UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

GÜLBEN ERGEN'İN ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLEN 'ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE' DERNEĞİ 28'İNCİ ANAOKULUNU AÇTI!..

GÜLBEN ERGEN'İN ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLEN 'ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE' DERNEĞİ 28'İNCİ ANAOKULUNU AÇTI!..

GÜLBEN ERGEN'İN ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLEN 'ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE' DERNEĞİ 28'İNCİ ANAOKULUNU AÇTI!..

Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 28. anaokulunu Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde açtı. Derneğin Antalya’ya kazandırdığı ikinci anaokulu olan “Çocuklar Gülsün Diye Oğuzhan Yıldırım Anaokulu”, 8 Ekim 2015 tarihinde yapılan törenle açıldı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, yeni anaokulları hizmete açarak okul öncesi eğitime sağladığı katkıları sürdürüyor. Türkiye’nin dört bir yanında açtığı okullarla çocukları sevindiren Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 28. anaokulunun açılışını Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde gerçekleştirdi. Derneğin Antalya’da açtığı ikinci okul olan “Çocuklar Gülsün Diye Oğuzhan Yıldırım Anaokulu”nun 8 Ekim Perşembe günü gerçekleşen açılış törenine, Çocuklar Gülsün Diye Dernek Başkanı Gülben Ergen, Başkan Yardımcısı Elvan Oktar ve devlet protokolü katıldı.

Konyaaltı halkının yoğun ilgisi altında gerçekleşen açılış töreni, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan Gülben Ergen, Antalya’ya yeni bir anaokulu daha kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi: “Eğitimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Dünyada örnek gösterilen başarılı çalışmalar, eğitim oranının yüksek olduğu ülkelerden çıkıyor. Eğitim zincirinin ilk halkası olan anaokulları ise çocuklarımızın gelişimi için kritik bir konumda bulunuyor. Biz Çocuklar Gülsün Diye Derneği olarak bu farkındalık doğrultusunda, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için çalışmalar yapıyor, ülkemizin ihtiyacı olan bölgelerine anaokulları açıyoruz. Bu okulları yalnız başımıza değil, eğitimin önemini bilen hayırsever ailelerin ve sponsorlarımızın katkılarıyla ülkemize kazandırıyoruz. Konyaaltı’nda açtığımız “Çocuklar Gülsün Diye Oğuzhan Yıldırım Anaokulu”nun yapımını üstlenen hayırsever aileye, eğitime verdikleri bu değerli destek için çok teşekkür ediyorum. Okulumuzu her zaman olduğu gibi annelere emanet ediyorum.”

100 öğrenciye okul öncesi eğitim olanağı sunabilecek kapasitesi olan “Çocuklar Gülsün Diye Oğuzhan Yıldırım Anaokulu”, açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlandı. Okulun yanı sıra bahçede yer alan oyun parkının yapımı da aynı hayırsever aile tarafından üstlenildi. İç donanım malzemelerinin okula ulaştırılmasında Yurtiçi Kargo taşıma sponsoru olarak destek verirken, Faber - castell de okulun kırtasiye ihtiyaçlarını karşıladı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon-Vakfıkebir, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zonguldak, Van, Sivas, Manisa, Çanakkale-Eceabat, Kars, Trabzon-Of, Tekirdağ, Çanakkale-Biga, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Konya-Cihanbeyli, Bursa, Antalya, Manisa-Soma, Gaziantep, Erzincan, Mersin ve Konya Akşehir'e anaokulları kazandırdı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmak üzere çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Dernek, sponsorları ve bağışçılarının desteğiyle yeni okullar açmaya devam edecek.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13