekti. ‘Motor’ dendiği anda birden kara bulutlar gökyüzünü kapladı, şimşek çaktı ve sete bir hortum girdi. Çadırlar havada uçuşuyordu, onları bile ellerimizle zapt ettik. Ve 200 kişi hep beraber bir mucizeye tanık olduk. Sahneyi bitirdiğimizde bir tane bile kuru göz yoktu. Herkes ağlıyordu. Sahne bitince masmavi gökyüzü, sanki hiçbir şey olmamış gibi geri döndü’ dedi. Aren Perdeci ise Hollywood’ta bile sahnenin başarısının kendisine sorulduğunu anlatarak ‘Hollywood’da post prodüksiyon aşamasında sahnenin başındaki kağıtların uçuşmasını nasıl yaptığımızı sordular ve ‘Normalde böyle 360 derece dönerek süzülen kağıt uçuşma sahneleri stüdyoda özel olarak çekiliyor’ yorumunda bulundular. Biz de ‘Doğa ana elimizden tuttu’ cevabını verdik’ şeklinde konuştu.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla, yapımcılığını Kara Kedi Film’in yaptığı,  yönetmenliğini Aren Perdeci ve Ela Alyamaç’ın üstlendiği Yitik Kuşlar, 18'inci Uluslararası ARPA Film Festivali’nde"En İyi Film", "En İyi Yönetmen" ve "Armin T. Wegner İnsanlık Ödülü" olmak üzere üç dalda ödüle layık görülmüştü.

‘Yitik Kuşlar’ ; Anadolu’da bir Ermeni köyünde, varlıklı bir ailenin çocuğu olan Bedo ve Maryam adlı iki kardeşin bir gecede kaybettikleri ailelerini arayışlarını anlatıyor.  Ormanda buldukları ‘Baçik’ isimli mavi kuşa bakmak için gizlice çıktıkları evlerine döndüklerinde hayalet bir kasabayla karşılaşan ve dağılmış hayatlarında zorluklarla mücadele etmek zorunda kalan kardeşler, hüzün dolu hikayeleriyle izleyenleri kalbinden yakalayacak.  ‘Yitik Kuşlar’, destansı görüntüleri, tarihi  gerçekçiliğe birebir uygun yapım tasarımı ve şiirsel müzikleri ile yakında sinemaseverlerle buluşacak.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERyitik kuşlar