UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İŞTE YEŞİLÇAM'IN EFSANE KOMEDİ FİLMİ "HABABAM SINIFI"NIN UNUTULMAZLARI!..

İŞTE YEŞİLÇAM'IN EFSANE KOMEDİ FİLMİ "HABABAM SINIFI"NIN UNUTULMAZLARI!..

İŞTE YEŞİLÇAM'IN EFSANE KOMEDİ FİLMİ "HABABAM SINIFI"NIN UNUTULMAZLARI!..

Hababam Sınıfı'nın unutulmayanları

"Hababam Sınıfı Uyanıyor" Serinin 3.filmi...Fotoğraf da görülen "Ahmet Arıman" o sene gerçekten askerliğini yapıyor ve seti ziyarete geldiğinde senaryoda olmadığı halde bir çok sahne ekleniyor film'e... Film çekerken ne kadar çok, ani ve doğru karar vermek zorunda kalındığının, şartlara göre esnekliğin, yönetmenlik adına ne kadar önemli olduğunun iyi bir örneğini oluşturuyor bu film!..Eklenen tek bir sahne de değil, oldukça yer tutuyor Hayta İsmail sahneleri filmin süresi içinde!... Aynı zamanda Halit Akçatepe'nin Güdük Necmisini de son kez görüyoruz bu seride!..

"Büyük usta Kemal Sunal'ın hayat verdiği, büyük yazar syn. Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz kahramanı "İnek Şaban" Gerçek kimliği gümüzde Safranbolu da yaşayan "Öküz Ahmet" lakaplı Ahmet Demiralp bey'e uzun ömürler diliyor, bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış bu kareyi, büyük üstadlarımızın anısına sevgi ve şükranlarımızla sizlerle paylaşıyoruz!"

Ses Dergisi'nde yayınlanan “Bu bir olaydır” başlıklı haberin devamı şöyle: “Yeşilçam'da öteden beri süregelen ve zaman zaman da oyuncular arasında olaylara neden olan bir sorun vardır. Afiş meselesi… Şimdiye dek afişteki isim düzeni yüzünden sanatçılar arasında dargınlıklara varan tartışmaların çıktığına tanık olduk…

Tarık Akan son çevrilen “Hababam Sınıfı” filmi ile ilk kez bu kuralı bozarak güzel bir örnek verdi. Ünlü oyuncu büyük bir jestle Münir Özkul’un adını kendi adından önce yazdırdı.

Böylelikle Türk sinemasında ilk kez bir baş rol oyuncusu bütün kuralları bir anda yıkarak, adı karakter oyuncusuna çıkan birine yol vererek adını onun ardından yazdırdı afişlere…..

İşte o afiş!


Baba ve oğul olduklarını biliyor muydunuz?


MİLLİYET

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13