UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

'DİRİLİŞ: ERTUĞRUL' DİZİSİNDE ERTUĞRUL GAZİ'Yİ CANLANDIRAN ENGİN ALTAN DÜZYATAN’DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR! “BABA OLACAĞIM AMA!..”

'DİRİLİŞ: ERTUĞRUL' DİZİSİNDE ERTUĞRUL GAZİ'Yİ CANLANDIRAN ENGİN ALTAN DÜZYATAN’DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR! “BABA OLACAĞIM AMA!..”

'DİRİLİŞ: ERTUĞRUL' DİZİSİNDE ERTUĞRUL GAZİ'Yİ CANLANDIRAN ENGİN ALTAN DÜZYATAN’DAN SAMİMİ AÇIKLAMALAR! “BABA OLACAĞIM AMA!..”

'Diriliş: Ertuğrul' isimli tarihi dizide Ertuğrul Gazi'yi canlandıran Engin Altan Düzyatan: Hayatta en korktuğum şeylerden biri, egosu yüksek oyuncudur; oyuncunun egolusu düşman başına... Aslında çok önemli bir şey yapmıyoruz; oyunculuk çok önemli bir meslek değil yani

TRT1'de yayınlanan 'Diriliş: Ertuğrul' isimli tarihi dizi, 30 Eylül'de ikinci sezonuyla izleyicinin karşısına çıkacak. Dizinin başrol oyuncuları Engin Altan Düzyatan ve Esra Bilgiç, yeni sezonla ilgili açıklamalar yaptı. İkili, çekimlerin gerçekleştiği Riva'daki platoda at üstünde poz verdi...

 'Diriliş: Ertuğrul' isimli dizi ile geçtiğimiz sezon iyi bir başarı elde ettiniz. İkinci sezonda izleyiciyi neler bekliyor?

Bir oyuncunun, yönetmenin ve yapımcının, yaptığı işten önce kendisinin tatmin olması gerek; biz bunu yaşadık. Reyting olarak da karşılığını gördük. Benim için işler biraz daha ağırlaşıyor. Yeni giren karakterlerle birlikte hikaye biraz daha renkleniyor. Geçen yıl Haçlılar ile uğraşıyorduk; bu yıl Moğollar da öyküye dahil oldu. Bu yıl onlarla uğraşıyoruz. Ayrıca bu sezon hikayemiz Erzurum'da başlıyor. Osmanlı'nın hem gücü, hem de entrikalar artacak.

 Yeni sezonun ilk bölümü için çekilen fragman çok beğenildi. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

120 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Bunu televizyon dizisinde görmek çok kolay bir şey değil. Yerine göre sette beş-altı kamera oluyor. Türkiye'de okumadığım, görmediğim, izlemediğim bir ilk bölüm çektik. Avrupa'da da bu standartlarda çok az iş görüyorsunuz.

BU DİZİ BENİ OLGUNLAŞTIRDI

 Ertuğrul Gazi'yi canlandırmak sizi olgunlaştırdı mı?

Hülya Abla (Darcan) ile içeride az önce "Siz büyüdünüz. İlk başladığımızda daha çocuk görünüyordunuz gözüme, şimdi daha büyüdünüz" dedi. Tarihi dizilerin ağırlığı biraz daha fazla olduğu için kişideki değişim daha net ortaya çıkıyor ama her iş, oyuncuyu biraz daha büyütüp olgunlaştırıyor. Çünkü oynadığınız karakterle yoğrulduğunuz bir süreç yaşıyorsunuz. İş bittikten sonra eski ruhunuza dönüyorsunuz ama size kattığı artıları cebinize, negatif etkilerini de dışarı atmalısınız.

 Halkımız da reaksiyonları anında gösteriyor, değil mi?

Kaç yıldır oyunculuk yapıyorum, sağ olsunlar her zaman severlerdi beni ama bu sefer daha başka bir şey görüyorum. Mesela daha artan bir saygı var. 'Ertuğrul Ağabey' deyip yanıma gelen genç çocuklar ve 'Ben de büyüyünce senin gibi olacağım' diyen ufak çocuklar görüyorum. Bu durumdan çok etkileniyorum.

 İnsanların sizi neden çok sevdiğini düşünüyorsunuz?

Oyunculuk aslında ego gerektiren bir meslektir ama işinizde büyüdükçe egonuz küçülmeli. Aslında hayat böyle... Hayatta en korktuğum şeylerden biri, egosu yüksek oyuncudur; oyuncunun egolusu düşman başına... Aslında çok önemli bir şey yapmıyoruz; oyunculuk çok önemli bir meslek değil yani... Doktor değiliz, yani hayat kurtarmıyoruz; avukat değiliz, hapisten birini kurtarmıyoruz. Eğlence sektörüne iş yapıyoruz, bu kadar basit. Her şeyden önce bunu kabullenmek lazım. İnsanlar sizi seviyorlar çünkü onların evlerine giriyorsunuz. Birisi sizin yanınıza yaklaştığında ona gösterdiğiniz samimiyetle de sizin ne olduğunuz ortaya çıkıyor. O yüzden de ben insanları seviyorum ve insanların beni sevmesinden etkileniyorum gerçekten. Sadece ona göre davranıyorum. Böyle olursa da mutlu oluyorum, öbür türlü mutsuz oluyorum.

GÜNAYDIN

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13