UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ERMENİ TECHİRİ’NİN 100. YILINDA VİZYONA GİREN "YİTİK KUŞLAR" PARİS’İ UNUTMADI!..

ERMENİ TECHİRİ’NİN 100. YILINDA VİZYONA GİREN "YİTİK KUŞLAR" PARİS’İ UNUTMADI!..

ERMENİ TECHİRİ’NİN 100. YILINDA VİZYONA GİREN "YİTİK KUŞLAR" PARİS’İ UNUTMADI!..

Ermeni Tehciri’nin 100. yılında vizyona giren ve bu konuda Türkiye’de çekilen ilk uzun metrajlı  film olma özelliğini taşıyan ‘Yitik Kuşlar’ Bu sene 13- 15 Kasım tarihleri arasında Los Angeles Egyptian Theatre’da düzenlenen 18. Uluslararası ARPA Film Festivali’nde açılış filmi oldu.  Film başlamadan önce sahneye çıkan festivalin direktörü Michael Ashjian davetlilere, önceki gün Paris’te yaşanan terör olayları sonucunda yaşamını yitiren masum insanlar için bir dakikalık saygı duruşu yaptırdı.

ABD galasını yoğun ilgi gösteren seyircileriyle birlikte gerçekleştiren filmin yönetmenleri Aren Perdeci ve Ela Alyamaç, filmin sonunda ise ünlü film eleştirmeni ve Hollywood’un en önemli boxoffice analisti Paul Dergarabedian ile sahnede kısa bir röportaj yaptılar. Filmin çekim aşamasından önce uzun ve titiz bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Perdeci ve Alyamaç,  sette bu sayede rahat ettiklerini belirttiler.  Samimiyete çok önem verdiklerini belirten Perdeci ve Alyamaç, çocuklarla çalışmanın hem çok zevkli hem de zaman zaman zor olduğunu belirttiler. Alyamaç ‘Çocuklar sıkıldığında patates cipsi ile onları tekrar motive ediyorduk’ dedi ve salondan alkış aldı.  Aren Perdeci, bundan sonraki iş planlarını soran Dergarabedian’a, filmdeki bir repliğe de gönderme yaparak ‘Ne yaparız bilmiyorum ama Ela ile ayrı olmayacağımıza söz veriyoruz’ dedi.

Filmi alkışlar ve kahkahalar eşliğinde izleyen seyirciler, filmin sonunda da gözyaşlarına hakim olamadılar. Gecenin sonunda Los Angeles valisi Eric Garcetti yönetmenlere birer teşekkür plaketi takdim etti.


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13