UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İNTERNET DEVİ GOOGLE 1 DAKİKALIĞINA SATILDI! İŞTE İNANILMAZI GÜÇ OLAY!..

İNTERNET DEVİ GOOGLE 1 DAKİKALIĞINA SATILDI! İŞTE İNANILMAZI GÜÇ OLAY!..

İNTERNET DEVİ GOOGLE 1 DAKİKALIĞINA SATILDI! İŞTE İNANILMAZI GÜÇ OLAY!..

Google'ın eski çalışanı olan Sanmay Ved, domain ve web sitesi satın alma servislerinde gezerken Google domainin boş olduğunu fark etti. 12 dolar ödeyerek Google.com'un domainini satın alan Sanmay Ved, 1 yıllık aldığı domaine sadece 1 dakikalığına sahip oldu.

12 dolar ücret ödeyerek Google.com'un sahibi olan Sanmay Ved'in saltanatı kısa sürdü. Google domainini satın alan Sanmay Ved, kısa süreliğine Google'ın web trafiğini kontrol etme imkanına erişti. Google domainini satın alan Sanmay Ved'in posta kutusu bir anda Google ile alakalı olan kurumların ve güvenlik ekibinden gelen mailleri ile doldu. 1 yıllık satın aldığı domaine sadece 1 dakika sahip olan Sanmay Ved'in LinkedIn profili, ziyaretçi akınına uğradı.

Satın alma işlemi iptal edildi

Sadece 1 dakika süreyle Google.com'un sahibi olan Sanmay Ved'in, Google'ın durumu fark etmesiyle saltanatı sona erdi. Google, Sanmay Ved'e gönderdiği mailde sistemsel bir karışıklık olduğu ve domain satın alma işleminin iptal edildiğini açıkladı.

Eski Google çalışanı Sanmay Ved, Business Insider'a verdiği demeçte; bu durumun bir hata olduğunu, daha ilk görüşte fark ettiğini ancak yine de satın alma işlemini tamamladığını dile getirdi.

Sabah

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERgoogle  domain