UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FACEBOOK'TAN BİR YENİLİK DAHA! ARTIK REKLAM VİDEOLARI DAHA İLGİ ÇEKİCİ OLACAK!..

FACEBOOK'TAN BİR YENİLİK DAHA! ARTIK REKLAM VİDEOLARI DAHA İLGİ ÇEKİCİ OLACAK!..

FACEBOOK'TAN BİR YENİLİK DAHA! ARTIK REKLAM VİDEOLARI DAHA İLGİ ÇEKİCİ OLACAK!..

Facebook, sayfalarda yayınlanana reklam videoların daha ilgi çekici ve verimli olması için bir dize yenilikler getirdiğini açıkladı.

Facebook, video reklamlarında reklam verenlerin mesajlarını hızlı bir şekilde vererek izleyicinin ilgisini çekmesini sağlamaya yardımcı olmak adına video reklamlarına, aralarında otomatik alt yazının da bulunduğu yenilikler getirdiğini bildirdi.

Bu yeni araç, video reklamları için alt yazıları oluşturuyor ve reklam verenlere videoyu gözden geçirme, üzerinde düzeltmeler yapma ve kaydetme fırsatını da sunuyor. Yapılan araştırmalara göre haber kaynağına entegre edilmiş mobil video reklamları beklenmedik anlarda yüksek sesle başladığında insanların yüzde 80’i olumsuz tepki veriyor. Reklam verenler, otomatik alt yazı özelliğini kullanarak video görüntülenme süresinde yaklaşık yüzde 12’lik artış sağlayabiliyor.

Facebook’un video reklamlarına getirdiği diğer yenilikler ise şöyle:

-Reklam verenler, artık ‘Page Insights’ (sayfalardaki istatistikler) bölümünde videolarını sesli izleyen insanların yüzdesini görebiliyor. Yakın zamanda bu ölçüm, Ads Insights’ta da (reklam istatistikleri) görülebilir hale gelecek.

- ‘Moat’ entegrasyonu/Haber Kaynağı üzerinden satın alma: Facebook’un geçtiğimiz yıl duyurduğu bu iki özellik de artık global olarak kullanıma sunuluyor.

Facebook Global Kreatif Çözümler Direktörü Mark D’Arcy, konuyla yaptığı açıklamada

“En iyi pazarlamacılar, hikâye anlatıcılardır ve her zaman yaptıkları işleri dönemin en önemli araçlarına uyarlamışlardır. D’Arcy, Günümüzün en önemli aracı ise mobil video, mükemmel bir mobil video oluşturmanın sırrı da insanların ilgisini talep etmekte değil, bunu hak etmekte yatıyor” dedi.

CİHAN

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfacebook  reklam videoları