UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KENDİSİ HAKKINDA BİLİNMEYENLERİ ANLATAN MERVE ÖZBEY UZUN YILLAR VOKALİSTLİĞİNİ YAPTIĞI DEMET AKALIN'LA İLGİLİ BAKIN NELER SÖYLEDİ?

KENDİSİ HAKKINDA BİLİNMEYENLERİ ANLATAN MERVE ÖZBEY UZUN YILLAR VOKALİSTLİĞİNİ YAPTIĞI DEMET AKALIN'LA İLGİLİ BAKIN NELER SÖYLEDİ?

KENDİSİ HAKKINDA BİLİNMEYENLERİ ANLATAN MERVE ÖZBEY UZUN YILLAR VOKALİSTLİĞİNİ YAPTIĞI DEMET AKALIN'LA İLGİLİ BAKIN NELER SÖYLEDİ?

Şarkıcı Merve Özbey, uzun yıllar vokalistliğini yaptığı Demet Akalın için "Küçük yaştan beri onunla beraberim. Abla-kardeş ilişkimiz bakidir, o benim ailem gibi. Beni arar, sıkıntım olup olmadığını sorar" dedi

Erdem Kınay ile kurduğu ortaklıkla iki hit şarkıya imza atan Merve Özbey, ilk albümü 'Yaş Hikayesi'ni yayımladı. Ebru Gündeş'in keşfettiği, aralarında Demet Akalın ve Bengü'nün de bulunduğu pek çok isme 12 yıl boyunca vokal yapan Özbey; kendisiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı.

'Duman' ve 'Helal Ettim' adlı parçalarla büyük başarı elde ettiniz. Bu başarı nasıl geldi?

Sizin dillendirdiğiniz, benim hâlâ konumlandıramadığım bir başarı varsa ortada, bunlar verdiğim büyük emekler sonucu kazanılmıştır. Bunların hiçbiri bana altın tepsiyle sunulmadı.

Her sanatçının bir keşfedilme hikayesi vardır. Sizinki nasıl?

Konservatuvarda eğitim alırken aynı zamanda 12 yıl vokal yaptım. Hem çalıştım, hem okudum. Bir gün işe giderken sadece otobüs paramı alıp evden çıktım. İşe adım attığımda param bitmişti. Bir şeyler olacaksa, önüne geçemiyorsunuz; hayatta hep bir şeyler sebep oluyor. 'Nasılsa iş var, konserden paramı alır, eve dönerim' diye düşünüyordum ki; iş iptal oldu. Eve dönemeyeceğim, ne yapacağımı bilmiyorum. Arkadaşımı aradım ve durumu anlattım. O da bana "Sahneye çıkıyoruz, gel" dedi. Ulus'ta Utku'nun sahne aldığı mekana çağırdı. O gün de Utku, biraz rahatsız ve vokali yok. Bana, 'Sahneye çıkar mısın?' diye sordu. Ben ne yapacağımı düşünürken sahneye çıktım ve vokal yaptım. O gece, beni izleyenler arasında Ebru Gündeş de varmış. Çok heyecanlandım, hayranı olduğum bir isim beni dinliyordu. Şarkı söylüyorum ama elim ayağım titriyor. Benden birkaç şarkı daha okumamı istedi, okudum ve beni yanına çağırdı. Elim ayağım titreyerek sahneden indim. Zaten her şey ondan sonra başladı.

ERDEM'LE AYRILMAYIZ!

Ebru Gündeş'e vokal yapmaya başladınız yani... Evet; ondan sonra da Demet Akalın, Bengü ve daha pek çok isme 12 yıl boyunca vokal yaptım. Onlardan çok güzel şeyler öğrendim. Bir gün Demet Akalın'ın albüm tanıtım toplantısına Erdem Kınay gelip bana iki tane demo okuttu. Birkaç gün sonra da arayıp 'Proje albümümde yer almak ister misin?' diye sordu. O teklif karşısında küçük çaplı bir baygınlık geçirerek 'Tamam' dedim. Rüya orada başladı. İlk yayınlanan 'Proje' albümündeki 'Duman' isimli şarkı, benim bile şaşıracağım yerlere gitti. Çünkü bizde yenilere ne yer verilir, ne de şans... 'Duman' isimli şarkıdan sonra 'Proje 2' albümünde 'Helal Ettim' isimli parçayı söyledim. Zaten bundan sonra 'Proje' albümlerinde Erdem'le ayrı olmak gibi bir lüksümüz olamaz. O beni bırakmaz, ben de onu bırakmam. Sonra albüm çalışması içine girdik ve 'Yaş Hikayesi' isimli albüm piyasaya çıktı.

Sahnede tek olup şarkı söylemek nasıl bir duygu?

Zor. Bundan önce back vokal yaptığım, iki senedir de Erdem Kınay'la çalıştığım için arkamı döndüğümde istişare yapabiliyordum. Benim zaten işim şarkı söylemek... Yeni yeni o şaşkınlığı üzerimden atmaya çalışıyordum. Şimdi dinleyicinin karşısına tek tabanca geçmenin vakti geldi.

Tepkiler nasıl? Rüyanızı gerçekleştirdiğiniz için kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

İlk şoku atlatamadım, henüz şaşkınım. Röportajlar, radyo programları... İşin doğrusu, heyecanımı saklamayı sevmiyorum. Elim ayağıma dolaşıyor tabii. Her günün 1.5 saati yorumlara bakmakla geçiyor. Sosyal medyayı takip etmeye çalışıyorum. Her dakika şarkılarım ne kadar indirilmiş diye bakıyorum.

