UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MODA DÜNYASINDAN ACI HABER! ÜNLÜ MODACI TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ!..

MODA DÜNYASINDAN ACI HABER! ÜNLÜ MODACI TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ!..

MODA DÜNYASINDAN ACI HABER! ÜNLÜ MODACI TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ!..

Ünlü modacı Aybüke Baran, beyin damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü İzmir’deki bir hastanede 65 yaşında yaşamını yitirdi.

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde yaşayan ve Yalıkavak Mahallesi Palmarina Bodrum’da 3 yıl önce açtığı mağazada, tasarımını kendisinin yaptığı kıyafet ve el işlerini sergileyip, satışa sunan, burada defileler düzenlenen iki çocuk annesi modacı Aybüke Baran, beyin damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle bir süre önce rahatsızlandı. Bugüne kadar 45 ülkede toplam 95 defileye imzasını atan, son 15 yılda yaptığı kıyafet ve el işlerini ’Benden Anadolu’ya Selam Söyle’ adını verdiği Bodrum’daki defilerle sunan Baran, iki hafta önce durumu daha da ağırlaşması üzerine İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Burada yoğun bakım ünitesinde tutulan Baran, doktorların müdahalesine rağmen bugün sabaha karşı yaşamını yitirdi. Çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından 100’ün üzerinde başarı belgesi ve teşekkür plaketi ile ödüllendirilen duayen modacı Baran’ın ölümü meslektaşları, sevenleri ve yakınlarını yasa boğdu.

CUMHURİYET KADINIYDI

Son anlarına kadar annesinin yanında olan Cenk İçöz, "Maalesef onu kaybettik. Son yıllarını çok severek aşık olduğu Bodrum’da geçirmişti. Son nefesine kadar Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkılmasını, eserlerinin yaşatılmasını istedi" dedi. İçöz, annesinin cenazesini vasiyeti üzerine bugün ikindide Yalıkavak Merkez Camisi’nde kılınacak namazın ardından aynı mahalledik mezarlıkta toprağa vereceklerini de söyledi. Baran’ın İzmir’de yaşayan kızı İrem Altan’ın da hastanede olduğu ve annesinin cenaze işlemleri ile uğraştığı öğrenildi.

Baran, DHA muhabirine geçen yıl Haziran ayında verdiği son röportajında, Türk Anadolu kadının nakışlarla işlediği çilelerini, sevinçlerini, aşklarını, göz yaşlarını, dramlarını, cesaretini ve tüm öz duyuşlarını eserlerine yansıttığını belirtip, "Biz saraylardan değil, buram buram kokan Anadolu’nun toprağından geldik. Türk’ün özü kökeni Anadolu’dur. Şöyle bir Denizli, Milas, Mardin , Şanlıurfa, Trabzon, Edirne, Kayseri, Muğla yörelerini dolaşıp ve Anadolu’ya uzanın. Görün gerçek kültürlerimizi. Türk insanı neler yaratmış. Bu nedenle Anadolu’nun kimliğini, özünü kaybettirmeyen eserlerin yaşaması için yoğun gayret gösteriyorum" demişti.

Kelebek

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERaybüke baran  moda  izmir  hastane  tedavi