UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, TERÖR MAĞDURLARINA DESTEK PAKETİNİ AÇIKLADI!..

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, TERÖR MAĞDURLARINA DESTEK PAKETİNİ AÇIKLADI!..

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU, TERÖR MAĞDURLARINA DESTEK PAKETİNİ AÇIKLADI!..

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında konuştu. Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör mağdurlarına verilecek desteği açıklayarak "Valilerimiz bütün vatandaşlarımızla temasa geçerek ihtiyaçlarını karşılayacak. Terör dolayısıyla evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın kaymakamlara ve valiliklere müracaatları halinde gerekli her türlü destek verilecek. Esnaf kardeşlerimizin kayıpları ve mağduriyetleri giderilecek. Vatandaşlarımız vergi ve sigorta primlerini 31 Ağustos 2016 tarihine kadar ödeyebilecek. Çocuklarımız ülkenin her tarafında olduğu gibi 180 iş günü ve sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretim alacaklar" dedi.

"VALİLERİMİZ BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZLA TEMASA GEÇEREK İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da devam eden terör operasyonlarına ilişkin konuşan Davutoğlu, terörden zarar gören bölge halkının valiliklere başvurmaları halinde mağduriyetlerinin giderileceğini duyurdu. Davutoğlu, "Vatandaşlarımızın emniyet ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacağız. Hiçbir vatandaşımızı terörün, şiddetin kucağına bırakmayacağız. Evlerini terk eden vatandaşlarımız, dükkanlarını açamayan esnafımız, okullarına gidemeyen öğrenci ve öğretmenlerimiz müsterih olsunlar. Hükümetimiz daima yanlarında olacaktır. Terörden şiddetten mağdur olan vatandaşlarımızın gördükleri zararları karşılayacak güçteyiz. Bakanlar Kurulu'nda vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit eden önemli kararları ve talimatları arkadaşlarımıza ilettim. Terörist saldırı ve baskılar sebebiyle evlerini barklarını terk ederek başka yerlere göç eden bütün kardeşlerimizin tüm imkanlarımızla yanındayız. Bunların giderilmesi için her türlü tedbiri aldık ve karara bağladık. Valilerimiz bütün vatandaşlarımızla temasa geçerek ihtiyaçlarını karşılayacak. Terör dolayısıyla evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımızın kaymakamlara ve valiliklere müracaatları halinde gerekli her türlü destek verilecek" dedi.

"ESNAF KARDEŞLERİMİZİN KAYIPLARI VE MAĞDURİYETLERİ GİDERİLECEK"

Terör operasyonlarının yürütüldüğü bölgelerde mağdur olan esnafın zararlarının karşılanacağını açıklayan Davutoğlu, "Sur başta olmak üzere birçok ilçemizde ticaret yapan esnaf kardeşlerimiz terör nedeniyle çok ciddi kayıplar ve mağduriyetler yaşamışlardır. Esnaf kardeşlerimizin kayıpları ve mağduriyetleri giderilecek. Mükelleflerimizin, vatandaşlarımızın 1 Aralık 2015-29 Şubat 2016 tarihleri arasında denk gelen 3 aylık süredeki vergi beyannameleriyle sigorta bildirgelerini verme süresini 31 Mayıs 2016 tarihine erteledik. Vatandaşlarımız bu beyannameyle vergi ve sigorta primlerini 31 Ağustos 2016 tarihine kadar ödeyebilecekler" ifadelerini kullandı.

"ÖĞRETMENLERİMİZİN BİRÇOĞU EN ZOR ŞARTLARDA DAHİ ÖĞRENCİLERİNDEN AYRILMAK İSTEMEDİKLERİNİ İFADE ETTİ"

Hizmet içi eğitime alınan ve operasyonlar nedeniyle izinli olarak tanımlanan öğretmenler hakkında konuşan Davutoğlu, "Başta Silopi ve Cizre ilçelerimiz olmak üzere sokağa çıkma yasağının uygulandığı yerlerdeki eğitim kurumlarımızda çalışan öğretmenlerimizi yasak kalkıncaya kadar izinli olarak tanımladık. Bu öğretmenlerimizin birçoğu daha sonra MEB'e başvurarak bize de doğrudan mesajlar göndererek her an vazifeye hazır olduklarını, en zor şartlarda dahi öğrencilerinden ayrılmak istemediklerini ifade ettiler. Bu meslektaşlarıma teşekkürü borç biliyorum" açıklamasında bulundu.

"ÇOCUKLARIMIZ 180 İŞ GÜNÜ VE SAĞLIKLI BİR ORTAMDA EĞİTİM ALACAK"

Terör operasyonları nedeniyle eğitimleri yarım kalan bölge öğrencilerine yönelik Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan tedbirleri açıklayan Davutoğlu, "Bakanlığımız bu süreçte yaşanabilecek eksiklikleri tamamlamak üzere hafta sonları ve gerekirse sömestr tatilinde yoğunlaştırılmış bir program izlemek üzere gerekli bütün tedbirleri aldı. Çocuklarımız ülkenin her tarafında olduğu gibi 180 iş günü ve sağlıklı bir ortamda eğitim ve öğretim alacaklar" dedi.

"YAGINDA TAHRİP OLAN DÜKKANLARIN YENİDEN AÇILMASI İÇİN DESTEK OLACAĞIZ"

Keçiören'deki Osmanlı Halk Pazarı'nda pazar günü çıkan yangında iş yerleri yanan esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi için atılacak adımları açıklayan Davutoğlu, şunları söyledi: "Esnaf kardeşlerimizin yaşadıkları bu mağduriyetin giderilmesi konusunu Bakanlar Kurulu'nda ele aldık. Bu vatandaşlarımıza Başbakanlık Acil Afet Fonu'ndan 20 bin Türk lirası ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 10 bin Türk lirası olmak üzere dükkan başına 30 bin Türk lirası yardım yapma kararı aldık. Yangında tahrip olan dükkanların yeniden açılması için de kendilerine destek olacağız. Esnafımızın sigorta ve vergi borcunu da erteleyeceğiz"

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBAŞBAKAN DAVUTOĞLU