UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

PİYANİST FAZIL SAY'IN YARGILANDIĞI HAKARET DAVASINDA İLGİNÇ TARTIŞMA!..

PİYANİST FAZIL SAY'IN YARGILANDIĞI HAKARET DAVASINDA İLGİNÇ TARTIŞMA!..

PİYANİST FAZIL SAY'IN YARGILANDIĞI HAKARET DAVASINDA İLGİNÇ TARTIŞMA!..

Piyanist Fazıl Say'ın,Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle yargılandığı hakaret davasına devam edildi. Duruşmada müşteki avukatının, "Ben sanığın yerinde olsam, yargılandığım mahkemenin hakimi bana hayran olsa, ben de duruşmaya gelmezdim" sözleri üzerine, hakim, "Hayran olduğumu nereden biliyorsunuz? Bir tane bile konserine gitmedim. Bir tane eserini bile dinlemedim. Şu an beni suçluyorsunuz" diye yanıt verdi.

Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 4. duruşmaya Fazıl Say ve şikayetçi Ali Emre Bukağılı katılmazken, tarafları avukatları temsil etti. Duruşmada Fazıl Say'ın avukatı Meltem Akyol, "Müvekkilim Avrupa'daki turnesinin tarihlerinin değişmesi nedeniyle hazır edemedik. Kendisi İspanya'dadır. Celse arasında savunmasının alınmasını talep ediyoruz" dedi. Mahkeme hakimi Seher Başar, Fazıl Say'ın ne zaman döneceğini sordu. Sanık avukatı ise gün veremeyeceğini belirtti.

'HAYRANI OLDUĞUMU NEREDEN BİLİYORSUNUZ'

Ali Emre Bukağılı'nın avukatı Fatih Doğan ise, "Ben sanığın yerinde olsam, yargılandığım mahkemenin hakimi bana hayran olsa, ben de duruşmaya gelmezdim. Bu konu basına da yansıdı" diye konuştu. Bunun üzerine mahkeme hakimi Başar, "Hayran olduğumu nereden biliyorsunuz. Bir tane bile konserine gitmedim. Şuan beni suçluyorsunuz" dedi.

REDDİ HAKİM TALEBİ

Avukat Doğan, davanın geçtiğimiz celsesinde mahkeme hakiminin, "Biz de hep beraber konser salonuna gider, orada ifadesini alırız" şeklinde sözler sarf ettiğini belirtti. Hakim Başar, "Ben sadece espri yaptım" dedi. Avukat Doğan, Fazıl Say'ın 4 celsedir duruşmaya katılmadığını ifade ederek, "Sanığa göre duruşma tarihlerini ayarlıyorsunuz. 'Dünyaca ünlü bir sanatçımız var, ona da dava açmışlar' demişsiniz. Bu celse sanığın konser günlerini sormak suretiyle yakalama veya zorla getirme kararı veremeyeceğiniz yönünde izlenim oluştu. Hakimin bu davaya bakmakta tarafsız davranamayacağını düşünüyoruz" diye konuştu. Bukağılı'nın bir diğer avukatı Gülcan Karakaş ise reddi hakim talebinde bulundu.

'BİR KONSERİNE GİTMEDİM, ESERİNİ DİNLEMEDİM'

Fazıl Say'ın avukatı Akyol da, "Sanığa göre duruşma günleri ayarlamadık. Genelde Fazıl Bey hafta sonları Türkiye'de oluyor. Sizin hayranı olduğunuz yönünde geçtiğimiz celsenin zabıtlarında böyle bir ibare okumadım" dedi. Hakim Başar, "Bir tane konserine gitmedim. Bir eserini dahi dinlemedim" şeklinde açıklamada bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşmaya kısa bir ara veren hakim, aranın ardından reddi hakim talebine ilişkin kararını açıkladı. Hakim kararında, "Mahkememizce her ne karar verilecek olursa olsun katılan tarafı tatmin etmeyeceği, mahkememizin tarafsız olamayacağı kanaati kendilerinde hasıl olduğundan talebin incelenmesi yönünden dosyanın Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verildi" cümlelerine yer verdi. Duruşma ertelendi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fazıl Say'ın geçtiğimiz yıl Nisan ayında Twitter üzerinden Ali Emre Bukağılı'ya yönelik hakaret içeren paylaşımlar yaptığı belirtildi. Fazıl Say hakkında, "Sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" suçundan 3,5 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERFAZIL SAY  HAKİM  DAVA  TARTIŞMA  HAKARET