UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ŞANSIN BUKADARI! 90 BİN DOLARLIK BÖCEK BALKONDAN GİRDİ!..

ŞANSIN BUKADARI! 90 BİN DOLARLIK BÖCEK BALKONDAN GİRDİ!..

ŞANSIN BUKADARI! 90 BİN DOLARLIK BÖCEK BALKONDAN GİRDİ!..

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir evin balkonunda nadir görülen dünyanın en güçlü böceği bulundu. Yurt dışında yüksek fiyatla satılan böcek türlerinden biri olması sebebiyle koruma altında olan gergedan böceği, dün akşam sahur vaktinde ilçenin Esentepe Mahallesi’nde yaşayan Özdil ailesinin evinin balkonunda bulundu. Ev sahibi Adil Özdil’in dikkati sayesinde bulunan ve Özdil tarafından araştırılan böceğin, dünyanın en güçlü böceği olduğu öğrenildi. Gergedan böceği bu nedenle koruma altına aldı.


Aile bireylerinin sürekli ilgilendiği ve zarar görmemesi için gözlem altında tuttuğu böcekle ilgili İHA muhabirine açıklamada bulunan ev sahibi Adil Özdil, “Bu böce bize sahur vakti misafir olmaya geldi. Balkona tırmanırken gördük. Böceğin ne böceği olduğunu ilk etapta kestiremedik. Şaşırtıcı bir böcek. Daha sonra böceği internet üzerinden araştırınca bunun Asya kıtasında ormanlık alanlarda ve sıcak iklimlerde yaşayan gergedan böceği olduğunu öğrendik” dedi.


Evdeki bir saksıya sıkışan ve ev sakinleri tarafından kurtarılan böceğin üzerindeki çamurların diş fırçasıyla temizlenmesi dikkat çekti.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERGergeden böceği