UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

iPHONE’DA DEPOLAMA ALANI NASIL ARTAR? iPHONE’DA DEPOLAMA ALANININ NASIL ARTIRILACAĞINA DAİR BİLMENİZ GEREKENLER!..

iPHONE’DA DEPOLAMA ALANI NASIL ARTAR? iPHONE’DA DEPOLAMA ALANININ NASIL ARTIRILACAĞINA DAİR BİLMENİZ GEREKENLER!..

iPHONE’DA DEPOLAMA ALANI NASIL ARTAR? iPHONE’DA DEPOLAMA ALANININ NASIL ARTIRILACAĞINA DAİR BİLMENİZ GEREKENLER!..

iPhone’da depolama alanı nasıl artar? iPhone’da depolama alanının nasıl artırılacağına dair bilmeniz gerekenler.

iPhone kullanıyorsanız, muhtemelen 16 GB depolama alanıyla yetinmeye çalışıyor olabilirsiniz. Eğer daha fazla depolama alanına ihtiyacınız varsa size bazı ipuçlarını bilmenizde yarar var.

Eğer 16 GB depolama alanına sahip bir iPhone kullanıyorsanız ve depolama alanınız yetmiyorsa, ilerleyen sayfalardaki ipuçlarını kullanabilirsiniz.

Çekilen fotoğraf ve videoları telefon hafızasında tutmak, 16 GB depolama alanlı bir cihaz için yapabileceğiniz en kötü şey olabilir. Bu kısıtlı depolama alanı için farklı çözüm yollarını kullanmalısınız. dropbox, Yandex Disk ve Google Drive bunlardan bazıları. Ayrıca sınırsız depolama alanı sunan Google Photos’u da ihmal etmeyin. Kural bir, fotoğrafları ve videoları telefondan boşaltın.

Mesajlar

Bir diğer ve fotoğraflara göre daha az önem taşıyan konu ise mesajlar. Eğer aktif olarak mesajlaşan biriyseniz, zaman içerisinde mesajlar ve beraberinde gelen medya ögeleri depolama alanınızı biraz meşgul ediyor olabilir. Mesajları silmek, ufak dahi olsa depolama alanınıza etki eder. Ancak asıl etkisi performansa olur. Gereksiz SMS ve WhatsApp mesajlarının temizlenmesi telefonun performansını artıracaktır.

Ayarlar > Mesajlar > Mesaj Tarihçesi kısmından mesajların telefonunuzda sadece 30 gün saklanmasını seçebilirsiniz.

Uygulamalar

Uygulamalar konusunda ilk önerimiz, ihtiyaç duymadığınız uygulamaları kaldırmanız. Ancak bir diğer önerimiz sizi şaşırtabilir. Facebook, Twitter ve Instagram gibi bazı uygulamaların boyutu kullandıkça artıyor. Bunun sebebi uygulama içerisindeki resimlerin önbellek kısmında birikmesi. İşte bu sorunu çözmek için bu uygulamaları belli aralıklarla telefondan silip tekrar kurmak faydalı olabiliyor. Örnek vermek gerekirse App Store’da 100 MB olarak görünen Facebook uygulaması, 3 ay kullanılmış bir telefonda 250 MB olabiliyor. Buna dikkat etmek gerek. Bu sorunu çözmek için App Store’da kullanabileceğiniz çeşitli uygulamalar da mevcut.

Müzikler

Eğer bir müzik tutkunuysanız aslında yapacak fazla bir şey yok. En azından Spotify veya Apple Music gibi bir alternatife geçebilir, müzik arşivinizi telefona taşımak yerine böyle servisler üzerinden dinleyebilirsiniz. Depolama alanı gerçekten önemliyse, müziklerinizden vazgeçmek zorundasınız.

Safari Geçmişi

Dikkat edilmeyen bir başka nokta ise Safari başta olmak üzere telefonunuzda kullandığınız diğer tarayıcıların geçmişlerini temizlemek. Çoğu zaman dikkatlerden kaçan bu durum depolama alanınızda yer açılmasına yardımcı olacaktır.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERiPHONE  KAPASİTE  BELLEK  ARTIRMA