UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA! FENERBAHÇE SHAKHTAR MAÇI İÇİN UEFA'YA İTİRAZ ETTİ!..

SON DAKİKA! FENERBAHÇE SHAKHTAR MAÇI İÇİN UEFA'YA İTİRAZ ETTİ!..

SON DAKİKA! FENERBAHÇE SHAKHTAR MAÇI İÇİN UEFA'YA İTİRAZ ETTİ!..

Fenerbahçe Kulübü, Shakhtar Donetsk'in doping testindeki ilk numunesi pozitif çıkan Fred'i oynatması nedeniyle UEFA'ya itirazda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü, 0-0 sona eren Shakhtar Donetsk maçı için UEFA'ya itiraz etti.

Brezilya medyasında dün gece yer alan haberlerde Ukrayna ekibinin orta saha oyuncusu Fred'in, Brezilya Milli Takımı ile katıldığı Copa America'da verdiği doping numunelerinin pozitif çıktığı iddia edildi. Gün içerisinde bu haberler doğrulandı ve Brezilyalı futbolcunun Fenerbahçe maçında oynamayacağı ifade edildi.

Ancak Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu Kadıköy'de büyük bir sürpriz yaparak, Fred'i ilk 11'de sahaya sürdü. Sarı lacivertli kulüp de bunun üzerine maçın devre arasında UEFA'ya dilekçe vererek itirazda bulundu. Fenerbahçe Kulübü yetkililerinin, Shakhtar Donetsk yöneticilerinin, dopingli olduğunu bilmelerine rağmen Fred'i oynattığını ifade etti.

Bu arada Brezilyalı futbolcunun ikinci numunesinin henüz açılmadığı, bunun da pozitif çıkması halinde 1 yıla varan cezalar alabileceği belirtildi.

LUCESCU: BİZE 'OYNATMAYIN' DEDİLER

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu ise Fred'i oynatması ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Fred için bize tavsiyede bulunmuşlardı, onun oynamamasını tavsiye ettiler. Gayri resmi bir tavsiyeydi bu. Ben bu oyuncu ile bir görüşme yapmıştım. Doktorun sorumlu tutulması gerekiyor bu durumdan. Resmi bir rapor mevcut. Sağlık raporundan bahsediyorum. Bir maçta 13 kilometre koşan bir oyuncunun ilaca ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Umarım 2. testi de geçecektir."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERfenerbahçe  shaktar donetsk  uefa  fred  doping