UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

18 MİLYON ÖĞRENCİNİN TATİL KEYFİ BİTTİ! OKULLAR YARIN AÇILIYOR!..

18 MİLYON ÖĞRENCİNİN TATİL KEYFİ BİTTİ! OKULLAR YARIN AÇILIYOR!..

18 MİLYON ÖĞRENCİNİN TATİL KEYFİ BİTTİ! OKULLAR YARIN AÇILIYOR!..

Yarıyıl tatilinin ardından 2015-2016 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 1 milyon öğretmen için yarın (8 Şubat Pazartesi) başlıyor. İkinci dönem ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri için liselere giriş sınavı, lise son sınıf öğrencileri ve mezun adaylar için de üniversite sınavı maratonu ile geçecek. Ayrıca anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine de okul sütü dağıtımı başlayacak.

Okul öncesinde 1 milyon 181 bin 143, ilkokulda 5 milyon 360 bin 703, ortaokulda 4 milyon 873 bin 431, ortaöğretimde 4 milyon 244 bin 699 öğrenci ile açık öğretimde okuyanlar da dahil olmak üzere 17 milyon 535 bin 236 öğrenci ile 985 bin 362 öğretmenin, 25 Ocak’ta başlayan yarı yıl tatili yarın sona eriyor. 

Haftada üç gün okul sütü

İkinci dönemle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı organizasyonunda 2011 yılından beri yürütülen Okul Sütü Programı da başlayacak. Okul Sütü Programı kapsamında, devlet ve özel anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ile ilkokul öğrencilerine pazartesi, çarşamba ve cuma günleri UHT koşullarında paketlenmiş 200 mililitre pastörize süt dağıtılacak. 

Sınav maratonu başlıyor

Ortaokul 8’inci ve lise 12’nci sınıf öğrencileri için ikinci dönem sınav heyecanıyla geçecek. 8’inci sınıf öğrencileri Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 27-28 Nisan’da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavları da 14-15 Mayıs’ta düzenlenecek. TEOG sonuçlarının haziran ayında açıklanması planlanıyor. Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 13 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sonuçları ise 25 Mart’ta açıklanacak. İkinci aşama Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran’da, beş oturumda tamamlanacak. Adayların tercih yapmasında etkili olacak puanları ise 18 Temmuz’da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından duyurulacak. Eğitimin ikinci yarıyılı 17 Haziran Cuma günü sona erecek. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ise 19 Eylül Pazartesi başlayacak.   

Aile desteği şart

Öte yandan öğrenciler, “Tatil, ne de çabuk geçti” serzenişleri yaşarken, uzmanlara göre yeni döneme aile desteğiyle başlamak motivasyon ve başarı açısından oldukça önemli. Uzmanların anne-babalara önerileri şöyle:- Tatilin verdiği bir hevesle derslerden kısa süreliğine kopukluk yaşayan çocuklar ve gençler tekrar ders maratonuna girişte uyum problemleri yaşayabilirler. Bu süreçte çocuklarını hazırlayıcı ve destekleyici olmalısınız.- Çocuğunuz eğer okula dönme fikri ile çok barışık değilse okul hakkında sevdiği şeyleri konuşmak (bu teneffüs zamanı ya da öğle yemeği zamanı olabilir) ve bu sevdiği şeylere dönme fikrini hatırlatmak faydalı olabilir.- Onlara okul zamanı ve ev zamanı kavramlarını ve bunların farkını anlatmak çocuğun okul için ayrılmış bir zaman olduğu fikrine alışmasını sağlar. Bu kavramları anlatırken anne-babanın da iş zamanı ve ev zamanı olduğundan bahsetmek öğrencinin bu kavramları daha kolay anlamasına yardım edecektir.- Öğrencinin çalışma masasını beraber düzenlenleyebilirsiniz. Onu isteklendirip motivasyonunu arttıracak okul ve yeni dönem planları yapabilirsiniz. - Yeni döneme fazla anlam yüklememeniz, beklentilerinizi çocuğun kaygı derecesini yükseltecek oranda sıralamamanız gerekiyor. Aksi halde çocukta kaygı derecesi artar.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLEROKUL  YARIN  AÇILMA  SÜT