UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KOZA-İPEK MEDYA GRUBU’NA YÖNELİK POLİS OPERASYONU BAŞLATILDI, HOLDINGE AİT BİNALARDA ARAMA YAPILIYOR!..

KOZA-İPEK MEDYA GRUBU’NA YÖNELİK POLİS OPERASYONU BAŞLATILDI, HOLDINGE AİT BİNALARDA ARAMA YAPILIYOR!..

KOZA-İPEK MEDYA GRUBU’NA YÖNELİK POLİS OPERASYONU BAŞLATILDI, HOLDINGE AİT BİNALARDA ARAMA YAPILIYOR!..

Koza İpek Grubu’na, 'paralel yapıya finans sağlamak' iddiasıyla polis operasyonu başlatıldı. Ekipler, şirkete ait Ankara'daki binalarda arama yapıyor.

Arama yapılan noktalar arasında Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara İncek’te bulunan evi de var.

Koza-İpek Medya Grubu’na yönelik polis operasyonu başlatıldı. Ekipler, holdingin Ankara'daki merkezinde arama yapıyor. Operasyonu gruba ait televizyon kanalları duyurdu.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yapılan aramalar, saat 07.00 sıralarında başlatıldı.

AKIN İPEK'İN EVİNDE DE ARAMA

Arama yapılan noktalar arasında Koza Holding, İpek Üniversitesi, Kanaltürk, Bugün TV ve Akın İpek'in evi de bulunuyor. Habertürk'ün iddiasına göre Akın İpek hakkında gözaltı kararı olduğu ancak İpek'in bir kaç gün önce yurt dışına çıktığı belirtiliyor. Şirketin bünyesindeki medya organları arasında Millet ve Bugün gazeteleri, Kanaltürk ve Bugün televizyon kanalları ile Kanaltürk Radyo bulunuyor.

İPEK'TEN İLK AÇIKLAMA

Operasyon sonrası evinde bulunamadığı ve yurtdışına çıktığı iddia edilen Akın İpek, kendi grubuna ait Kanaltürk'e bir açıklama gönderdi.

İpek, "Grubuma ve evime baskın yapıldığını öğrendim, çocuklarımın odasına kadar girmişler. Savcı bey şahsım hakkında sorulmayan soru kalmadı. Sadece belli medya organlarının deli saçma iftiraları vardı, onları da araştırdık. Ben üzerime bir şey sıçratmadan dikkatli yaşadım. Böyle yapmayın beni ve grubumu zan altında bırakmayın, ne isterseniz sorun açıklayayım. Benim trafik suçum dahi yok. Grubum da tertemizdir" dedi.

AA: 23 ŞİRKETTE ARAMA YAPILIYOR

Anadolu Ajansı ise operasyonla ilgili şu haberi geçti:

"Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik devam eden soruşturma kapsamında, söz konusu örgüte finans desteği sağladığı ve örgütün propagandasını yaptığı gerekçesiyle holdingin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirketinde arama başlattı.

Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulduğu öğrenildi. Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in ise yurtdışına çıktığı öne sürüldü."

Milliyet/AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKoza İpek Grubu