UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYADA GERARD DEPARDIEU, TÜRKİYE’DE YİĞİT SERTDEMİR!..

DÜNYADA GERARD DEPARDIEU, TÜRKİYE’DE YİĞİT SERTDEMİR!..

DÜNYADA GERARD DEPARDIEU, TÜRKİYE’DE YİĞİT SERTDEMİR!..

Şehir Tiyatroları’nda 43 sene sonra yeniden izleyicilerle buluşan, dünyaca ünlü eser, “Cyrano de Bergerac”’ın Cyrano’su  Yiğit Sertdemir, başarılı performansıyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Şehir Tiyatroları’nda daha önce iki kez sergilenen oyunda Cyrano’yu Mücap Ofluoğlu ve Dinçer Çekmez canlandırmıştı. Dünyaca ünlü eserin 1990 yılında sinemaya çekilen filminde ise Cyrano’ya Gerard Depardieu hayat vermiş ve Oscar almıştı.

‘’Tüm Ustalara Selam Olsun’’

Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu’nun ‘’dünyanın en iyi oyuncusu’’ dediği Sertdemir ‘’ Sadece bu ustaların değil, aynı zamanda Cyrano gibi bir rolü bedeninde ruhunda var etmiş tüm ustaların ardından, bu rolü elimden geldiğince sahnede seyirciyle buluşturmak gerçekten büyük bir onur. Bu rol aynı zamanda benim için tüm ustalara selam ve saygı duruşu. Umarım beğenilere layık olabilirim.’’ diyor.

Ekim ve Kasım aylarında toplam 17 kez sahnelenen ve her oyunda dolu salona oynanan eserde, kılıç kullanması ve şairliğiyle hayranlık uyandıran, tek kusuru olan büyük burnuyla kendini çirkin bulan,  silahşör Cyrano’nun hikayesi anlatılıyor

   Cyrano de Bergerac oyununun yanı sıra Hayal’i Temsil’de hem yönetmen hem de oyuncu olarak yer alan Yiğit Sertdemir; bu oyunda kılıktan kılığa girerek sahnede izleyenleri büyülüyor. Sertdemir, 2 buçuk saat boyunca sahnede başarılı performans göstererek Dikran Efendi rolünden çıkıp Ahmet Refet’e, pavyon işletmecisine, Selahattin Pınar’a, Fikret Şadi’ye bürünüyor. Öyle ki Sertdemir bu oyundaki başarısı ile mayıs ayında ‘’Vasfi Rıza Zobu Tiyatro Ödülü’’ne layık görülmüştü.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERYİĞİT SERTDEMİR