UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİRSEN ALTUNTAŞ YAZIYOR: MEMATİ, HALİT ERGENÇ'İN DURUMUNA NASIL DÜŞTÜ?

BİRSEN ALTUNTAŞ YAZIYOR: MEMATİ, HALİT ERGENÇ'İN DURUMUNA NASIL DÜŞTÜ?

BİRSEN ALTUNTAŞ YAZIYOR: MEMATİ, HALİT ERGENÇ'İN DURUMUNA NASIL DÜŞTÜ?

Yaz ekranı açıldı, peş peşe diziler seyirciyle buluşuyor ama projelerin büyük kısmı ya uyarlama hikayeler ya da eskiden neredeyse tıpkısının aynısı zaten yapılmış dizilerden oluşuyor. Konu her sezon olduğu gibi yine "iyi senaryo yazarı çok az" çıkmazına takılıp kalıyor.

YAZDIRILAN SENARYOLAR ÇÖPE ATILDI

Senaryo mağduru yıldızların başında şüphesiz 1 yıldır seyircisini bekleten Meryem Uzerli geliyor. Yapım şirketi aylardır Meryem için Pınar - Kerem Deren çiftinin imzasını taşıyan "Cesaret" dizisine kadar çok sayıda ekibe senaryo yazdırdı. Ancak senaryolar beğenilmedi ve hepsi çöpe atıldı. Bu nedenle yeni sezonda ekrana gelecek olacak Uzerli'nin yeni dizisinin yüksek beklentiyi karşılayıp karşılamayacağı özellikle büyük merak konusu...

PARASINI ALIP BEKLEMEYE BAŞLADI

Derken Meryem Uzerli'nin el sıkıştığı Arap ortaklı 03 Productions'la anlaşan eski partneri Halit Ergenç de senaryo duvarına çarptı. Şirket yöneticilerinin "Eline bölüm başı 120 bin TL kalacak" dediği Ergenç'in de istediği gibi bir senaryo henüz çıkmadı. 13 bölümlük ücretini peşin alan Ergenç, içine sinen proje çıkana kadar kendisini beklemeye aldı.

YILMAZ GÜNEY'İN BABA'SINDA OYNAYACAKTI

Şirket anlaşması yapan, parasını alan ama senaryo bulamayan bir diğer sevilen oyuncu ise; Gürkan Uygun... Memati'yi canlandırdığı 10 yıllık Kurtlar Vadisi deneyiminin ardından Uygun, geçen yıl  Kaçak dizisiyle beğeni toplamıştı. Başarılı oyuncu, dizinin yapım şirketi Süreç Film'in patronu Ali Gündoğdu'yla yeniden anlaştı ve Yılmaz Güney'in 1971 yapımı "Baba" filminin dizi versiyonu için yola çıktı.

TEKRARLAR İÇİN PARA İSTEDİLER

Ancak Yılmaz Güney'in ailesi anlaşma aşamasında sözleşmeye dizinin tekrarlarından para almak için madde ekletmek istedi. Kanallar bu tür anlaşmalara mesafeli durduğu için Gündoğdu projeden vazgeçmek durumunda kaldı. Bu yıl 4 dizi birden çeken Gündoğdu, şu günlerde tıpkı Halit Ergenç gibi bekleyen şirketinin oyuncusu Gürkan Uygun'a uygun proje arıyor.

Birsen Altuntaş

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERGürkan Uygun