UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. ONUR BAŞTÜRK, MESUT YAR, VAHAP MUNYAR VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. ONUR BAŞTÜRK, MESUT YAR, VAHAP MUNYAR VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. ONUR BAŞTÜRK, MESUT YAR, VAHAP MUNYAR VE MEVLÜT TEZEL BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Onur Baştürk – Kelebek
BURCU BİRİCİK’İN HÜLYA’SINA DİKKAT!

Burcu Biricik’in Kanal D’nin Hayat Şarkısı dizisinde canlandırdığı Hülya karakterini çok sevdim. Öyle toz pembe, yüzde yüz iyi bir karakter değil. Ulaşmak istediği hedef uğruna bir anda fettanlaşıyor. Çünkü hayatı böyle yenebileceğini düşünüyor. Böyle zafer kazanabileceğini... Dolayısıyla kızamıyorsun bir türlü Hülya’ya. Hani deriz ya böyleleri hakkında, “Bakma, iyidir aslında” diye. Hülya tam böyle bir karakter. Ve Burcu Biricik çok iyi oynamış. Diziyi sürüklemiş.

Mesut Yar – Posta
YOLLAYIN ARTIK ŞU GENCİ!

Yanılmıyorsam, ilk günden beri o stüdyoda. Önce tek, ardından annesiyle geldi. 100'e yakın taliplisi oldu, o da her gelene mavi boncuk dağıttı. Ama adamımızın topu her seferinde direkten döndü. Ben kendisi kadar evlenme meraklısı birine daha denk gelmedim. Bir buçuk yıldır stüdyolarda hayatı tırmalıyor. İşi zor, çünkü arkadaşlarının dediği gibi fazla hevesli. Ama şu arkadaştan bir şekilde kurtulmak istiyoruz artık. Evleneceksen Gel diyorsunuz ya ben de Mustafa'yı evlendirip hayatımızdan gönderin lütfen diyorum.

Vahap Munyar – Hürriyet
SİNEMADA GÜLDÜREN FİLMLER, TV'DE AĞLATAN DİZİLER KAZANDIRIYOR
Tuba Ünsal'ı geçen yıl Zen Pırlanta ve De Beers'in davetiyle gittiğim Güney Afrika'daki "pırlanta turu" sırasında yakından tanıma fırsatı buldum. Film ve dizilerde severek izlediğimiz Ünsal’ın girişimci yanını oradaki sohbetlerde farkettim. Ünsal, bugünlerde “Dünyanın En Güzel Kokusu” filmiyle gündeme oturdu. Ünsal’la yeni filmini, sinemaya, dizilere bakışını konuştum:
- “Dünyanın En Güzel Kokusu”, 2 aylık hazırlık sürecinin ardından 3 hafta İstanbul, bir hafta da Amsterdam’da gerçekleşen çekimlerle tamamlandı. Filmi çok küçük bir kadroyla yaptık. Hem bütçe, hem de hızlı hareket açısından küçük ekip olmanın avantajını yaşadık. Örneğin Amsterdam’da toplam 5 kişiydik. Proje geliştirme ajansı TUBA’da markalar için viraller, tanıtım filmleri çektiklerini belirtti:
- Bu film, ilk yapımcılık serüvenim oldu. Filmi tamamlamaya yakın “focus grup” oluşturup çevremizdekilere izlettik. İlk grupta yer alan Ömer Faruk Sorak, filmi çok beğendi, Endemol Shine’la birlikte satın aldı. Masraflar ortaya döküldükten sonra filme Uğur Yağcıoğlu ve beni ortak yapıp, ana yapımcı olarak devam etti.
Türkiye’de sinemanın artık bir endüstri haline dönüştüğüne değindi:
- Çekilen tek bir film, çok kişi için ciddi kazanç sağlayan iş imkanı oluşturabiliyor. Her çekilen film, en az 30 kişiye istihdam sağlıyor.
Oyuncuların yapımcılığa soyunmasının filmler üzerindeki etkisine işaret etti:
- Oyuncunun yapımcılığı da üstlenmesi, kreatif açıdan bir filmin daha güzel noktalara ulaşmasını sağlıyor.
Türkiye’nin kozmopolit yapısının film ve dizilere sürekli hikaye ürettiğini kaydetti:
- İzleyicinin ruhuna dokunmak, bizim sinemamızda kazandırıyor. Sinemada güldürmek, daha çok kazanmayı sağlıyor. Televizyon dizilerinde ise ağlatmakla kazanmak doğru orantılı gelişiyor. Ancak, iyi bir yapımcı filmi sadece ağlatmak veya güldürmek üzerine kurgulamıyor. Hayata geçmesini istediği hikayeyi izleyiciyle buluşturuyor.
Çekilen bir filmin sadece televizyon satışıyla bile kendini amorti edebildiğine bildirdi:
- Ayrıca, sinemada bilet başına 4.5 kat geri dönüşler de olabiliyor. Sinemaya yatırımdaki artış da bundan kaynaklanıyor.
Ünsal bir oyuncu olarak yapımda yer almayı ilk kez deneyimlediğine de değindi.
Tuba Ünsal’ın başrolü Rıza Kocaoğlu ile paylaştığı “Dünyanın En Güzel Kokusu”, bugün vizyona giriyor.

Mevlüt Tezel – Günaydın
THY’NİN REKLAM FİLMİNİ GERÇEK SANMIŞLAR!

Türk Hava Yolları'nın (THY), Amerikan Ulusal Futbol Ligi final karşılaşması Super Bowl'da yayınladığı iki reklam filmiyle gecenin en çok konuşulan markalarından biri olduğunu yazmıştım. THY'nin; aynı zamanda sponsor olduğu gişe rekortmeni olmaya aday 'Batman v. Superman Dawn of Justice' filmini tema olarak kullandığı reklamlar, ABD Twitter listesinde bile TT (Trending Topics) listesine girmişti.

HAYALİ ŞEHİRLER

THY'nin reklamları da zekice kurgulanmıştı. THY; bu iki reklam filminde dünyanın en çok noktaya uçan havayolu şirketi olarak Gotham ve Metropolis'e yaptığı uçuşları, 'Batman v. Superman' filmiyle birlikte tanıttı. Elbette Gotham ve Metropolis hayali şehirlerdi; ince zeka da tam bu noktada devreye giriyordu. Hem filmin, hem de THY'nin reklamı aynı anda yapıldı.

THY; Gotham ve Metropolis'e uçuş kazanmak için internet linki yayınlamıştı. Bu link'lere tıkladığınızda Gotham ve Metropolis şehirleri için hazırlanmış havayolu destinasyonlarını görüyordunuz.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERONUR BAŞTÜRK  MESUT YAR  VAHAP MUNYAR