UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, AYŞE ARAL, SİNAN BİÇİCİ VE YÜKSEL AYTUĞ BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, AYŞE ARAL, SİNAN BİÇİCİ VE YÜKSEL AYTUĞ BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, AYŞE ARAL, SİNAN BİÇİCİ VE YÜKSEL AYTUĞ BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Ayşe Aral – Kelebek
HASTANE DİZİLERİ...

Beni bilen bilir, yabancı dizi hastasıyımdır. Amerikan yapımı hastane dizilerine bayılırım. Chicago Med, Grey’s Anatomy, Saving Hope falan... Şahane senaryoları var. Hastanede geçen, bolca huysuz doktor, ilginç olayları çözmeye çalışan hemşire ve hastabakıcının olduğu sürükleyici diziler. Ama geçen gün bir şey fark ettim. Bu dizileri izlerken anksiyetem arttı valla. Her gün ameliyathane görmekten, ambulans sesi duymaktan çarpıntı sahibi oldum. Evdeki yardımcıma “holter cihazını kap gel” deme noktasına geldim. Dizilerdeki yakışıklı cerrahları görünce, yeniden evlenirsem kesin cerrah olmalı der oldum. Benden daha beterleri de var, onlar da gençler... Özellikle de üniversiteye hazırlanan gençler. Bu dizileri izlerken doktor olma hayalleri kuruyorlarmış. Aman haa diyorum, bu dizilerin gazıyla doktor olursanız, işin aslının TV’deki gibi olmadığını görünce çok üzülürsünüz çocuklar.

Mesut Yar – Posta
AB GRUBU İZLEYİCİNİN VASAT GECESİ!..

AB grubu izleyicide en adil akşam perşembeye denk geliyor sanırım. İlk 100 listesine bakıyorum, izleyici ilk 10 programın tamamına 4 reyting dağıtmış. Diğer gecelerde bu çok farklı grafiklerde ortaya çıkıyor. Meselenin en kısa özeti şu; perşembe geceleri ağırlıklı olarak dizilerin rezervi altında ve izleyici her diziye eşit miktarda mesafeli... Bu kadar dizi boğulması içinde kısmen daha eğitimli olarak tabir edilen AB izleyicisinin eğitici bulduğu herhangi bir iş yok. İzleyip geçiyorlar işte. Yoksa toplam izleyiciyle aradaki rakamsal farkın büyüklüğünü ve örtüşmeyen beğeniyi başka bir şeye bağlamak mümkün değil.

Sinan Biçici - Milliyet Cadde
‘HAYAT ŞARKISI’NIN YÜKÜ KİMDE?

‘Hayat Şarkısı’, bir dost kazığının, çocukların evliliğiyle telafi edilmesinin ardından yaşananları anlatıyor. Yoksulluk, küçük bir kız çocuğunu ne kadar hırslandırır ve büyüdükçe kötülüğü nerelere varır? Çocuk oyuncu Sibel Melek Arat, bu hırslı küçük kızı oldukça başarılı canlandırıyor. Ahmet Mümtaz Taylan, Ahmet Saraçoğlu ve Burcu Biricik, rollerinin hakkını vermiş. Usta bir senarist Mahinur Ergun’un başarılı kaleminden bir Kore (Flames of Desire) uyarlaması. Cem Karcı da, olabildiğince sahici işlemiş. Senarist, yönetmen ve oyuncular gayet iyi ama bu dizide en büyük risk hikayede. Esas kız zengin bir adamla evlenebilmek için gözünü kırpmadan ailesinin hayatını darmadağın edebiliyor. Esas oğlan Kerim ise babasının parasını yiyebilmek için ona oyun oynuyor. Bizde esas kızlar masum olur. Bazen kötülüğe bulaşmak zorunda kalsa da bunu ancak ‘masum aşk’ları yüzünden yapar. Yeşilçam’dan devraldığımız mirasla, başka türlüsünü kabul edip sevemeyiz ve aşka inanamayız. Seyirci de inanmazsa asla izlemez. İşte bu yüzden senaristin yükü çok ağır.

 Yüksel Aytuğ

HEPİMİZ TRİP YORGUNUYUZ!..

Köşemizin daimi destekçilerinden Haluk Zırh, bir kez daha dizilerle ilgili klişeler konusunda çarpıcı bir tespitte bulunmuş. "Yüksel Bey merhaba...

Birçok dizide (Güneşin Kızları, Karagül, O Hayat Benim) uzayıp giden konular, sevgililerin birbirlerine attığı tripler ve devamlı hatırlamalarla geçen sahneler sebebiyle dizi izlemeyi bıraktım.

Bırakan birçok kişi olduğunu da duyuyorum. Yapımcılar boşa kürek çekmesinler, bu şekilde diziler tutmaz.

Artık Türkiye'de bunu çocuklar bile biliyorlar, bir tek yapımcılar anlayamadı nedense.

Bu arada güzel bir dizi tavsiye edeyim: TRT 1'in eğitici, komik ve akıcı dizisi Yeşil Deniz'i. Tabii ki Poyraz Karayel ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın da hakkını yemeyelim, kolay gelsin."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13