UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, OYA DOĞAN, SEFA KARAHASAN VE MUSTAFA DOĞAN BUGÜN KÖŞELERİNE HANGİ KONULARI TAŞIDI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, OYA DOĞAN, SEFA KARAHASAN VE MUSTAFA DOĞAN BUGÜN KÖŞELERİNE HANGİ KONULARI TAŞIDI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. SİNA KOLOĞLU, OYA DOĞAN, SEFA KARAHASAN VE MUSTAFA DOĞAN BUGÜN KÖŞELERİNE HANGİ KONULARI TAŞIDI?..

Sina Koloğlu – Milliyet Cadde
TEKNİĞİ EN İYİ DİZİLER
Bilgileri aldığım arkadaşım bu piyasanın en eskilerinden... Işığını ayarlamadığı, teknik ekip kurmadığı dizi kalmadı diyeyim... Ev ahalisiyle dizi izlerken dikkat ediyoruz vatandaş uyuyacak, oda gündüz gibi. Ormanda takip var gece yarısı fakat, orman ışıl ışıl... Dizi, senaryosu ve oyuncularının yanı sıra teknik başarısıyla anılmaz mı? ‘Hayır’ diyor arkadaş. Seyirci “Ne güzel ışığı var vayy mekanlara bak’’ diye izlemiyor. Bu bizim sektör içinde kendi aramızda konuşuluyor. Önemli olan konusu o ilgi çeksin yeter diyor. Örnek veriyor “Mesela ‘Kiralık aşk’ düşük bütçeli ama sıcak bir iş”... Peki bir de “Teknik açıdan başarılı diziler hangisi?” diye sordum...
‘Gecenin Kraliçesi’ çok iyi
“Işık ve mekanlar muhteşem bir dizi”
diye ilk sıraya koydu ‘Gecenin Kraliçesi’ni... ‘Diriliş Ertuğrul’ için “Özellikle karakterler çok iyi tasarlanmış ve giydirilmiş ışık ve çekim olarak çok iyi” dedi. Dikkatini çeken bir diğer yapım ‘Kördüğüm’ “Işık ve çekim olarak göze batıyor” dedi... ‘Poyraz Karayel’ için “Senaryosunun çok iyi olduğunu, başka bir örneği bulunmadığını, çok ince iğneleyici diyalogları var” diye söyledi...
Göç Zamanı annelikten kazanacak

 

Sefa Karahasan – Milliyet Cadde
KURTLAR VADİSİ KIBRIS'A ÇIKACAK!
‘Kurtlar Vadisi Pusu’
dizisinin başrol oyuncusu, Polat Alemdar’ı olarak bilinen Necati Şaşmaz, Kıbrıs aşığı bir insan. fırsat buldukça Kıbrıs’a gidiyor. Hem tatil hem iş. Son dönemlerde Kuzey Kıbrıs’ın dünyada sesinin duyulması konusunda çok çabaları oldu. Özellikle Balkanlar da ciddi reklamlar yaptı. Hatta Fahri Turizm Elçisi olarak da görevlendirildi. Ancak ‘popülizme’ yenik düşüldü, yeni hükümet Şaşmaz’ın ‘Fahri Elçiliği’ni iptal etti. Eski Turizm Bakanı Ünal Üstel’in de yakın dostu. Sayın Bakan, Kuzey Kıbrıs’ın turizm elçiliği konusunda çok şey kazandırdı. Görevden ayrıldıktan sonra da Şaşmaz’la temaslar sona ermedi. Necati Bey’in gelecek dönemlerde ‘Kurtlar Vadisi Kıbrıs’ adlı bir sinema filmi çekme düşüncesi olduğunu biliyordum. Uzun zamandır, gündemin yoğunluğunda yazamadım. Necati Şaşmaz’ın bu yönde, Kıbrıs’ta temasları oldu. Olumlu yanıtlar aldı. Ki Kıbrıslı olmasa bile Kıbrıslı kadar Kıbrıs’a yakın biri. Edindiğim bilgiye göre bu sene içerisinde film için start verilecek. Filmin 1974 yılındaki Barış Harekatı’nı konu alması düşünülüyor. Ama değişiklikler de olabilir.


