UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VAN’IN BAŞKALE İLÇESİNDE JANDARMA KARAKOLUNA UZUN NAMLULU SİLAHLAR VE BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI DÜZENLENDİ!..

VAN’IN BAŞKALE İLÇESİNDE JANDARMA KARAKOLUNA UZUN NAMLULU SİLAHLAR VE BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI DÜZENLENDİ!..

VAN’IN BAŞKALE İLÇESİNDE JANDARMA KARAKOLUNA UZUN NAMLULU SİLAHLAR VE BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI DÜZENLENDİ!..

Şırnak’ın Uludere ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Van'ın Başkale İlçesi Bebleşin Jandarma Karakolu'na PKK'lılar tarafından uzun namlulu silah, roketatar ve patlayıcı yüklü otomobille saldırı düzenlendi. Saldırıda, ilk belirlemelere göre ölen ve yaralanan olmazken, patlayıcı yüklü araç, zırhlı araca çarparak infilak etti.

Van-Başkale karayolu üzerindeki Bebleşin Jandarma Karakolu'na bir grup PKK'lı saat 21.15 sıralarında ilk önce uzun namlulu silahlar roketatarlarla saldırdı. Askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmanın devam ettiği sırada PKK'lılar patlayıcı yüklü otomobili karakolun önünde patlatmak istedi. Patlayıcı yüklü otomobil, karakolun önündeki zırhlı araca çarparak infilak etti. İlk belirlemelere göre ölen ve yaralanın olmadığı saldırıdan sonra, kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

ŞIRNAK'TA KARAKOL KOMUTANLIĞINA SALDIRI

Şırnak’ın Uludere ilçesinde eş zamanlı ayrı üç noktaya PKK'lı bir grup tarafından düzenlenen saldırıda bir vatandaş yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, PKK'lı bir grup saat 23.00 sıralarında Uludere ilçesindeki hükümet konağı, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda bir vatandaş yaralandı. Yaralı vatandaş hastaneye kaldırılırken, saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Öte yandan, PKK’lılar tarafından ilçede saldırı yapıldığı esnada 2 gün önce gözaltına alınan 7 kişinin duruşması devam ettiği, duruşmayı izleyen arasında HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü’nün bulunduğu ve adliyedekilerin binada mahsur kaldıkları belirtildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERsaldırı  pkk  terör