UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FLAŞ! POLİS EKİPLERİNE ROKETLİ SALDIRI! 2 ŞEHİT, 6 YARALI!..

FLAŞ! POLİS EKİPLERİNE ROKETLİ SALDIRI! 2 ŞEHİT, 6 YARALI!..

FLAŞ! POLİS EKİPLERİNE ROKETLİ SALDIRI! 2 ŞEHİT, 6 YARALI!..

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde silah sesleri ve çatışmalar yer yer devam ediyor. 12.30 sularında polise yeniden ateş açıldı, 3 polis yaralandı. Devam eden operasyonlarda Gazi Caddesi yakınlarından ara sokaklardan ateş açılması sonucu 1 polis memuru daha olmak üzere sabahtan itibaren toplam 7 polis memuru yaralandı.

Kentte bu sabah, terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik düzenlenen operasyonda teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 2 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.

Saldırıda şehit olan polislerin Özel Harekat Şubesi'nde çalışan Mustafa Turanlı (Elazığ) ve Muzaffer Can Ersoy (Kayseri) olduğu belirlendi.

İlçede ikinci bir açıklamaya kadar bazı noktalarda sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlçede PKK mensuplarına yönelik başlatılan hava destekli operasyon sürüyor. Sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçenin bazı mahallelerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma yaşanıyor.

DHA / AA / İHA

Diyarbakır Sur'da operasyon sürüyor. Bugün 2 polis şehit oldu, toplam 7 polis yaralandı.... İşte bugün yaşananlar

Merkez Sur İlçesi'ne bağlı Hasırlı Mahallesi'nde terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'lilerin  kazdığı hendekleri kapatmak için dün çok sayıda polis ekibi ile başlatılan operasyon devam ederken, bugün saat 05.00 sıralarında polis ekibine rokatatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 2 polis şehit oldu, 3'ü yaralandı. Bölgede hava destekli başlatılan operasyon başlatılırken mahalle sakinlerinden sokağa çıkmamaları istendi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Hava destekli operasyon sürerken, Diyarbakır Valiliği, vatandaşların  zarar görmemesi için ikinci bir emre kadar Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan  etti.  Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "Sur İlçesi'nde meydana gelen olaylar nedeniyle halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 5442 sayılı il idaresi kanununun 11-C maddesi gereğince İlimiz merkez Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede, (Abdal Dede, Ali Paşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Hasırlı, İskender Paşa, Melik Ahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş, Cemal Yılmaz Mahallerinde 06.09.2015 Pazar günü 09.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süreci ayrıca ilan edilecektir."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERterör  pkk  saldırı  bomba  diyarbakır  polis