Oya Doğan – Vatan Makaron
Yapımcılığını Limon Film-Hayri Aslan, senaristliğini Oya Yüce, yönetmenliğini Veli Çelik’in üstlendiği Göç Zamanı, cumartesi akşamı Star TV’de başladı. Vahide Perçin, Talat Bulut, Tilbe Saran, Engin Benli, Cansu Tosun, Arzu Gamze Kılınç, Burak Tamdoğan, Ali Erkazan, Elif Ceren Balıkçı, Gürkan Günal, Nurana Bağzade, Tolga Akman’ın rol aldığı dizi; Tüm Kişiler’de 6.10 reytingle 3’üncü, AB’de 3.94’le 4’üncü, ABC1’de 4.98’le 4’üncü oldu. Dizi uzun süredir cumartesi akşamları reyting yarışında yer almayan Star TV’yi tekrar yarışa soktu.
Her gün bir mucize
Göç Zamanı bize Mardin’de çocuk yaşta evlendirilen, kuma olan, erkek çocuğu elinden alınan ve üç kızının hayatı için halı dokuyan Cennet’in kızını okutmak için hayata kafa tutmasını anlatıyor. “Her gün bir mucize ile gelir” adlı bölümün mucizesi Cennet’in kızı Zümrüt’ün İstanbul’da hukuk fakültesi kazanmasıydı. Babasının zengin bir ağaya kuma olarak vereceği kızını okutmak Mardin’den kaçan Cennet’in kararlılığı herkese örnek olmalıydı. Zira, kızlarının kaderini değiştirmek için ölümü de göze aldı, açlığı da... Bir yandan da Yılmaz’ın Cennet’ine kavuşma hayallerine tanıklık ettik. Karısı Sevgi’nin sevgisizliğini dibine kadar hissettiğimiz bölümde; çocuklarının kaderini değiştirmek isterken onların dağılışına tanıklık edecek bir annenin dramını ve hayatında ilk defa aşkla tanışmasını izleyeceğimizi anladık.
Güzel planlar izledik
Ancak dizinin reji dili oldukça yorucuydu. Tek tek planları ele aldığımızda şahane resimler izlediğimizi itiraf etmeliyim. Ancak güzel planlar arka arkaya geldiğinde ortaya güzel sahne çıkmıyormuş. Teknik dilde nasıl ifade edildiğini bilmiyorum ama estetik kaygısı yüksek, güzel resimli çok sahne izledim. Ancak daha basit ama duygusu ortaya çıkmış sahne izlemeyi yeğlerdim. Estetik kaygı sahnelerin duygusunun önüne geçmiş. Özellikle geçiş planları, şehir detayları farklı bir tarzla anlatılmak istenmiş ama bu da çok yorucu olmuş. Benim izlerken gözümü fazlasıyla yordu...

Mustafa Doğan – HT Magazin

KLİŞELER ZAMANI!
Güle güle e2CNBC-e ve e2’nin özellikle genç izleyicilerin gönlündeki yeri bir başkaydı. Birçoğu, yabancı dizilerle bu iki kanal sayesinde tanıştı. Ancak ikisi de uzun ömürlü olamadı... Discovery Communications’ın CNBC-e’yi satın almasının ardından kanal kapatıldı ve onun yerini TLC aldı. Dokuz yıldır yayında olan kardeş kanal e2 de ekran macerasına dün gece nokta koydu. Böylece bir dönem resmen kapandı... Bu sonu hazırlayan aslında internet. Çünkü her iki kanalın da hedef kitlesi, bu içeriklere internet sayesinde istedikleri zaman ulaşabiliyor. Bu anlamda bayrağı devralan TLC’nin de işi gerçekten çok zor. Kanalın seyirciyi ekran karşısına çekebilmek için alternatif içeriklere ihtiyacı var. Bu arada e2 takipçilerine bir de duyuruda bulunayım; kanalda yayınlanan ‘Two Broke Girls’, ‘Vikings’, ‘Hot in Cleveland’, ‘Mike&- Molly’, ‘Following’, ‘Hannibal’, ‘Teen Wolf’, ‘Undateable’, ‘Doctor Who’, ‘Arrow’ ve ‘The Musketeers’ dizileri önümüzdeki aydan itibaren yeni bölümleriyle TLC’de ekrana gelecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarı  seçmeler