HEM SES, HEM DUYGU OLMALI

Sizin için duygu mu yoksa ses mi önemli?

Sesin ve duygunun eşit oranda olması lazım. Ses teli kas gibidir; geliştirebilirsiniz. Ses yoksa duygu dediğiniz şeyi karşı tarafa geçiremezsiniz. Ama hem ses, hem duygu varsa sesi karşı tarafa geçirememeniz imkansız.

Tanınmak Merve Özbey'i değiştirdi mi yoksa aynı Merve mi yola devam ediyor?

Şöyle bir durum var: Ben henüz Merve Özbey'i kendimle bağdaştırma ihtiyacı duymadım. Benim ev, arkadaşlık hayatım var. Gülben Ergen'in örnek bir lafı var: "Sahne benim dolabımda sakladığım en parıltılı kıyafetim" der. Bütün gün içinde sahne kıyafetleri ve ışıklarıyla dolaşmıyorsunuz. Dolayısıyla kendinize ait bir hayatınız var. Evet, insanların tepkileri sizi çok mutlu ediyor, kendinize güveninizin gelmesini sağlıyor. Ego, törpüleyebildiğiniz sürece dünyanın en keyifli şeylerinden bir tanesi olabilir. Ama ben henüz o egoya sahip değilim. Beni tanıyorlar, oturmama kalkmama dikkat edeyim durumuna evet, insanlara hava atayım durumuna hayır. Bugün buraya gelebiliyorsanız, ilk başladığınız yere geri de dönebilirsiniz. Şükretmek ve sadece daha iyisini dilemek varken, bundan fazlasının gereği yok. Bizden daha iyileri o kadar fazla ki. Biz sadece şanslı insanlarız. 'Allah bir ses vermiş, şükürler olsun'. Allah bu sesi verdiği gibi almasını da bilir. Sadece şükredip, işinizi yapıp kenara çekilmek lazım. Bunun ötesi olunca, olmaz. Mütevazı olmak hayatta kimseye hiçbir şey kaybettirmez. Ben 27 yaşındayım, bu saatten sonra kazanacağım büyük para ancak benim yaşam standardımı bir tık daha yukarıya taşır. Onun dışında ne şöhretim, ne kazandığım para çevremden kopmama sebep olamaz.

DÜZGÜN GİDEN BİR İLİŞKİM VAR

Özel hayatınızı saklıyor musunuz?

Sakladığım bir şey yok ama adı üstünde, özel. Şükürler olsun, düzgün giden bir ilişkim var. Özel hayatımla göz önünde olmak yerine işimle gündeme gelmek niyetindeyim.

İş yoğunluğunuzun ilişkinizi etkileyeceğini düşünüyor musunuz?

Zannetmiyorum. Ben iş hayatım bittiğinde yine bildikleri, aynı Merve'yim.

TEMİZ KALPLİ OLMAYI HİÇ SEVMİYORUM

Biraz sizi tanımak istersek... Bize sevdiğiniz ve sevmediğiniz özelliklerinizi anlatır mısınız?

Sevdiğim özelliğim, hayatımda başıma ne gelirse gelsin şükrederim ve ne yaşarsam yaşayayım hiç mutsuz olmam. Hayatta hiçbir şeyin beni mutsuz etmesine de müsaade etmemeye çalışırım. Bugün beni üzen bir konuya, yarın daha az üzülmeye çalışırım. Siz bir sene önce yaşadığınız acıyı hatırlıyor musunuz? Çok büyük değilse hatırlamıyorsunuz. Acı dünyanın en güzel şeylerinden bir tanesi, insanı çok güzel törpüler, çok güzel bir şekilde hayata hazırlar, size çok güzel karakter ve bakış açısı verir. Benim hayatımdaki en sevdiğim özelliklerimden bir tanesi üzülmemeye çalışmak ve insanları kırmamak. En nefret ettiğim özelliğim ise çok temiz kalpliyim. Temiz kalpliyim demek belki doğru bir şey değil ama karşımdakine koşulsuz şartsız inanıyorum. Herkesi kendim gibi biliyorum. Bunun çok fazla zararını görüyorum.

DÜZGÜN İŞ YAPTIM ONLAR DA SEVDİ

Bu camiada yeni isimlere çok fazla destek olunmaz. Ama size hep çok ünlü isimler destek oldu. Bu size ne hissettiriyor?

Ben çok küçük yaştan beri Demet Akalın'la beraberim. Ablakardeş ilişkimiz bakidir, o benim ailem gibidir. Demet Akalın, bana sadece sosyal medyadan destek değildir. Dışarıdan gören insanlar böyle düşünebilir ama bir sıkıntım olup olmadığını, nasıl olduğumu her zaman sorar. Aradaki bağı kurmayı çok iyi bildim. O benim patronumdu, ben onun vokalistiydim. Dolayısıyla ben işimi yaparken bir tık çizginin üzerine çıkmayı sevmiyorum. Benim için çalıştığım bütün solistler aynı şeyi söyler. Ne benim onlara karşı bir saygısızlığım olmuştur, ne de ben onlardan bir saygısızlık gördüm. Çok küçük yaştan beri onların elinde olmam ve işimi düzgün yapmamdan kaynaklanan bir durum herhalde bu gösterdikleri ihtimam.

SABAH

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMERVE ÖZBEY  DEMET AKALIN